Maradona nerede doğdu aslen nerelidir?

Dünya futbol tarihine geçen isimler arasında yer alan Maradona nerede doğdu, aslen nerelidir?

Google Haberlere Abone ol
Maradona nerede doğdu aslen nerelidir?

Futbolun efsaneleri arasında yer alan Diego Armando Maradona hayatını kaybetti. Maradona'nın ölümü sevenlerini ve hayranlarını üzdü. Ünlü sporcunun hayatı ise tam bir başarı hikayesidir. Ölümünün ardından Maradona aslen nerelidir, nerede doğu soruları da sıkça gündeme gelmeye başladı. İşte Maradona'nın doğduğu yer ve asıl memleketi: 

Diego Armando Maradona, Arjantin'in Buenos Aires kentinde Lanús'ta Evita Hastanesi'nde fakir bir ailenin ilk erkek çocuğu olarak dünyaya geldi. İki erkek kardeşi Hugo ve Raúl (Lalo) da kendisi gibi profesyonel futbolcuydu. Erkek kardeşlerinden başka ayrıca 3 de kız kardeşi var. 

Maradona Arjantin'de doğup burada büyümesine karşın aslen İtlyan kökenli bir ailenin evladıdır.

İtalyan kökenli Maradona'nın soyu Calabria'dan gelmektedir. Maradona 10 yaşındayken bir yetenek avcısı tarafından fark edildi ve mahalle kulübü olan Estrella Roja'da amatör olarak oynamaya başladı. Kısa bir süre sonra Los Cebollitas adlı kulübe geçti ve orada üç sezon geçirdikten sonra Buenos Aires'in Argentinos Juniors kulübünün altyapısına girdi. 12 yaşındayken devre aralarında top ile cambazlık yaparak seyircileri eğlendiriyordu.

20 Ekim 1976 tarihinde Maradona Argentinos Juniors adlı kulüple ilk profesyonel sözleşmesini imzalarken 16 yaşına girmesine on gün kalmıştı. 1976 ve 1981 yılları arasında çıktığı 167 maçta 115 gole imza attıktan sonra 1 milyon £ karşılığında Boca Juniors kulübüne transfer oldu. 1981 sezonunun yarısında Boca Juniors'a transfer olan Maradona, 1982 yılında ilk kez lig şampiyonluğu madalyasını aldı. FC Barcelona Müzesi'nde bulunan, Maradona'nın Barcelona döneminde giydiği 10 numaralı forma.

 

Yorumlar