İşte Erdoğan'ın gözyaşlarıyla izlediği Mehmetçik Kud'ül Amare dizisinin kadrosu

TRT 1 'in merakla beklenen yeni dizisi Mehmetçik Kut'ül Amare güçlü oyuncu kadrosu ile iddialı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tanıtım bölümünü izlerken gözyaşlarını tutamamıştı. Kut'ül Amare Osmanlı devletinin batıya karşı son büyük zaferi olarak tarihe geçmişti.

Google Haberlere Abone ol
İşte Erdoğan'ın gözyaşlarıyla izlediği Mehmetçik Kud'ül Amare dizisinin kadrosu

TRT 1' in izleyicler tarafından merakla beklenen yeni tarihi dizisi Kut'ül Amare dizisinin galası dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. Güçlü oyuncu kadrosu ile yayın hayatına iddialı bir giriş yapması düşünülen dizinin oyuncu kadrosunda kimler var?

Mehmetçik Kut'ül Amare dizisi için geri sayım başladı. TRT 1 ekranlarında perşembe günü yani 18 ocak tarihinde başlayacak.

Mehmetçik Kut’ül-Amare dizisi, Birinci Cihan Harbi’ne hazırlanan Osmanlı devletinde, tek hayalleri devletin yeniden dirilişi ve kurtuluşu olan, gönlünde vatan sevdasından başka bir şey bulunmayan Mehmet ve arkadaşlarının destansı hikâyesini konu edinen Mehmetçik Kut'ül-Amare dizisi ilk bölümü ile ekranlarda olacak. 

ERDOĞAN'IN GÖZYAŞLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kut'ül Amare"  dizisinin tanıtımına katıldı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile katıldığı "Kut'ül Amare" dizisinin  tanıtımında, dizinin ilk bölümünün gösterimi gerçekleştirildi. Geceye ise Erdoğan'ın gözyaşları damgasını vurdu.

MEHMETÇİK KUT'ÜL-AMARE DİZİSİ KONUSU

Mehmetçik Kut’ül-Amare dizisi, Birinci Cihan Harbi’ne hazırlanan Osmanlı devletinde, tek hayalleri devletin yeniden dirilişi ve kurtuluşu olan, gönlünde vatan sevdasından başka bir şey bulunmayan Mehmet ve arkadaşlarının destansı hikâyesini konu alıyor. Darülfünun talebesi olan Mehmet, vatanı için her türlü fedakarlığı ve çabayı göstermekten geri durmaz. Bu amaçla başında Süleyman Askeri Bey’in bulunduğu ve en kabiliyetli askerlerin seçildiği Osmancık Taburu’na katılıp cepheye gitmek için büyük bir mücadele gösterir. İhtişamlı bir devletin varislerine bıraktığı son destan olan Kut’ül Amare Zaferi’ni konu alan dizi, Mehmet karakterini merkezine alarak her anı heyecan, aksiyon ve derin duygularla yoğrulmuş hikâyesiyle seyirciyle buluşacaktır. Bunun yanında Mehmet’in, vatan için canını ortaya koyarken karşısına çıkacak Zeynep ile yaşayacakları sevda ise, çöle yazılan bir aşk destanı olacaktır.
 
Mehmet, başında Süleyman Askeri Bey’in bulunduğu Osmancık Taburu’yla birlikte Arap coğrafyasında büyük bir mücadele gösterecektir. Bölgede yaptıklarıyla Osmancık Taburu içinde büyük bir kahraman haline gelecektir. Mehmet kahramanlıkları İngilizlerin oyunlarını bozacak ve Kut’ül Amare destanının mimarı olacaktır.

Osmanlı Devleti’nin, İngilizleri Kut’ül-Amare’de kuşatıp teslim almasında canını ortaya koyacak olan Mehmet ile birlikte Osmancık Taburu’nun diğer kahraman askerleri de yakından tanıtılacaktır. Aynı zamanda Osmanlı Devleti askerleriyle, İngiliz askerleri arasında çöllerde, dağ başlarında, nehirlerde yaşanan amansız mücadele tarihi kaynaklara dayanılarak anlatılacaktır.

MEHMETÇİK KUT'ÜL-AMARE DİZİSİ HANGİ GÜNLER, HANGİ KANALDA YAYINLANACAK?

Mehmetçik Kut'ül-Amare dizisi ilk bölümü ile 18 Ocak 2018 Perşembe günü saat 20:00'de TRT 1 ekranlarında izleyicisi ile buluşacak. Her perşembe günü dizinin yeni bölümü TRT 1 ekranlarında olacak.

MEHMETÇİK KUT'ÜL-AMARE DİZİSİ OYUNCU KADROSUNDA KİMLER VAR?

Başrollerinde Kaan Taşaner, Serdar Gökhan, İsmail Ege Şaşmaz, Gamze Özçelik, İlker Aksum gibi başarılı isimler oyuncu kadrosunda yer alıyor.

