Söz dizisi: Savcı Derya'sı Deniz Baysal kimdir?

Söz dizisinin yeni sezonunun önemli karakterleri arasında yer alan savcı Derya karakteri, ünlü oyuncu Deniz Baysal tarafından canlandırılacak. Söz dizisinde korkusuz bir savcıya hayat verecek olan Deniz Baysal, izleyicinin karşısında Derya savcısı olarak çıkacak. Deniz Baysal kimdir? İşte, savcı Derya ile ilgili bazı bilgiler

Google Haberlere Abone ol
Söz dizisi: Savcı Derya'sı Deniz Baysal kimdir?

Söz dizi yeni sezon hazırlıklarını tamamladı. Dizi için izleyiciler heyecanla beklerken Deniz Baysal, yeni sezonda korkusuz bir Cumhuriyet Savcısını canlandırcak. Savcı Derya karakteri ile Söz dizisinde boy gösterecek olan Derya Baysal kimdir? Savcı Derya, üniversiteyi dereceyle bitirdikten sonra, yurtdışındaki masterını yarıda bırakıp savcı olmak için ülkesine dönmüştür. Doğu bölgelerinde görev yapmak için başvurmuş ve terör örgütleriyle girişilen mücadelelerde gösterdiği başarı kariyerinde hızla yükselmesini sağlamıştır. Genç yaşına rağmen, mesleğinin verdiği ağırlıkla, sert, kararlı ama özel hayatında bir o kadar da içtendir. Tecrübesi çok olmasa da suçlu ve masumu bir bakışla ayırt edecek yeteneğe sahiptir. Ülkenin içinde bulunduğu durum ve terör örgütlerinin yürüttüğü hain planlar onu sadece savcı olarak değil, terör mağduru bir vatandaş olarak da sınayacaktır.

savcı derya

DERYA KARAKTERİNE CAN VEREN DENİZ BAYSAL KİMDİR?

Deniz Baysal, 5 Nisan 1991 tarihinde İzmir’de dünyaya gelmiştir. İlköğretimini Karşıyaka İlköğretim Okulu’nda tamamlayan oyuncu Teğmen Ali Rıza Akıncı Lisesi’nden mezun olmuştur. Sonrasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret eğitimine devam etmiştir.

Oyunculukla tanışması ise 2000 senesinde yani daha 9 yaşındayken Karşıyaka Belediye Tiyatrosu ile olmuştur. Burada hem oyunculuk eğitimi almış hem de birçok tiyatro oyununda rol almıştır.

2011 yılında Fox TV’de yayınlanan Derin Sular isimli dizide başrol olarak televizyon dünyasına ilk adımını atan oyuncu; gösterdiği başarılı performansla adından söz ettirmeye başlamıştır.

Akabinde iki adet reklam filminde rol almış ve sonrasında sırasıyla Babalar ve Evlatlar, Kalbim Dört Mevsim, Kayıp Şehir, Aşk Ekmek Hayaller dizileriyle kariyerinde emin adımlarla ilerlemeye devam etmiştir. 2014-2015 senelerinde ise rol aldığı Kaçak Gelinler isimli dizide canlandırdığı Kainat Gencer karakteriyle geniş bir hayran kitlesi kazanan oyuncu hemen ardından Show TV’de yayınlanan Beyaz Yalan isimli dizide birbirine tamamen zıt iki farklı karakteri canlandırarak başarılı bir performans sergilemiştir.

Ayrıca Türkiye’nin ilk internet dizisi olma özelliği taşıyan Can Bedenden Çıkmayınca isimli projede Eylem karakteriyle sevenleriyle buluşmuş ve Sol Şerit isimli sinema filminde rol almıştır.

Deniz Baysal Trt'de yayınlanan Sevda Kuşun Kanadında dizisinde başrol olarak rol almıştır.

Yorumlar