Memati ismi neden yasak?

Memati ismi neden yasaklandı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 2010 yılında bir anne ve babanın çocuklarının ismini 'Polat' ve 'Memati' oalrak değiştirmek istemesi üzerine açılan davada 'Memati' ismini koymaın yasak olduğu sonucu çıktı. Yargıtay kararı onadı. Peki, Memati ismin neden yasak?

Google Haberlere Abone ol
Memati ismi neden yasak?

Memati ismi neden yasak? Birçok kişi tarafından merak edilen konu ile ilgili bilgileri derledik. Memati ismi neden yasak? İşte detaylar.

2010 yılında bir anne ve babanın çocuklarının ismini 'Memati' ve 'Polat' olarak değiştirmek istemesi üzerine mahkemeye başvuruda bulunuldu. Mahkeme savcılığı ise bu duruma onay vermedi.

MEMATİ İSMİ NEDEN YASAK?

Polat ismine izin verilirken 'Meamti' ismine onay çıkmadı. Savcılık isimlerden "memati" nin arapça olduğunu, ölüm yada ölümcül anlamı taşıdığını, ismin çocukları ileride zor duruma düşürebileceğini, bu nedenle de genel ahlaka aykırı olduğunu düşündüğünü belirtti ve talebin yerine getirilmemesini istedi. Savcı kelimenin anlamının da Türk Dil Kurumundan sorulmasını talep etti. Savcının olumsuz görüşü üzerine mahkeme duruşmayı erteledi.

Yargılama sonunda Mahkeme de savcının görüşüne katılarak aynı gerekçeyle "Memati" isminin çocuklara konulamayacağına karar vermişti. Yargıtay'ın onamasıyla yerel mahkemenin kararı kesinlik kazandı.

Yorumlar

Kullanıcı Napalım. Çocuğumuzun adını da Abdülcebbar ibn Yezd koyarız bizde