MDTistanbul, 7 Ekim'de "Seyahatname 2"yi sahneleyecek

İSTANBUL (AA) - Modern Dans Topluluğu İstanbul (MDTistanbul), sezon açılışını Beyhan Murphy'nin "Seyahatname 2" eseriyle yapacak.İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin (İDOB) genç ve dinamik proje topluluğu, Zorlu Performans Sanatları...

Google Haberlere Abone ol
MDTistanbul, 7 Ekim'de "Seyahatname 2"yi sahneleyecek

İSTANBUL (AA) - Modern Dans Topluluğu İstanbul (MDTistanbul), sezon açılışını Beyhan Murphy'nin "Seyahatname 2" eseriyle yapacak.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin (İDOB) genç ve dinamik proje topluluğu, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde (PSM) 7 Ekim'de sahne alacak.

Murphy'nin en bilinen yapıtlarından "Seyahatname"nin yeni düzenlemesi olan eser, Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nden bölümleri, Elif Şafak'ın aşk, yaşam ve kimlik sorgulayıcı pasajlarıyla birleştirirken insanının içsel yolculuğundaki arayışlarını ele alıyor.

Çağdaş dans dilini tiyatro üslubuyla birleştiren gösteri, Mor ve Ötesi grubundan Burak Güven'in deneysel rock tadı taşıyan müziği, Ayşegül Alev'in retro-urban kıyafetleri, Ozan Açıktan'ın video yapımıyla dikkati çekiyor.

Dansçı seyyahların 70 dakika sahnede kalacağı etkinlikte, dansçılar tarafından Türkçe sunulan metinler, ekranda İngilizce olarak yansıtılacak.

Eser bugüne kadar İspanya, Hollanda, Slovenya, Tayland, Cezayir, Bosna ve İsrail'de sahnelendi.

Yorumlar