Kaan Taşaner (Süleyman Askeri) 23 Nisan 1979 tarihinde Antalya'da dünyaya gelen Kaan Taşaner, kendisi de oyuncu olan Sacide Taşaner'in oğludur. Konya, Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuarı Tiyatro Ana sanat Dalı bölümünden mezundur. Kaan Taşaner, oyunculuğa ilk adımını, Karanlıkta ilk ışık Kubilay adlı tiyatro oyunuyla attı, ardından 2004 yılına kadar çeşitli oyunlarda sahne aldı. 2004 yılında "Büyük Buluşma" adlı dizide rol alarak dizi hayatına başladı. Kaan Taşaner , 2010 yılında Vedat Türkali'nin senaryosunu yazdığı "Fatmagül'ün Suçu Ne?" adlı dizide rol aldı. 2013 yılında "Kayıp" adlı dizide Mete Horozoğlu, Aslı Enver, İlker Kaleli, Dolunay Soysert, Kürşat Alnıaçık, Menderes Samancılar ile beraber rol aldı. 8 Aralık 2014 tarihinde TRT 1'de başlayan "Diriliş: Ertuğrul Gazi" adlı dizide Gündoğdu karakterine hayat verdi.

İlker Aksum (COX)

30 Kasım 1971 Isparta doğumlu olan Aksum, Ankara Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bölümü'nden mezundur. 1994’te Antalya Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başladı. İlk kez profesyonel olarak Hamlette Ophelia rolü ile sahneye çıkmıştır. Kadro açılmadığı için buradan ayrılarak İstanbul’a yerleşti. Çok zaman geçmeden askere gitmiş, Kars Sarıkamış’ta askerliğini yapmıştır. İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda 1 yıl kadar çalışmıştır. Okul arkadaşı olan Özgür Çınar’ın teklifi üzerine bir bölümlüğüne ‘Sır Dosyası’ dizisinde rol aldı. Bu rolün ardından kısa süre içinde ‘Çarli İş Başında’ dizisi ile ekranlara gelmiştir. Aksum en iyi çıkışını ‘Yabancı Damat’ dizisindeki Ruşen karakteri ile yakalamıştır. Hemen ardından ‘Kara Yılan’ dizisinde Fransız bir komutanı oynamıştır. 

Serdar Gökhan (HÜSREV)

Serdar Gökhan, 15 Mayıs 1946 tarihinde Bolu, Mudurnu'da doğmuştur. Gerçek adı Nusret Ersöz'dür. Asıl mesleği ressamlıktır. Çizgi roman ressamlığı yaptı. Beşiktaş Tatbiki Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nde okudu. 1969 yılında Ses Dergisi'nin ''Sinema Yıldızı '' yarışmasına katılınca prodüktör Kadir Kesemen'in dikkatini çekerek Saltuk ve Dadaş film şirketleri ile on filmlik anlaşma imzaladı. Birçok tarihi, aksiyon ve avantür filmlerde oynadı. Türk sinema izleyicileri onu canlandırdığı atletik, dürüst, mert, adaletli, cesaretli, kahraman ve vatansever karakterlerle özleştirdi. Oynadığı tüm karakterlerde sadece '' Anadolu insanının saf ve temiz duygularını yansıtmaya çalıştım '' diyen sanatçı 1976 yılında Yeşilçam'da seks temalarının işlendiği filmlerin başlaması üzerine prensiplerine sadık kalarak bu tür filmlerde oynamadı. 8 Aralık 2014 tarihinde TRT 1'de başlayan "Diriliş: Ertuğrul" adlı dizide "Süleyman Şah" karakterini canlandırdı.

İsmail Ege Şaşmaz (MEHMET)

İsmail Ege Şaşmaz, 1993 yılında Manisa’da doğmuştur. Manisa Belediyesi Konservatuarı’nda oyunculuk eğitimi alan İsmail Ege Şaşmaz birincilikle bitirmiştir. 2013 yılında Güneşi Beklerken dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşamış; Aşk Laftan Anlamaz, Aşk Yalanı Sever, Serçe Sarayı ve Günebakan dizilerinde rol almıştır.
Trt ekranlarında yayınlanan Lise Devriyesi dizisinde Mehmet Ozan Dolunay, Asena Tuğal, Bahar Şahin ve Doğan Akdoğan ile birlikte başrolü paylaşmakta ve Fırat karakterini canlandırmıştır.

Gamze Özçelik (ELIZABETH)

Gamze Özçelik 26 Ağustos 1982'de İstanbul'da dünyaya geldi. Maltepe Anadolu Lisesi ve Bilgi Üniversitesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra, 1999’da Elite Model Look Ipek güzeli, 2000’de Miss Turkey 2. güzeli seçilmiş ama bir hayır defilesi dışında podyuma çıkmamış, oyunculuğa ağırlık vermiştir. Popstar isimli yarışma programında sunuculuk yapmıştır. ‘Seni Seviyorum’ isimli tiyatro oyununda oynadı. 2006 yılında Arka Sokaklar isimli polisiye dizide Zeynep karakterini canlandırdı. Buzda Dans, Popstar, Türkstar gibi yarışma programlarının sunuculuğunu üstlendi ve birçok özel gecenin sunumunu yaptı. 

Yorumlar

kubilay pamuk kutül amare ırak cephesinde kazanılan küçük bir muharebe zaferi ama bu küçük zafer yani tamamı ile ırak cephesini kazandırmadı osmanlıya tam aksi ırak cephesinde yenildi zaten 1 dünya savaşında çanakkaleden sonra osmanlının 2 ci zaferi ama bununla çanakkale ve ulu önderin gölgelenebilineceği zannediliyorsa aldanılıyor