Maraşlı hikayesi gerçek mi? Veya gerçek hikayesi nedir?

Maraşlı gerçek hikayesi nedir veya gerçek mi? Maraşlı dizisinde aynı isimli karakterin canlandırdığı hikayenin gerçek mi yoksa kurgu mu olduğu merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Maraşlı hikayesi gerçek mi? Veya gerçek hikayesi

Maraşlı gerçek hikayesi nedir veya Maraşlı dizisinin hikayesi gerçek mi? ATV'nin yeni dizilerinden Maraşlı oyuncu kadrosu ve senaryosuyla dikkatleri üzerine çekti. Birçok seyirci ise Maraşlı hikayesi gerçek mi yoksa tamamen hayali bir kurgu mu diye merak ediyor. 

TIMS&B Productions tarafından yapılan Maraşlı dizisinin yönetmenliğini Arda Sarıgün yapıyor.

Gerçek hikayeden mi alıınıp alınmadığı merak konusu olan senaryoyu yazan isimler ise Ethem Özışık, Hakan Bonomo ve Ercan Uğur'dur.

Dizinin başrolünde Burak Deniz ve Alina Boz oynuyor. 

Senaryoya göre Celal Kül nam-ı diğer Maraşlı 1987 doğumlu asker kökenli bir vatandaştır. Özel Kuvvetlerde Astsubay Çavuş olarak görev yapmış ve emekli olmuş. Sonrasında ise hayatında istenmeyen olaylar olmuş ve kötü adamlarla mücadelesi böylece başlamış.

Dizideki hikayeye göre Celal Kül isimli eski bir asker emekli olduktan sonra bir konser esnasında yaşanan saldırıya maruz kalır. Burada kızının ağır yaralanması üzerine hayatı değişir. Kızıyla yeni bir hayata başlar. Ancak bir gün Mahur adında genç bir kadının suç çetesiyle başı derde girer. 

Mahur suç çetesinin bir savcıyı öldürdüğüne tanık olur ve fotoğraflarını çeker. Çete de bu fotoğrafları almak üzere Mahur'un peşine düşer. Mahur'u kurtarmak ise Maraşlı'ya kalır. 

Maraşlı'nın onu koruma kararı ise çeteyi karşısına alması anlamına geliyor.

Hikayeye ve bakıldığında gerçek hayatta da yaşanması bir ihtimal olarak görülebilir. Ancak yine de benzerine ancak filmlerde ve dizilerde rastlanan bir kurgu olduğunu söyleyebiliriz. 

Maraşlı gerçek mi
Maraşlı'nın ilk bölümünden bir sahne

 

Yani Maraşlı'nın gerçekte adı Celal Kül'dür.

Maraşlı dizideki hikayesini şöyle anlatır:

"BAK KARDAŞ, DEĞİL PARÇANI HÜCRENİ BİLE BULAMAZLAR"

Ancak bu ismin gerçek hayatta bir karşılığı olup olamdığını bizler de şimdilik sizler gibi bilmiyoruz; ancak araştırmalarımız devam etmektedir. 

MARAŞLI DİZİSİNİN OYUNCU KADROSU VE KARAKTERLERİ

Burak Deniz - Celâl Kün (Maraşlı)
Alina Boz - Mahur Türel
Serhat Kılıç - Necati Türel
Kerem Atabeyoğlu - Aziz Türel
Rojda Demirer - Firuzan Türel
Saygın Soysal - Savaş
Cemil Büyükdöğerli - İlhan Türel
Melis İşiten - Dilşad Türel
Hakan Altıner - Müdür
Cihan Yenici - Ozan
Mert Ateş- Oğuz
Bedriye Rosa Çelik - Zeliş
Neslihan Acar
Ahmet Varlı
Serhat Parıl
Sinem Akyol
Türkü Su Demirel
Gizem Kala

Yorumlar