TRT Çocuk Karakter Tasarım Yarışması başvurusunda son gün

TRT Çocuk kanalının, çocukların hayal dünyasını zenginleştirmesine büyük katkılar sunması beklenen Karakter Tasarım Yarışması'na başvuru için bugün son gün. Hala başvuru yapmadıysanız zamanınız çok az kaldı. TRT Çocuk Karakter Yarışmasının birincilik ödülü tam 10 bin TL.

Google Haberlere Abone ol
TRT Çocuk Karakter Tasarım Yarışması başvurusunda son gün

TRT Çocuk Karakter Tasarım Yarışması 2018 için geri sayım başladı. 25 Eylül'de başlayan başvurular bugün sona erecek. Yarışmada, görsel ve grafik sanatlar, çizgi film, animasyon ve iletişim alanında eğitim gören üniversite öğrencileri ile son üç yıl içerisinde bu alanlardan mezun olmuş kişiler katılabilecek.

Yarışmanın amacı, TRT Çocuk kanalında yayınlanan çizgi filmler ya da sinema filmlerinde canlandırılacak farklı bir karakter üretmek. Yarışmaya bir animasyon serisi ya da sinema filminde yer alabilecek insan, hayvan ya da benzeri tasarımlarla katılmak mümkün.

YARIŞMAYA NASIL KATILABİLİRİM?

Katılımcılar,  [email protected] mail adresi üzerinden yarışmaya başvuru yapabilirler. Yarışmacılar en geç 15 Kasım 2018 saat 00:00’a kadar başvurularını mail olarak yapabilir.

KARAKTER TASARIM YARIŞMASI ŞARTLARI NELERDİR, İSTENEN BELGELER

1- Eser A4 boyutunda 300 DPI olacaktır. JPEG veya PDF formatında gönderilmelidir.

2- Her katılımcı karakterine bir isim vererek, karakterin özellikleri ve hikâyesiyle birlikte göndermelidir.

a) Karakterin ayakta duran 5 adet pozu (ön, ön yarım profil, profil(yandan), arka yarım profil ve arkadan görünüm). Buradaki poz karakterin normal duruşunda olmalı.

b) 3 adet hareketli pozu (koşarken, atlarken, dans ederken gibi). Ayakta ve aktif olarak çizeceğiniz bu pozlarda karakteri tepeden tırnağa çizmek durumundasınız. Karakter çizimi bel veya omuzlardan kesilmemeli.

c) Tek sayfada 5 yüz ifadesini içeren çizim (gülme, ağlama, şaşkın, üzgün, siniri bozulmuş-rahatsız olmuş)

3- Bir çizer en fazla 3 karakter ile yarışmaya başvurabilir. Karakter, daha önce herhangi bir projede ve TV’de yayınlanmamış, özgün bir çizim olmalıdır.

4-  Kurşun kalemle çizilmiş eskizler, bilgisayar çizimi, dijital boyama, 3D ise modelleme ya da bilgisayar renderlı karakter çalışmaları gönderilmelidir.

5- Çizgilerinizin çok belirsiz olması, istenilen bilgilerin eksik olması diskalifiye olmanıza neden olabilir.

6- Katılımcılar;

Ad Soyad:

TC Kimlik Numarası:

Üniversite/Bölüm:

Adres:

İletişim Bilgileri:

Karakter Özellikleri:

Hikâyesi

içeren bilgi formunu doldurarak eserleriyle birlikte göndermelidir. (Eser mutlaka 1 Ocak 2018 tarihinden sonra çizilmiş olmalı)

7- Yarışmada dereceye girenler, eserlerini TRT Çocuk’un tanıtımlarda kullanma hakkına sahip olduğunu kabul eder.

8- karaktertasarimyarismasi.trtcocuk.net.tr adlı web sitesinden ilan edilen yarışmaya, katılımcılar [email protected] adresine e-posta ile göndereceklerdir.

Önemli Not: Gönderilen dosya boyutu 5GB’ı aşmamalıdır.

TRT ÇOCUK KARAKTER YARIŞMASININ ÖDÜLLER NE KADAR?

TRT Çocuk Karakter Yarışması 2018'in kazananlarına her yıl olduğu gibi bu yıl da ödüller verilecek. Buna göre yarışmanın birincisine 10 bin TL ve grafik tablet, ikincisine 5 bin TL ve grafik tablet, üçüncüsüne ise 3 bin TL ve grafik tablet ödül olarak verilecek.

Ayrıca, Seyirci Özel Ödülü’ne layık görülen yarışmacı da 2 bin TL kazanacak.

Ödüller 28-29 Kasım tarihlerinde düzenlenecek TRT Uluslararası Çocuk Medyası Konferansı'nda verilecek.

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONUÇLANACAK, SONUÇLAR NEREDEN ÖĞRENİLEBİLİR?

Yarışmaya başvurular 15 Kasım'da sona erecek. Yarışma başvuru süresi uzatılmazsa öne elem sonuçları 19 Kasım'da belli olacak. Sonuçlar web sitesinden ilan edilecektir. Ödüller ise 28-29 Kasım'ta verilecek.

YARIŞMANIN GENEL ŞARTLARI VE UYARILAR

1. Koşullara uymayan başvurular, TRT Çocuk Karakter Tasarım Yarışması Ön Eleme Kurulu veya ilgili Seçici Kurul tarafından elenebilir.

2. Yarışmaya katılımdan kaynaklanan, kargo, gümrük ve sigorta bedelleri yarışmacıya aittir.

3. TRT, yarışmaya katılan ve ön elemeyi geçen karakter tasarımlarının tümünü, Kurul tarafından yurtiçi ve yurtdışında belirlenen şehirler ve salonlarda, tanıtım amaçlı olarak kullanabilir.

4. Yarışmada ön elemeyi geçen ve ödül kazanan karakter tasarımlarının çoğaltım ve dağıtım hakkı süresiz kullanılmak üzere, eser sahibi veya sahiplerinin izni alınarak, gayri münhasıran TRT’ye devredilir.

5. Ön elemeyi geçen karakter tasarımları ile ödül alan karakter tasarımların TRT’ye iletilen malzemeleri iade edilmez.

6. Yarışmaya katılım için TRT’ye teslim edilen her türlü görsel malzeme, tanıtım amaçlı basılı medya ve internet dâhil diğer tüm medyalarda kullanma hakkına sahiptir.

7. Yarışmanın başvuru formu, karakter tasarımının sahibi tarafından imzalanır.

8. Bu şartnamede belirlenmeyen diğer hususlarda ve katılımın belirli bir sayıya ulaşmaması halinde değerlendirme yapıp yapmama hususundaki karar yetkisi, münhasıran TRT Kurumuna aittir.

9. Bu şartname üzerindeki her türlü değişiklik hakkı, TRT Kurumu’na aittir.

10. Yarışmaya katılanlar, bu şartları kabul etmiş sayılırlar.

Yorumlar