Marmaris son dakika yangın haberi: Helikopter kazası yaşandı

Marmaris son dakika... Ormanlık alanda meydana gelen yangın paniğe neden olurken onlarca hava aracının aynı anda müdahale ettiği açıklandı. Yangına müdahale eden helikopterlerden biri düştü. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

Google Haberlere Abone ol
Marmaris'te yangın, onlarca hava aracı bölgede

Marmaris bir kez daha yangınla mücadele ederken bir da helikopter kazası haberi geldi. Yangına müdahale eden helikopterlerden biri kaza kırıma uğradı. Ormanlık alanda meydana gelen yangına aynı anda onlarca hava aracı müdahale ediyor. Yangınla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığından açıklama geldi.  Açıklamada, "14 uçak, 35 helikopter, 82 arazöz, 5 dozer ve 472 personel ile havadan ve karadan cansiperane müdahale devam ediyor" denildi.

Marmaris’in Yalancıboğaz mevkisinde kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanda saat 12.30 sıralarında yangın başladı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, durumu orman ekiplerine bildirdi. Yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, rüzgarın etkili olduğu öğrenildi.

Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Marmaris'te meydana gelen orman yangınına karadan ve havadan bütün gücümüzle müdahale ediyoruz. Son alev sürene kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan, Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınına ilişkin yapılan açıklamada, "14 uçak, 35 helikopter, 82 arazöz, 5 dozer ve 472 personel ile havadan ve karadan cansiperane müdahale devam ediyor" denildi.

Polisin toplumsal olaylara müdahale araçları (TOMA) ile Muğla İtfaiyesi ekipleri de bölgeye sevk edildi.

Marmaris’te Yalancıboğaz mevkisinde orman yangını Rüzgar etkili, müdahale ediliyor

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA VATANDAŞLAR DA KATILIYOR

Yangın söndürme çalışmaları için bölgeye traktörle su tankeri taşıyan vatandaşların da geldiği görüldü.

Yangının Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na ulaşmaması için yoğun çaba sarf ediliyor. Askeri bölgeden su tankeri, dozer, arazöz, yangın söndürme araçları ile çok sayıda personel de yangına müdahale için görevlendirildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Sahil Güvenlik unsurları da helikopterlerin ve uçakların su aldığı bölgeyi deniz trafiğine kapatırken, bölgedeki tekne trafiği kontrol altına alındı.

Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamada “Sahil güvenlik unsurlarımız helikopterlerimizin ve amfibik uçaklarımızın su aldığı alanlarda aldıkları tedbirlerle yangınla mücadelemizin daha güvenli şartlarda yapılmasını sağlıyor. Bu gayret söndürecek, bu birlik yeşertecek” ifadeleri yer aldı.

HELİKOPTER KAZASINDA 2 KİŞİ ÖLDÜ

İçişleri Bakanlığı, Denizli Çardak'ta meydana gelen helikopter kazasında 2 kişinin hayatını kaybettiğini, mürettebattan 5 kişinin yaralandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Denizli Çardak'ta bir helikopter kaza kırıma uğradı. 2 Türk, 5 Rus, toplam 7 mürettebatı olan helikopterde 2 kişi hayatını kaybetti, 5 mürettebat yaralı. Başımız sağ olsun." ifadeleri kullanıldı.

İçişleri Bakanlığının paylaşımında, helikopter kazasının görüntülerine de yer verildi.


 

Yorumlar