Michael Moore: Trump'ı Hitler ile kıyasladı!

Michael Moore, gelecek filmi Fahrenheit 11/9 dünyada büyük yankı uyandırdı. ABD Başkanı Donald Trump'ın kazandığı 2016 seçimleri ile 1930'lı yıllarda Adolf Hitler'in Almanya'daki yükselişinin paralellik gösterdiğini savunan scar ödüllü ünlü liberal aktivist oyuncu Michael Moore, bu iddiasını belgesel filmi Fahrenheit 11/9'a yansıttı. 2018 Toronto Uluslararası Film Festivali'nde prömiyer yapan Fahrenheit 11/9 filmi, dünya gündeminde büyük yankı uyandırdı.

Google Haberlere Abone ol
Michael Moore: Trump'ı Hitler ile kıyasladı!

Michael Moore'un yeni film Fahrenheit 11/9, ABD Başkanı Donald Trump'ı adeta çıldırtacak. Moore, Trump'ı 1930'lı yıllarda Almanya'da 11 ile 14 milyon arasında insanın ölümünden sorumlu Adolf Hitler ile kıyaslıyor. Michael Moore'un yeni film Fahrenheit 11/9'de ABD Başkanı Donald Trump'ın 2016 seçimlerini kazanmasına katkıda bulunduğuna inandığı güçleri incelediği ve sürecin 1930'lı yıllarda Adolf Hitler'in Almanya'daki yükselişiyle paralellik gösterdiğini savunduğu kaydedildi. ABD basınının yoğun ilgi gösterdiği haberle ilgili olarak Beyaz Saray'dan herhangi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan Michael Moore, film gösteriminden önce gazetecilere verdiği demeçte de dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Bunlardan bir tanesi; “filmde, nasıl olup da bu karmaşanın içine girdiğimizi ve buradan nasıl çıkacağımızı soruyoruz” ifadeleriydi. İrlanda asıllı ABD'li oyuncu ve film yapımcısı ayrıca; “Trump uzun süredir etraftaydı ve biz uzun süredir belirli bir şekilde davrandık, şimdi geriye baktığınızda onun için yolların nasıl döşendiğini görebiliyorsunuz” dedi.

2003 yılında Bowling for Columbine (Benim Cici Silahım) isimli belgeseliyle Oscar kazanan Moore, yeni filmin Amerikalılar için bir harekete geçme çağrısı olduğunu söyledi.

“Ülkemizi geri kazanmak için bir savaştayız, bunu anlamayan herkes Donald Trump ile önümüzdeki birkaç yıl içinde gerçekleşecek olan olayların sonuçlarında fena halde hayal kırıklığına uğrayacak” diye Michael Moore, tüm bu açıklamalarıyla gündemin en önemli başlıkları arasına yerleşti.

Nihayetinde; Trump'ın Demokrat Parti adayı Hillary Clinton'a karşı galip geldiği 9 Kasım 2016'nın ilk saatleriyle başlayan Fahrenheit 11/9, şimdiden milyonlarca insanda heyecan yarattı. Trump dönemine dair şu ana kadar sorulmuş en cesur soruların yanıtlarının arandığı belgesel şeklinde tanımlanan Fahrenheit 11/9'la ilgili olarak ABD Başkanı'nın nasıl bir yorum yapacağı da merakla bekleniyor.

Yorumlar