Masterchef MasterClass ödülün kim kazandı?

Masterchef Türkiye 27 Ağustos akşamı MastarClass ödülü için yarışıldı. Yarışmanın dün akşamki etabında da iki isim eleme potasına düştü. Peki, bu akşam MasterClass ödülünü kim kazandı?

Google Haberlere Abone ol
Masterchef MasterClass ödülün kim kazandı?

Masterchef Türkiye 27 Ağustos Perşembe günkü etabında bir kez daha kıyasıya mücadele edildi. Ancak bu akşamki mücadele MasterClass eğitim hakkı içindi. Yarışmanın dün akşamki bölümünde eleme potasına düşen iki isim belirlenmişti. Bu akşam ise eleme oyunu değil MasterClass oyunu oynandı.

Yarışmada bu akşam en iyi yemeği yaparak MasterClass ödülünü kazanan isim Ayyüce oldu.  

DÜN AKŞAM NELER OLDU?

Yarışmanın bu akşamki etabında dokunulmazlık oyununu kaybeden takım mavi takım oldu. Mavi takımda eleme potasına düşen ilk isim Uğur oldu. Dokunulmazlık oyununu kazanan isim ise Duygu oldu. Yarımanın dün akşamki bölümünde ise Emir ile Ayyüce eleme potasına düşmüştü. 

Bu akşam da eleme potasına Uğur ile Gülşah düştü. 

MASTERCHEF 36. BÖLÜM FULL TEK PARÇA

SON ELEME OYUNUNDA NELER OLDU?

Masterchef Türkiye yarışmasının bu akşamki etabında ana kadrodan elenecek ilk isim belli oldu. Yarışmanın bu akşamki etabında Duygu, Ayyüce, Celal, Esra, Eray ve Sedat eleme potasından çıkmak için mücadele etti. Peki, bu akşam kim elendi, kimler kaldı? Masterchef bu akşam (23 Ağustos Pazar) kim elendi? Esra mı Sedat mı?

Bu akşam düzenlenen final etabı iki bölümden oluştu. Altı kişinin yarıştı eleme potasının final etabının ilkinde en başarılı 3 kişi potadan çıktı. Bunlar Eray, Duygu ve Ayyüce oldu. Geri kalan diğer üç kişi yani Esra, Celal ve Sedat ise yarışmaya devam etti. Eleme potasının ikinci final etabında yarışan üç isimden Celal en başarılı yemek yapan isim olarak potadan çıktı. 

Geriye Esra ve Sedat kaldı. Esra ile Sedat arasında yapılan seçimde ise elenen isim Sedat oldu.

ÖNCEKİ BÖLÜM FULL TEK PARÇA

GEÇEN BÖLÜMLERDE NELER OLDU?

Masterchef Türkiye yeni bölümü 20 Ağustos Perşembe akşamı TV8 ekranlarında hayranlarının karşısına çıktı. Yarışmanın bu akşamki bölümünde Mehmet Şef öncülüğünde MasterClass etabı düzenlendi. Yarışamcılar Mehmet Şef'in deneyimlerinden ve tecrübelerinden faydalandı. Daha sonra yapılan yarışmada finale kalan 4 kişi arasında ödül için yarışma düzenlendi. Finale kalan isimler ise Barbaros, Uğur, Serhat ve Berk oldu. Peki, Masterchef Türkiye 20 Ağustos Masterclass ödülünü kim kazandı? 

MasterClass ödülünü kazanan isim Serhat oldu.

DÜNKÜ BÖLÜM FULL TEK PARÇA

DÜN NELER OLDU

Yarışmanın bu akşamki etabında da takımlar arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. Takımlar arasındaki kıyasıya mücadelenin sonunda dokunulmazlık kazanan takım belli oldu. Dokunulmazlığı kaybeden takım ise elenecek bir kişiyi çıkaracak. 

Masterchef Türkiye 19 Ağustos Çarşamba günü Kırmızı ve Mavi Takımlar kıyasıya bir mücadeleye girdi. Takımların yarışını kazanan ise bu akşam kırmızı takım oldu. Dün akşam ise mavi takım kazanmıştı. Yapılan oylama sonucunda ise ikinci aday Sedat olmuştu. 

