İlker Aycı evlendi, Erdoğan nikah şahidi oldu

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nikah şahitliğini yaptığı düğün töreniyle dünya evine girdi.

Google Haberlere Abone ol
İlker Aycı evlendi, Erdoğan nikah şahidi oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da bu akşam Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen törenle dünya evine giren THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın nikah şahitliğini yaptı.

Aycı'nın nikah şahitliğini de yapan Erdoğan yarım saat kaldıktan sonra Esma Sultan Yalısı'ndan ayrılarak Kısıklı'daki evine geçti.

İlker Aycı kimdir?

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, 1971 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. 

İlker Aycı, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1994 yılında mezun oldu.

1995 yılında İngiltere’deki Leeds Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi alanında çalışmalar yürüten Aycı, 1997 yılında Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden Yüksek Lisans derecesini aldı.

Mesleki kariyerine 1994 yılında başlayan Aycı, Kurtsan İlaçları A.Ş. ve Universal Dış Ticaret A.Ş.’de farklı görevlerde bulundu. O dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığını yapan Aycı, Türkiye’nin en büyük kentinde gerçekleştirilen birçok kalkınma projesinde yer aldı.

2005 yılında Başak Sigorta Genel Müdürü olarak sigorta sektörüne geçen Aycı, başarılı bir özelleştirmenin ardından 2006 yılında, Güneş Sigorta’nın yönetimini üstlendi. Bu görevini bu görevini şirketin değerini ve büyüklüğünü artırarak 2011 yılına dek sürdürdü.

Aynı yıl, Türkiye’nin yatırım ortamının küresel ölçekte tanıtan ve uluslararası şirketlere ülkedeki yatırım projelerinde destek veren ulusal ölçekli tek resmi kuruluş olan Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı oldu. Aycı, 2013-2015 yılları arasında da, 130 ülkeden 170’ten fazla yatırım ajansının üye olduğu Dünya Yatırım Ajansları Birliği’nin (WAIPA) önce Başkan Yardımcılığı, ardından da Başkanlık görevlerini yürüttü.

M. İlker Aycı, 2015 yılından bu yana, Türk Hava Yolları’nın Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Aycı, Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği, DEİK Türk-Çin İş Konseyi, Vakıf Emeklilik A.Ş. ve Güneş Sigorta Spor Kulübü gibi kurumlarda farklı görevler yürütmüş ve halen de Türkiye Futbol Federasyonu, Türk Hava Yolları Spor Kulübü gibi farklı organizasyonların yönetim ve denetim mekanizmalarında görev yapmaktadır.

M. İlker Aycı İngilizce ve Rusça bilmektedir.

Yorumlar