İnegöl Belediye Başkanı ‘Bordo Bereliler Afrin’ filminin setini ziyaret etti

Belediye Başkanı Alper Taban, Bordo Bereliler Suriye filminin devam filmi olarak ‘Bordo Bereliler Afrin’ ismiyle İnegöl’de çekimlerine başlanan filmin setini ziyaret etti. Beylik Hanı civarında yapılan çekimlerde oyuncular ve teknik ekiple...

Google Haberlere Abone ol
İnegöl Belediye Başkanı ‘Bordo Bereliler Afrin’ filminin setini ziyaret etti

Belediye Başkanı Alper Taban, Bordo Bereliler Suriye filminin devam filmi olarak ‘Bordo Bereliler Afrin’ ismiyle İnegöl’de çekimlerine başlanan filmin setini ziyaret etti. Beylik Hanı civarında yapılan çekimlerde oyuncular ve teknik ekiple buluşan Taban, çekimlerin birkaç hafta süreceğini ifade etti.

Özel Kuvvetlere bağlı bordo bereli askerlerin terör örgütlerine yaptığı operasyonları konu alan ve Afrin’de başlayıp, İnegöl’de son bulan ‘Bordo Bereliler Afrin’ filminin çekimlerine başlandı. Senaristliğini Coşkun Gündoğdu ile Ayça Baytimur’un, yapımcılığını Erdoğan Yaprak ile Ali Ertem’in, yönetmenliğini ise Erhan Baytimur’un yaptığı filmin bugün Beylik Hanı civarında başlayan çekimlerini, Belediye Başkanı Alper Taban ziyaret etti.

Salı akşamı Bursa’da düzenlenen basın toplantısıyla duyurusu yapılan filmin çekimlerine vatandaşların da yoğun ilgi gösterdikleri görülürken, Beylik Hanı içerisinde ve çevresinde yapılan çekimler sırasında Başkan Taban’da bir süre kalarak çekimleri izledi. Burada yapımcı Erdoğan Yaprak, yönetmen Erhan Baytimur ve oyuncularla bir araya gelen Taban, çekimler hakkında bilgi de aldı.

Bir ilki gerçekleştiriyoruz

Set ziyaretine ilişkin bir açıklama da yapan Alper Taban, “Bugün İnegöl’ümüzde bir ilki gerçekleştiriyoruz. İnegöl’ümüz tabi pek çok değeri ile öne çıkan bir kent. Gelişen, büyüyen, markaları ve değerleriyle yolunda hızla ilerleyen bir şehir. Bugün de burada Beylik Hanı çevresi ve içerisinde dün akşam basın toplantısında da yer aldığımız ‘Bordo Bereliler Afrin’ sinema filminin çekimiyle ilgili bulunuyoruz. Filmin seti kuruldu ve arkadaşlarımız, teknik kadro, yönetmenimiz, oyuncu kadrosu hepsi burada. Bizler de buraya gelerek arkadaşlarımızın emeklerini yakından görelim istedik” dedi.

Güzel bir film ortaya çıkacak

Güzel bir sinema filminin ortaya çıkacağını kaydeden Alper Taban, “Bir ilki gerçekleştirdiğimizden bahsettik. Burada çarşı esnafımızın ve vatandaşlarımızın da yeni yeni deneyimlemeye başladığı bir durum. Dolayısıyla o heyecanı birlikte paylaşalım istedik. Set önü ve arkası olmak üzere geldik yerinde baktık. İnşallah birkaç hafta sürecek bu çalışmalar neticesinde ben güzel bir sonuç elde edeceğimizi düşünüyorum. Hem şehrimizin tanıtımı ve isminin duyulması anlamında bir sinema filminin İnegöl’de çekilmesi ve ulusal ve uluslararası anlamda servis edilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Zaten senaryo olarak da baktığınızda bugün Afrin Suriye’de Türkiye için önemli bir bölge. Hükümetimizin burayla ilgili hesap kitap yaptığı, sürekli gözlem altında tuttuğu bir bölge. Böylesine sıcak bir gündemin burada filminin çekiliyor olmasının da önemli olduğunu düşünüyorum. Güzel bir sinema filmi olacağını düşünüyorum” ifadelerinde bulundu.

Yorumlar