Yarışmanın bu akşamki etabında Somer Şef'in yaptığı "Kabak Çiçeği Dolması" yemeğinin aynısından yapılması istendi. Şefler tarafından tabağı en beğenilen isimler sırasıyla Gülşah, Esra, Berk ve Özgül oldu. Diğerlerinin tabakları ise beğenilmedi. Eray, Emir, Tanya ve Ebru'nun tabakları şefler tarafından eleştirildi. 

Somer Şef'in imza yemeğini en yakın yapan dört isimden ilk elenen Berk oldu. Berk'ten sonra Esra da elendi. Gülşah ile Özgül arasından seçim yapan şefler Özgül'e dokunulmazlığı verdi. 

Özgül, eleme potasına gönderme hakkını Eray'dan kullanarak ilk olarak onu gönderdi. İkinci aday ise yapılan oylamada, 5 oy alan Esra oldu. 

Oylamayla birlikte eleme potasına düşen isimler Celal, Sedat, Eray ve Esra oldu. 

18 AĞUSTOS 29. BÖLÜM FULL TEK PARÇA

MASTERCHEF TÜRKİYE 18 AĞUSTOS NELER OLDU?

Yarışmanın dün akşamki etabında düzenlenen yarışmada ilk kaptanlık mücadelesi verildi. Kaptanlık yarışında hiç beklenmedik bir tablo çıktı. Çünkü yarışmanın favori isimleri yemeklerini tamamlayamadı. Bu durum şefleri son derece öfkelendirdi. Kaptanlık oyununu kazanan ise Tanya Kilitkayalı oldu. Tanya, rakip olarak ise Ayyüce'yi seçti. İki kaptan takımlarını kurarak yeni yarışmaya hazırlandı.

Mavi ve Kırmızı takımlar arasında düzenlenen yarışmanın kazananı Tanya'nın kurduğu mavi takım oldu. Kırmızı takım ise dokunulmazlık ve eleme potası için yarıştı. Takımın dokunulmazlık kazanan ismi Duygu oldu. 

Duygu'dan arkadaşlarından birini eleme potasına göndermesi istendi. Duygu ilk olarak Celal'i eleme potasına gönderdi. 

ELEMELER BİTTİ, 16 YARIŞMACI BELLİ OLDU

Ön eleme turlarının sonu sona ermesiyle birlikte 16 kişilik ana kadro belli oldu. Ana kadronun belli olmasıyla birlikte yeni süreç de başladı. Yarışmanın bu ilk bölümünde kaptanlar belli oldu. Kaptan olanlar kendi takımlarını ve karşı takımın kaptanını belirliyor. Masterchef Türkiye 17 Ağustos kim kaptan oldu, hangi takım kazandı? Detaylar Geliyor...

ELEME TURLARINDA NELER YAŞANDI?

Masterchef Türkiye'nin ön eleme turlarının sona erdiği son bölüm olan 27. Bölüm 16 Ağustos 2020 Pazar akşamı TV8 ekranlarında hayranlarının karşısına çıktı. Yarışmanın bu akşamki etabında ilk on altı için iki yarışmacı seçildi. Yarışmanın ikinci etabında ana yemeği şeftali olan bir yemek istendi. Yarışmanın ilk etabında üst tura çıkan isim Gülşah oldu. İkinci isim ise Kayhan, Ebru, Çağla, Büşra, Walison ve Arem arasından seçilecekti. Peki, yarışmanın bu akşamki etabında kim kazandı, bir üst tura kim çıktı?

Yarışmanın dün akşamki bölümünde Çağla ile Celal finale kalmış, Celal bir üst tura çıkan isim olmuştu. Final turunun son bölümünde ilk elenen isim Büşra oldu. Büşranın ardından ikinci elenen isim ise Çağla'ydı. Çağla'nın vedalaşması hayli duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Yarışmacılar ve jüri heyeti duygusal anlar yaşadı. Çağla'dan sonra yarışmanın renkli simalarından Kayhan da elenenler arasında yerini alarak bu yılki Masterchef maratonuna noktayı koydu.

