Mavi ışıklar otizm için yakılacak

- Dünya Otizm Farkındalık Günü olan 2 Nisan'da, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Galata Kulesi, Çanakkale Şehitler Anıtı, İzmir Saat Kulesi, Eskişehir Masal Şatosu, Kadıköy Boğa Heykeli, Şanlıurfa Balıklıgöl, Konya Kelebekler Vadisi ve Amasya Kalesi başta olmak üzere pek çok bina, mavi ışıkla aydınlatılacak

Google Haberlere Abone ol
Mavi ışıklar otizm için yakılacak

İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin dört bir tarafındaki bina ve mekanlar, otizme dikkati çekmek amacıyla 2 Nisan'da mavi ışıkla aydınlatılacak.

Tohum Otizm Vakfından yapılan açıklamaya göre, kamuoyunun dikkatini otizme çekmek için ABD'de Autism Speaks tarafından başlatılan Mavi Işık Yak Kampanyası (Light It Up Blue) bütün dünyada ilgi gördü.

Kampanyanın Türkiye Elçisi Tohum Otizm Vakfının çağrısı ile 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde şehirlerle bütünleşmiş yapılar ve mekanlar, mavi renge bürünecek.

Otizm farkındalığına destek vermek için 2 Nisan akşamı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Galata Kulesi, Çanakkale Şehitler Anıtı, Şanlıurfa Balıklıgöl, İzmir Saat Kulesi, Eskişehir Masal Şatosu, Kadıköy Boğa Heykeli, Akmerkez, Sabancı Center, Akbank Kule, Zorlu Center, Four Seasons Otel, Akasya AVM, DAP Burgu Kule, Spine Tower, Saphire, Amasya Kalesi ve Harşena Dağı, Konya Kelebek Vadisi, Kayseri Radison Blu Otel, Ankara Hasan Doğan Stadyumu mavi ışıkla aydınlatılacak.

Kampanya sosyal medya üzerinden, "#otizmemaviışıkyak" hashtagi ile yürütülecek.

- Günümüzde her 68 çocuktan biri otizm riski ile doğuyor

Açıklamada, otizmle ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Nisan ayı boyunca dünyanın gündeminde olacak otizm, doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen karmaşık bir gelişimsel bozukluk. Otizmin görülme sıklığı, günümüzde çok büyük bir hızla artıyor. Bugün doğan her 68 çocuktan biri otizm riski ile dünyaya geliyor. Ülkemizde 0-18 yaş grubu arasında yaklaşık 352 bin otizmli çocuk bulunmasına ve otizmin görülme oranının hızlı artışına rağmen toplumumuzda otizm yeteri kadar bilinmiyor. Otizmin günümüzde bilinen tek tedavisi, erken tanı ile yoğun, sürekli özel eğitimdir. Erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde 50'sinde otizmin belirtileri kontrol altına alınabilmekte ve gelişim sağlanabilmektedir."

Yorumlar