Mayıs 1969'da Londra'da hangi oyuncu vefat ettiği haber oldu?

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının bu akşamki etabında çıkan sorulardan biri de, "Mayıs 1969'da Londra'da hangi oyuncu vefat ettiği haber oldu, Altın Koza'da anısına saygı duruşunda bulunuldu?" oldu.

Google Haberlere Abone ol
1969'da Londra hangi oyuncu vefat ettiği haber old

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının 10 Şubat 2020 Pazartesi günkü etabında çıkan sorulardan biri de, "Mayıs 1969'da Londra'da hangi oyuncu vefat ettiği haber oldu, Altın Koza'da anısına saygı duruşunda bulunuldu?" oldu.

Sorunun cevap şıkları ise şöyle:

Cüneyt Arkın

Kartal Tibet

Filiz Akın

Fatma Girik

Doğru Cevap:

 Filiz Akın

 FİLİZ AKIN'IN LONDRA'DA VEFAT ETTİĞİ HABERİ

Bu ilginç olayın öyküsü, 1969 yılının Mayıs ayında Filiz Akın'ın, Necdet  Tosun'un refakatinde, tedavi için Londra'ya gitmesiyle başlar. Kısa bir süre  sonra kulaktan kulağa bir söylenti dolaşır. "Kötü haber tez yayılır" sözünde  olduğu gibi, gazetelere tüm Türkiye'den telefonlar yağmaya başlar: "Filiz Akın  ölmüş"

Telefonu açanlar hıçkırıklarla kapatırken, olaydan haberdar edilen Filiz Akın'ın  Ankara'daki annesi Leman Hanım, olduğu yere yığılıp kalır. Teyzesi Süheyla Hanım  kısmi felç geçirir.

Filiz Akın'ın öldüğüne dair haberler dönemin gazetelirnde böyle çıkmıştı

 

Filiz Akın'ın ölüm haberi, Ankara'nın Hür Anadolu (solda) ve Adana'nın Vatandaş  gazetelerinde...O tarihte Altın Koza Film Festivali için Adana'da bulunan  Yeşilçam yıldızlarına da kara haber ulaşır. Haberin yayıldığı akşam, gazeteci ve  sanatçılar çay bahçesinde otururken, Pervin Par gözü yaşlar içinde sahneye çıkar  ve titreyen bir sesle bu acı haberi verip, herkesi saygı duruşuna çağrır.

Ertesi gün birçok yerel gazetenin manşetinde "Filiz Akın vefat etti" haberleri  vardır. Filiz Akın'ın doktorların bütün müdahalesine rağmen kurtarılamamıştır.  Türkiye bu güzel ve büyük sanatçıyı kaybetmenin acısını yaşamaktadır.

Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında, Ümit Tambil'in sunduğu program  sırasında sahneye gelen Pervin Par, gözyaşları içinde Filiz Akın'ın öldüğü  haberini verdi ve salondakileri saygı duruşuna davet etti.Ancak olaydan bir gün  sonra gerçek ortaya çıkar... Evet Londra hastanelerinin birinde Filiz isimli bir  Türk hasta ölmüştür. Ancak bu Filiz, "Filiz Akın" değildir. Ünlü aktrist  sapasağlamdır. Bir takım allerji testlerinden geçmiş ve önemsiz bir sorunu  olduğu ortaya çıkmıştır.

Sonuçta Türkiye derin bir nefes alır, Filiz Akın da kısa bir süre sonra  Türkiye'ye döner.

Yorumlar