Yarışmada son üçe kalan isimler ise Ebru, Arem ve Walison oldu. Üçlü arasında en iddialı tabak ise Arem'in tabağıydı. Çünkü en yaratıcı tabak onundu. Ebru ile Walison'un tabağı ise sıradan ve vasat olarak değerlendirilebilir. Ancak yarışmanın ve değerlendirmelerin sonunda final turunu geçerek ilk 16 arasına kalan isim Ebru oldu. 

28 yarışmacı arasından ilk 16'ya giren isimler böylece belli oldu. 

Masterchef 16 kişilik kadrosu
Masterchef Türkiye 2020'nin 16 kişilik kadrosu

 

Final turunun ilk grubunda ana kadroya seçilen sekiz yarışmacı Serhat Doğramacı, Duygu Acarsoy, Özgül Coşar, Emir Elidemir, Ayyüce Kamit, Sedat Tuncer, Esra Tokelli ve Furkan Yalçın olmuştu.

Final turu ikinci grupta MasterChef yarışmacıları olan isimler ise Barbaros Yoloğlu, Celal Sarıgül, Tanya Kilitkaya, Uğur Yılmaz Deniz, Eray Aksungur, Berk İlter, Gülşah Suna ve Ebru Has oldu.

15 AĞUSTOS BÖLÜMÜ FULL TEK PARÇA

 

YARIŞMANIN DÜNKÜ BÖLÜMÜNDE NELER YAŞANDI?

Yarışmanın bu akşamki etabında final turuna 5 kişi kaldı. Ebru, Arem, Celal, Büşra ve Çağla final turuna kaldı. Ancak Ebru yemeğini yetiştiremedi. Peki, bu akşam kim birinci oldu? Yarışmanın 14'üncü isminin seçildiği Masterchef Türkiye 15 Ağustos kim kazandı? Çağla mı Celal mi?

Yarışamcılardan en az başarılı yemek yapan dördüncü isim Arem oldu. Şefler Arem'in yaptığı yemeğin çiğ kaldığını belirterek onu eledi. İkinci olarak ise ilk kez ilk altıya kalan Büşra da Arem'den sonra elenen isim oldu. 

Yarışmanın bu akşamki kazanan ismi şeflerin tercihiyle Celal oldu. 

14 AĞUSTOS 2020 TARİHİNDE NELER OLDU?

Yarışmanın bugünkü etabında ilk etapta 9 kişi yarıştı. İlk etapta kişnişli tart yapılması istendi. Bölümü geçenler ise, Arem, Celal, Uğur, Ebru ve Gülşah seçildi. Diğer yarışamcılar ise yukarıya çıkarak seyretmek durumunda kaldı. 

Yarışmanın "yaratıcılık" etabında ise ana ürünü fındık olan bir yemek yapılması istendi. Bu bölümde Celal, yaptığı büyük bir hata nedeniyle kötü bir durum yaşadı. 

Peki, yarışmanın bu akşamki etabında kim kazandı?

Final turunun sonunda 5 yarışmacının arasından yemeği en çok beğenilen isimler Ebru ve Uğur oldu. Arem'in de kazanma ihtimali vardı; ancak yaptığı riskli hamle onu üçüncü yaptı. 

Yarışmanın kazanan ismini Mehmet Şef açıkladı. Kazanan isim Uğur oldu. Ebru'nun neden kaybettiğini ise Şef Somer açıkladı. Somer Şef, Ebru'nun tabağında tad dengesini iyi tutturamadığını belirterek neden kaybettiğini anlattı.

13 AĞUSTOS 2020 TARİHİNDE BÖLÜMDE NELER OLDU?

11 kişinin ilk altıya girmek için mücdale ettiği ilk etapta tırnak pide vişneli köfte yemeği yapılması istendi. İlk etapta yemekleri en iyi yapanlar Ebru, Gülşah, Eray, Arem, Kayhan ve Celal oldu.

