Masumlar Apartmanı kimin eseri?

Masumlar Apartmanı dizisinin uyarlandığı hikaye kimin eseri? Hangi yazarın hangi kitabından uyarlandı? Diziye uyarlanan hikayenin gerçek olup olmadığı da merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Masumlar Apartmanı kimin eseri?

Masumlar Apartmanı isimli dizide konu alınan hikaye kimin eseri veya hangi yazarın hangi kitabından uyarlandığı merak ediliyor. İşte Masumlar Apartmanı kimin eseri sorusunun cevabı:

Masumlar Apartmanı gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanmış bir dizidir. Dizide konu alınan insanların tamamına yakını, birkaç karakter hariç, gerçek hayat hikayesinden uyarlanmış durumda. 

Dizinin uyarlandığı eser ise ünlü Psikolog Gülseren Budayıcıoğlu'dur. 

TV8'de yayınlanan Kırmızı Oda ve Doğduğun Ev Kaderindir dizilerinde konu edinen hikayelerin de yazarı olan isimdir Gülseren Budayıcıoğlu'dur.

Masumlar Apartmanı dizisinde konu alınan hikaye ünlü yazarın "Madalyonun İçi" isimli eserinden uyarlandı.

Yalnız burada bilmemiz gereken bir nokta var; dizideki bütün karakterler kitapta yer almıyor. 

Safiye, Gülben ve Neriman kardeşler gerçek hayatta yaşayan ve gerçekten de bu şekilde bir sorunu olan insanlardı. Ancak gerçekte onların Han diye bir kardeşleri yok. Han karakteri dizinin senaristleri tarafından sonradan eklenmiş bir karekterdir. Ona benzer birkaç karakter daha gerçek hikayede yer almayan isimlerdir. 

Ancak Safiye, Gülben ve Neriman'ın hikayesi ise gerçeğine neredeyse birebir benzeyen bir hikayedir. 

Masumlar Apartmanı dizisinin başrollerinde Birkan Sokullu, Farah Zeynep Abdullah, Ezgi Mola, Merve Dizdar, Alper Saldıran oynuyor. 

Dizi İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde Asmalı Mescid semtinde bulunan tarihi bir otelde çekiliyor. 

Kurgusal hikayede, Ezgi Mola'nın canlandırdığı Safiye, Merve Dizdar'ın canlandırdığı Gülben kardeşlerin, annelerinden kendilerine miras kalan "takıntılar"ın verdiği psikolojik rahatsızlık konu alınıyor. 

Aynı zamanda diziye gerçek hikayede olmayan Han (Birkan Sokullu) da psikolojik sorunları olan bir karakterdir. 

Han'ın hayatını değiştiren, ona ilaç gibi gelen İnci de yine hikayenin ana karakterlerinden biridir. İnci de hayatı fırtınalı geçmiş, psikolojik travmlarla dolu bir karakterdir. 

İnci, hayatının dönüm noktası olarak gördüğü Han'ın karanlık yönlerinden habersiz ona aşık ve onsuz yaşayamayacağını düşenen bir kişiliktir. 

Kendi hayatındaki fırtınalı ve gelgitli olaylardan kaçarken nasıl bir fırtınaya yakalandığından ise haberi yok. 

İnci'nin takıntılı babası ve dedesi de hikayenin ilginç karakterlerindendir. 

Dizide ilginç bir diğer karakter ise Safiye'nin gençlik aşkı Naci Hoca'dır. 

Naci, Safiye'nin çocukluğunda aşk yaşadığı ancak annesinin baskıları nedeniyle ayrıldığı ve yıllar sonra geri gelerek, karanlık hayatına ışık olan bir kişiliktir. 

 

Yorumlar