Memur ve Emekli zam oranı belli oldu

Refah payı hariç memur ve emekli zam oranları belli oldu. Aralık ayı enflasyon verileri sonrası memur ve memur emeklileri yüzde 16,47, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 15,40 zam alması kesinleşti.

Google Haberlere Abone ol
Memur ve Emekli zam oranı belli oldu

Memurların merakla beklediği zam oranları enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından belli oldı. Aralık ayı enflasyonu 1,18 olarak açıklandı. Buna göre, memur ve memur emeklileri yüzde 16,47, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 15,40 maaş zammı alacak. Memur ve emeklilerin maaşlarına ilave bir refah payının da eklenmesi gündemde.

TÜİK, aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından beklenen memur ve emekli maaş zam oranları belli oldu. Enflasyon aralıkta yüzde 1,18 artış gösterdi, 2022'nin tamamında ise enflasyon yüzde 64,27 olarak gerçekleşti. Enflasyon verisinin açıklanmasının ardından memur ve emeklilerin alacağı zam oranı da belli oldu.

MEMUR YÜZDE 16,47 ZAM ALACAK

Enflasyon verileri sonrası memur ve memur emeklileri ocakta toplam yüzde 16,47 zam alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 15,40 zam almayı hak etti.

REFAH PAYI VERİLMESİ BEKLENİYOR

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü şimdi ise refah payına çevrildi. Memur ve emekli maaşları, belirlenen zam oranının haricinde eklenecek refah payı ile son halini alacak.

ERDOĞAN: "ZENGİNLİĞİMİZİ HER KESİME YANSITMAKTA KARARLIYIZ" 

Geçtiğimiz hafta yüzde 55 oranında artışla asgari ücretin 8.506 TL olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekli maaşlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak , "Ülkemizin zenginliğini çalışanlar başta milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla yapacağız" demişti.

ÜNVANA GÖRE 2023 OCAK AYI ZAMLI MAAŞ LİSTESİ

2023 mesleğe göre memur maaşları
Ocak 2023, Mesleğe Göre Memur Maaşları (Refah Payı Hariç)

 

MEMUR-SEN BAŞKANINDAN EK ZAM AÇIKLAMASI

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyon farkının belli olmasının ardından twitter hesabı üzerinden 'ek zam' çağrısı yaptı. Ali Yalçın, "Sıradaki müjde 'ilave ek zam' olmalı" dedi.

Zam

Yorumlar