Maya Okulları kimin, sahibi kimdir, Ziya Selçuk mu?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk hangi okulların sahibi veya Maya Okulları kimin sahibi kimdir soruları son günlerde sık sık sorulan sorular arasında yer alıyor. Bakan Selçuk'un da sık sık gündemde olması nedeniyle bu konuda sık sık irdeleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Ziya Selçuk hangi okulların sahibidir?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Seçuk'un sahibi olduğu özel okullar kamuoyunda merak konusu oldu. Aynı zamanda bir eğitimci va akademisyen olan Ziya Selçuk hayatını eğitime adamış bir isim olarak biliniyor. 

Selçuk, Milli Eğitim Bakanı olmadan önce Talim Terbiye Kurulu Üyeliği ve TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı yapıyordu. Onun da öncesinde kendisinin kurduğu ve Türkiye'nin saygın eğitim kurumları arasında yer alan Maya Özel Okulları'nı işletiyordu. Maya Okulları Ankara'da bulunuyor. Özel Maya Okulları Ankara'nın birden fazla semdinde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde özel eğitimler veriyor. 

Peki, Maya Okulları kimin, sahibi kimdir, ne zaman kim tarafından kuruldu?

MAYA OKULLARI KİMİN?

Maya Okulları bir aile şirketinin ürünüdür. 27 Şubat 2002 yılında Ankara'da Ziya Selçuk, kardeşi ve yeğeni tarafından kuruldu. Ancak 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kurulması ve Ziya Selçuk'un da Milli Eğitim Bakanı olarak seçilmesinden sonra bu durum resmi anlamda değişti. Çünkü Bakan Selçuk, bakanlık kararı alındıktan sonra bu okullarla bütün resmi ilişkilerini kesti. Maya Okulları'ndaki bütün hisselerini devrederek okullarla resmi bütün bağlarını kopardı.

Bakan Selçuk, Maya-Gen Yayıncılık Bilgisayar İnşaat Gıda Turizm Ticaret Limited Şirketi'nin Genel Kurulu'nda alınan karar ile 13 Temmuz 2018'de şirketten ayrıldı. Şirketin üç ortağı bulunuyor. Bunlar, 10 bin hisse payı sahibi olan Ziya Selçuk, 5 bin pay sahibi kardeşi Oktay Selçuk ve yine 5 bin pay sahibi yeğeni Sefa Kayra Selçuk.

Ziya Selçuk, 2 milyon 500 bin TL sermaye payı karşılığı 10 bin hisseyi kardeşi Oktay Selçuk'a devretti. Şirketin müdürler kurulu başkanlığı görevi de Ziya Selçuk'tan Oktay Selçuk'a geçti. 

Maya-Gen Eğitim Yayıncılık isimli firma çatısı altında eğitim hayatına başladı. Şu anda Ö Ankara'da Oran ve İncek'te, Diyarbakır'da ve Antalya Manavgat'ta olmak üzere toplam 4 yerleşkesi var. Ankara'nın Balgat ilçesinde ilk şubesine açan Maya Okulları ilk olarak 137 öğrenciyle eğitim dünyasına girdi.

Beş yıl sonra yani 2007 yılında yine Ankara'da Oran'da 352 öğrencisi bulunan Oran Yerleşkesi açıldı. Daha doğrusu Balgat'taki şube de buraya taşınarak daha büyük bir okul haline geldi.

Giderek daha da büyüyen Maya Okulları 2014 yılında İncek Yerleşkesi'ne taşındı. Burada Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademesiyle 2014-2015 eğitim öğretim yılında İncek Yerleşkesinde yaşam başladı.

Maya Okulları ile aynı zamanda paydaş okullar da bulunuyor.  2014 yılında farklı illerde aynı isim çatısı altında birçok okul açıldı. 

2016 yılında Maya Anadolu Lisesi eğitim hayatına başladı. İncek Yerleşkesi'nde üniversiteyi andıran mimarisiyle anadolu lisesi eğitim hayatına devam ediyor.

Şu an 2 binden fazla öğrencisi ve 400'e yakın öğrencisi bulunan Maya Okulları kendi alanında öncü olmaya devam ediyor.

 

Kaynak: SonHaberler

Yorumlar