Mekselina İslam kimdir, Özlem Osma'nın yeni adı Mekselina ne demek, ismin anlamı nedir, eski adı, kuması?

Mekselina İslam veya Özlem Osma son yılların kişisel değişim örneklerinin başında gelen bir isimdir. Peki, Mekselina İslam veya Özlem Osma kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor?

Google Haberlere Abone ol
Mekselina İslam kimdir veya Özlem Osma kim?

Mekselina İslam kimdir, Mekselina ne demek, ismin anlamı nedir, eski adı, kuması, nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor, gerçek adı nedir, neden gündeme geliyor, neden tartışılan konularda adı geçiyor? Gerçek adı Özlem Osma olan Mekselina son yılların ani değişim yaşayan örnek isimlerinden biridir. Katıldığı bir yarışma programından sonra bir anda aydınlanma yaşayan Osma, İslam dinini hakkıyla yaşamaya karar verir. Peki, Özlem Osma kimdir veya Mekselina İslam kim, nereli, kaç yaşında?

Türkiye'nin bir zamanlar en ünlü yarışma programlarından biri olan PopStar'a katılmış, ancak jüri üyelerinden birinin, "neden daha açık giyinmiyorsun" eleştirisiyle karşılaşınca da yarışmayı terk etmişti.

Yarışmaya Özlem Osma olarak katılmıştı. Ancak onun yeni hayatındaki adı ise Mekselina İslam oldu.

Program sunucusu Bekir Develi'nun Youtube kanalı "Peynir Gemisi"ne misafir olan Özlem Osma daha doğrusu Mekseline İslam, o dönemlerde yaşadıklarını anlatmıştı.

Jüri üyeleri arasında Orhan Gencebay, Bülent Ersoy, Ebru gündeş ve Armağan Çağlayan'ın bulunduğu Popstar yarışmasında yaşadıklarını anlatan İslam, neden daha açık giyinmediği eleştirileriyle karşılaştığını söyledi.

İslam, yarışmadan ayrılma hikayesini ise şöyle anlatıyor:

Bir akşam şarkı söylediğim yerde şahit olduğum olaydan sonra, Allahım ben burada ne yapıyorum, dedim ve o işten ayrılıp eve gidip seccademin üzerinde namaz kılarak sabaha kadar hüngür hüngür ağladım.

İşte Mekseline İslam hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

Mekselina İslam kimdir, Mekselina ne demek, ismin anlamı nedir, eski adı, kuması?

 

Mekselina İslam'ın gerçek adının Özlem Osma olduğu belirtiliyor. 

Mekselina İslam, sosyal medyada tanınan Youtube'da kendisine ait kanalı bulunan Müslüman bir kadındır.

Gündeme gelmesinin nedeni ise, bir konuşmasında evli olduğu ve bir kumasının bulunduğunu söylemesi ve bu durumdan memnun olduğunu ifade etmesidir.

İslam dininde erkeklere ve duruma rıza gösteren kadınlara verilen bir hak olan çok eşlilik konusundaki görüşleri nedeniyle uzun bir süre sosyal medyada linç edildi. 

Linç edilişinin nedeni ise kumasıyla birlikte mutlu bir hayat yaşadıklarını söylemesiydi.

Mekselina İslam kimdir, Mekselina ne demek, ismin anlamı nedir, eski adı, kuması?
Mekselina İslam kimdir, Mekselina ne demek, ismin anlamı nedir, eski adı, kuması?

 

Mekselina İslam'ın "Başarabilirsin" isimli bir kitabı var. Kitap "Gece Kitaplığı"ndan çıkmış ve kitap sitelerinde ortalama 20 TL'ye satılıyor.

Mekselina İslam bu kitabının tanıtım yazısında, "Eğer sen de ibadetler konusunda bu kardeşimiz gibi sıkıntılar yaşıyorsan, bu kitap tam sana göre.

Okuyup bitirdikten sonra kalbinin ve ruhunun ferahlayıp, Rabbinin rızasını da kazanmış olmanın huzuru ile kendini çok rahat hissedeceksin.

Beraber bu sorunları çözmek için bir adım atmaya ne dersin?

Başarabilirsin buna inanıyorum..." ifadelerini kullanıyor.

İşte o kitap: 

Mekselina İslam kimdir, nerelidir, kaç yaşında?
Mekselina İslam kimdir, Mekselina ne demek, ismin anlamı nedir, eski adı, kuması?

 

Mekselina İslam ve eşi nasıl değiştiklerini bu yola nasıl girdiklerini bir videolarında şöyle anlatmışlardı:


 

Yorumlar