Meral Akşener, Erdoğan'ı Putin'e benzetti

İP Genel Başkanı Meral Akşener, Ukrayna konusunda Avrupa Birliği'ne seslenerek yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Putin'in gölgesine özenen yavru tek adam" benzetmesinde bulundu. Akşener, daha önce Erdoğan'ı Netanyahu'ya benzetmişti.

Google Haberlere Abone ol
Meral Akşener, Erdoğan'ı Putin'e benzetti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir kez daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik tepki çekecek hakaretlerde ve benzetmelerde bulundu. 

Daha önce birçok kez Erdoğan'a yönelik ağza alınmayacak hakaretlerde bulunan Akşener bu kez Erdoğan'ı Ukrayna'yı işgal eden ve bütün dünyanın tepkisine neden olan Putin'e benzetti. 

Avrupa Birliği ülkelerine yönelik çağrıda bulunan Akşener açıklamasında, ""Öyle ki, Batı demokrasileri bu otoriter yönetimlerin şantaj ve tehditlerine boyun eğmiş adeta dış politikalarını rehin vermişlerdir. Hatta Putin'in gölgesine özenen yavru tek adamlar, bugün bile aynı iki yüzlülükle Rusya'nın AB konseyi üyeliğinin askıya alınmasına çekimser oy vermişlerdir" ifadlerini kullandı.

Avrupa Konseyi'ndeki oylamada çekimser kalan tek ülke Türkiye olmuştu. Ermenistan Rusya yanlısı oy kullanmıştı. Azerbaycan ise oylamaya katılmayarak tepkisini ortaya koymuştu. Rusya Avrupalı ülkelerin oylarıyla konseyden düşürülmüştü.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısına ilişkin, "Uluslararası toplumu, despotizme ve saldırganlığa verdiği bu krediyi geri almaya, küçük ve kısa vadeli çıkarları için tehlikeye attıkları uluslararası güvenliğe sahip çıkmaya davet ediyorum." ifadesini kullandı.

Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 1956'da Budapeşte'de, 1968'de Prag'da yaşananların, 2022'de Kiev'de meydana geldiğini belirterek, "Tek fark, hür dünyanın despotizme ve saldırganlığa daha müsamahakar ve ilgisiz oluşudur." değerlendirmesinde bulundu.

"Kravat takmış çarlar ve türevleri, ABD'nin banisi olduğu küresel ekonomi tarafından şımartılmış hatta cesaretlendirilmiştir" ifadesini kullanan Akşener, şunları kaydetti:

"Öyle ki, Batı demokrasileri bu otoriter yönetimlerin şantaj ve tehditlerine boyun eğmiş adeta dış politikalarını rehin vermişlerdir. Hatta Putin'in gölgesine özenen yavru tek adamlar, bugün bile aynı iki yüzlülükle Rusya'nın AB konseyi üyeliğinin askıya alınmasına çekimser oy vermişlerdir. Avrupa kendisini içeriden kilitlemiş bir müze değildir. Geçmişte Bosna ve göçmen meselelerinde olduğu gibi kendisini korumak için zorbalara hoşgörü ile yaklaşamaz, yaklaşmamalıdır.

Bugün Avrupa, Petersburg ve Moskova sokaklarında işgali protesto edenlerdir, Ukrayna'da ülkesini terk etmeyen, hayatı pahasına işgale karşı duran insanlardır. Onlar bugün Avrupa'yı, Alman ve İtalyan hükümetlerinden daha fazla temsil ediyor.

Uluslararası toplumu, despotizme ve saldırganlığa verdiği bu krediyi geri almaya, küçük ve kısa vadeli çıkarları için tehlikeye attıkları uluslararası güvenliğe sahip çıkmaya davet ediyorum."

TÜRKİYE ÇEKİMSER KALMAYI TERCİH ETMİŞTİ

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Ukrayna harekatı nedeniyle kınadığı Rusya’ya uygulanacak yaptırımları değerlendirmek için toplanmıştı.

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio yaptığı açıklamada, “İtalya’nın başkanlığını yürüttüğü Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Rusya Federasyonu’nu üyelikten çıkarma kararı aldı” dedi.

Maio “İtalya, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı uluslararası hukukun ciddi bir ihlalini oluşturan kabul edilemez askeri saldırganlığı ışığında bunu gerekli bir önlem olarak görüyor” dedi.

Rusya’nın Konsey’den çıkartılma kararına 42 ülke destek verirken, Ermenistan ve Rusya karşı oy kullandı. Türkiye’nin çekimser kaldığı oylamaya Azerbaycan ise katılmadı.

DAHA ÖNCE DE NETENYAHU'YA BENZETMİŞTİ

Meral Akşener daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Filistinlilerin katili eski İsrail Başbakanı Netanyahu'ya benzetmişti. 


 

 

Yorumlar