Ünlü Fransız sanatçı yaşamını yitirdi

Ünlü Fransız şarkıcı Charles Aznavour yaşamını yitirdi

Google Haberlere Abone ol
Ünlü Fransız sanatçı yaşamını yitirdi

Ünlü Fransız şarkıcı Charles Aznavour 94 yaşında yaşamını yitirdi.

Fransız şarkıcı ve söz yazarı Charles Aznavour 94 yaşında yaşamını yitirdi.

Turne için gittiği Japonya'dan yeni dönen 94 yaşındaki Aznavour'un Fransa'nın güneyindeki Alpilles'te bulunan evinde hayatını kaybettiği belirtildi.

Aznavour geçen yıl kolunu kırdığı için birçok konserini iptal etmek zorunda kalmıştı.

FRANSA'NIN FRANK SİNATRA'SI

Aznavour 80 ülkede 100 milyona yakın kayıt sattı.

Ünlü şarkıcı, Fransa'nın Frank Sinatra'sı olarak tanımlanıyordu.

Charles Aznavour kimdir?

Charles Aznavour, 1 Ekim 2018 tarihinde hayata gözlerini yummasının ardından birçok vatandaşın araştırdığı isim oldu. Fransa'da yaşayan ve şarkıclarıyla hatırlanan Ermeni kökenli isim, söz yazarlığı ve oyunculuk deneyimlerine de sahiptir. 

Charles Aznavour, 22 Mayıs 1924 tarihinde Paris'te dünyaya geldi. Fransa’ya Gürcistan’dan göç eden babası Michael Aznavourian şarkıcı, İzmir'den göç eden annesi Knar Baghdasarian ise oyuncuydu. 

Altı dilde (Fransızca, İngilizce, İtalyanca, İspanyolca, Almanca ve Rusça) dilde şarkı söyleyebilen çok yönlü bir sanatçı olan Aznavour’un dünyanın dört bir yanında pek çok hayranı vardır. Ana dili Fransızca dışında, İngilizce ve Almanca da konuşur, ama Ermenice bilmemektedir.

Bugüne dek, altmışa yakın filmde rol alan Aznavour yüzlerce beste yapmış ve şarkı sözleri yazmıştır. Fransa`nın Frank Sinatra`sı olarak da lanse edilen Aznavour`un hemen hemen bütün parçaları aşkla ilgilidir. 1970'lerde "Dance in the Old Fashioned Way" ve "She" parçalarıyla İngiltere'de büyük başarı elde etti.

Frank Sinatra kimdir?

Frank Sinatra kimdir, ABD’li şarkıcı ve oyuncu.

Frank Sinatra; asıl adı Francis Albert Sinatra olan sanatçı, 12 Aralık 1915 yılında Hoboken’de ( New York şehri ABD )doğdu. 

Frank Sinatra, 1998’de yaşama veda ettiğinde geriye 9 Grammy , 1 Oscar , 60 film, 578 yayınlanmış şarkı ve 1800 kayıt bıraktı.
Sinatra, “From Here To Eternity” filmiyle “En İyi Oyuncu” dalında Oscar alan sanatçı, filmde söylediği “Strangers In The Night” şarkısıyla da liste başı olup altın plak aldı. En tanınmış şarkıları: My Way, Strangers In The Night,Something Stupid, All The Way, The Lady is a Tramp, I’m A Fool To Love, New York New York , Witchcraft ,How Insensitive,‘the voice’ yani ‘ses’, Frank Sinatra’nın bir lakabıydı. Bir lakabı da mavi gözlerinden dolayı, ‘Ol’ Blue Eyes’ dır.

Yorumlar