İlk altıya giremeyen Dilara ise yarışmadan ayrılmak istediğini belirterek herkesi şoke etti. Dilara Türüt, şeflerden özrünü isteyerek yarışmaya daha fazla devam edemeyeceğini ifade etti. Şefler de bu duruma saygı duyduklarını belirterek müsaade ettiler.

Öte yandan Dilara'nın ayrılacağını açıklarken gözyaşı dökmesi mutfakta duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Yarışmacıların birçoğu onunla birlikte ağladı. 

Yarışmanın ikinci etabına devam eden 6 kişinin önüne ise mısır kondu. Ana ürünü mısır olan yaratıcı bir yemek ortaya çıkarmaları istendi. Peki, Masterchef Türkiye 13 Ağustos 2020 kim kazandı?

Yarışmada mısır ile yapılan yemeği en iyi yapan iki isim Ebru ile Eray oldu. İkili final turunda finale kalan isimler oldu. Eray şu ana kadar birçok kez ikinci olarak kalmıştı. Şefler her ikisinin de tabağını beğendiklerini ifade etti. 

Gecenin kazanan ismini Somer Şef açıkladı. Somer Şef, Masterchef'in 12'nci öğrencisinin Eray olduğunu söyledi. 

ÖNCEKİ BÖLÜMDE NELER YAŞANDI?

Yarışmanın bugünkü final turunun ilk etabında 12 kişi yarıştı. Yarışmada ilk altıya kalmak isteyen yarışmacılar kıyasıya bir mücadele sergiledi. İlk 16'ya girecek 11'inci kişinin seçileceği yarışmada ilk olarak ilk altı belirlendi. İlk altıya girmeleri için yarışmacılara lazanya yapmaları için hedef verildi. Lazanya yemeğini birçok yarışmacı yapamadı. Panik yapan yarışmacıların çoğu yemeği çıkaramadı. Yarışmada eksikliklere rağmen yemek çıkarabilen 6 kişi seçildi. Seçilen isimler ise Eray, Gülşah, Kayhan, Uğur, Berk ve Celal oldu. Peki, Masterchef Türkiye 12 Ağustos kim kazandı?

İlk altı arasına giren isimlere ana ürünü un ve şeker olan bir tatlı yapmaları söylendi. Yarışmacıların hepsi farklı ürünler yapmaya çalıştı. İlk elenen isim ise Kayhan oldu. Kayhan'dan sonra elenen isim Uğur olurken, onun ardından da Celal elendi. 

Finale kalan isimler ise Eray ve Berk oldu. Şefler, Berk'in çikolatada acı kullanması tekniğini çok beğendikleri için onu gecenin birincisi olarak seçtiler. Mehmet Şef, Eray ve Berk için ikisi atbaşı gittiler, yorumunda bulundular. Eray, daha önce tatlı yapmadığı halde ikinci olmayı başardı.

SALI AKŞAM NELER OLDU?

Salı akşamı yeni bir etabıyla ekranlara geliyor. Yarışmanın bu akşamki etabında ikinci 8 kişilik ekibin seçilmesi için mücadele edildi. İlk 16 arasına girmeye çalışan 13 kişi bu akşam kıyasıya bir mücadele ortaya koydu. Mücadelede ilk altıya giren isimler belli oldu. İlk altıya giren isimler Eray, Walison, Tanya, Kayhan, Gülşah ve Uğur oldu. Final turunun ikinci etabında 6 kişi arasında da kıyasıya bir mücadele yaşandı. 

İkinci etabın ana yemeği karides oldu. Karidesi en iyi yapan kişi ilk 16'ya girmeye hak kazandı. Yarışmanın bu akşamki etabında finale kalan üç isim oldu. Bunlar Tanya, Eray ve Walison oldu. Peki, hangisi kazandı?

Üçlü isim arasından şefler yarışmaya Kıbrıs'tan katılan Tanya Kilitkaya'yı seçti. Böylece ilk 16 arasına giren onuncu isim Tanya oldu. Şefler, Eray'ın da ürünlerini beğendi. Ancak, Eray'ın bir tabakta birden fazla iş çıkarması olumsuz bulundu.

Yorumlar