Gazeteler bugün hangi manşetlerle çıktı - 7 Kasım gazete manşetleri

Gazeteler bugün hangi manşetlerle çıktı. Hangi gazete hangi konuyu manşet olarak öne çıkardı? 7 Kasım 2018 tarihli gazetelerin manşetlerinde ne vardı? Türkiye'de bugün yayınlanan gazetelerin manşetlerinde öne çıkan konu ABD'nin PKK'ya yönelik yaptırım kararı oldu.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteler bugün hangi manşetlerle çıktı?

SonHaberler | Haber Merkezi

Türkiye'de bugün yayınlanan gazeteler hangi konuları öne çıkardı. Gazetelerin öne çıkardığı başlıklar ve ön sayfalarında yer verdikleri haberlerden bazıları şöyle: 

Akşam gazetesi, bugün "YPG ile devriye kabul edilemez" başlığıyla çıktı. Gazete, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG ile devriye atmaya başlayan ABD güçlerine yönelik Türkiye'nin tepkisini manşetinden verdi.

Birgün gazetesi, "Sayıştay'ı bitirme planı" başlığıyla çıktığı bugünkü sayısında Belediyeler ile kamu kurumlarındaki usulsüzlükleri raporlaştırdığı iddia edilen Sayıştay'dan sorumlu başkan yardımcısının görev yerinin değiştirildiğini yazdı. Gazete bu yollarla Sayıştay'ın adım adım bitirilmek istendiğini savundu.

Birgün gazetesi ABD'nin PKK'lıların başına ödül koymasıyla ilgili ise ön sayfada küçük bir kutudan haber verdi.

Cumhuriyet gazetesi de bugün Sayıştay ile ilgili iddiaları manşetine alarak iktidarı hedef aldı. "Denetimin bedeli" başlıklı manşetiyle Sayıştay'daki görev değişikliğine yer veren Cumhuriyet gazetesi, Denetim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fikret Çöker'in görevden alındığını yazdı. Gazete ayrıca, CHP İstanbul İl Teşkilatı'nın Sayıştay Raporu'nda yer alan İBB, İSKİ ve İETT ile ilgili raporlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu manşetten verdi.

Cumhuriyet gazetesi, ABD'nin PKK ile ilgili kararını da ön sayfadan "ABD satrancı" başlığıyla verdi.

Hürriyet gazetesi, bugünkü manşetinden "ABD başlarına ödül koydu" başlığıyla ABD'nin PKK ile ilgili kararını haber verdi.  

Sabah gazetesi bugünkü manşetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından aldığı, "28 ayda 9 bin 353 teröristi tepeledik" ifadeleriyle kurguladı. 

Gazete ABD'nin PKK'lıların başına ödül koyuşunu da yine anasayfadan duyurdu. 

Star gazetesi bugünkü manşetini CHP'nin yeniden hortlayan 1930'ların ruhuna ayırdı. CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın ezanın yeniden Türkçeleştirilmesinden  yana olduğunu söylediği konuşması Star'ın manşetini süsledi. Gazete, "Dertleri ant değil Türkçe ezan" başlığını attı.

Yeni Akit gazetesi bugünkü manşetinde, "Ders kitaplarında laikçi istila" başlığıyla 6. ve 7. Sınıf Ders Kitapları'nda milli yazar şairlere parya muamelesi yapıldığını yazdı. 

Gazete, marjinal gruplar tarafından şişirilen laikçi-solcu isimlere 6. ve 7. sınıf Türkçe ders kitaplarında boy boy yer veren Milli Eğitim Bakanlığı'nın,, milli şair ve yazarlarımıza ya çok az yer ayırdığı y ada hiç görmezden geldiğini yazdı. Gazete, kamuoyunun bu hatadan dönülmesini beklediği belirtildi.

Yeni Şafak gazetesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından, "Emperyal dünya istemiyoruz" ifadelerini manşetine taşıdı. 

GAZETELER İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar