Mahjabeen Hakimi kimdir?

Mahjabeen Hakimi kimdir? Taliban tarafından kafasının kesildiği doğru mu?

Google Haberlere Abone ol
Mahjabeen Hakimi kimdir?

Mahjabeen Hakimi kimdir? Taliban tarafından kafasının kesildiği doğru mu? Afganistan'da meydana geldiği iddia edilen Mahjebeen Hakimi olayı, Taliban hakkında zaten önyargılı olan tüm dünyada infial yarattı.

Dünyanın birçok ülkesinde, belirsiz haber raporları, Taliban'ın voleybolcu Mahjabeen Hakimi'yi kafasını keserek öldürdüğünü iddia ediyor.

Ancak, gerçek tamamen farklıdır. Çünkü böyle bir cinayet Taliban tarafından işlenmedi. İşin gerçeği çok daha farklı.

Özellikle Hindistan, İran, İngiltere, Türkiye ve Avrupa'da ciddiyeti tartışılan haber sitelerinde yer alan iddialara göre:

Afgan kadın voleybolcu Mahjabin Hakimi'nin Taliban militanları tarafından kafasını kestiği iddia edildi. Afgan kadın milli voleybol takımı teknik direktörü Hakimi'nin öldürüldüğünü doğruladı. Taliban'ın Hakimi'yi öldürdükten sonra fotoğraflarını paylaştığı belirtiliyor.

Afganistan genç bayan milli voleybol takımında forma giyen Mahjabin Hakimi'nin Taliban tarafından öldürüldüğü iddiası tüm dünyayı salladı. Sosyal medyadaki görüntülerin ardından birçok haber kaynağında Hakimi'nin Kabil'de kafasının kesildiği belirtiliyor.

Mahjabeen Hakimi kimdir Taliban tarafından kafasının kesildiği doğru mu
Mahjabeen Hakimi kimdir? Taliban tarafından kafasının kesildiği doğru mu?

 

İranlı gazeteci Muhtar Vefayi'nin Independent Farsça'daki haberine göre; Afgan kadın milli voleybol takımının koçu, Taliban'ın Ağustos ayında tam kontrolü ele geçirmesinden önce takımın sadece iki üyesinin ülkeden kaçtığını söyledi. Mahjabeen Hakimi'nin kaçmayı başaramayan birçok kadın sporcudan biri olduğunu belirten öğretmeni, ailesinin konuşmamakla tehdit edildiği için bu korkunç cinayetten kimsenin haberdar olmadığını da sözlerine ekledi.

İngiliz basınında yer alan habere göre The Sun; Taliban militanlarının kadın sporcuyu katletmesinin ardından cansız bedeninin fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı. Ancak söz konusu fotoğrafların Mahjabin Hakimi'ye ait olduğu henüz belirlenemedi. Öte yandan Mahjabin Hakimi'nin bir Afgan azınlık grubu olan Hazara etnik grubuna ait olduğu ve Taliban'ın da bu gruptan nefret ettiği ve zulmettiği biliniyor.

Taliban iktidara geldikten sonra spora, özellikle de kadın sporlarına katı kısıtlamalar getirildi. Ülkede çok az aktris kaldı, çoğu ülkeyi çoktan terk etti.

PEKİ, GERÇEK NEDİR?

Hakimi'nin Taliban tarafından öldürüldüğü iddia ediliyor. Ancak Afganistan'daki olay, Taliban'ın ülkeyi ele geçirmesinden çok önce gerçekleşti.

Olayın gerçekleşme şekli Taliban'ın katliamı değil; genç bir voleybolcunun kendini öldürmesi şeklindeydi.

İşte haberin gerçeği: Mahjabeen Judge Ağustos'ta intihar etti.

İntihar olayının ardından ailesi tarafından gazetelere "taziye ilanı" da verildi.

İlanda Hakimi'nin intihar ettiği açıkça belirtiliyor.


 

Yorumlar