En iyi 50 Türk Filmi full izle tek parça

Bilgisayarında rahatlıkla izleyebileceğiniz Türkçe film mi arıyorsunuz? Türk filmi full tek parça izle Youtube üzerinden. O zaman bu liste tam size göre!

Google Haberlere Abone ol
En iyi 50 Türk Filmi full izle tek parça

En iyi 50 Türk Filmi sizin için derledik. Türk filmi izlemek isteyen sinema severler için derleme yaptık. Bilgisayarında rahatlıkla izleyebileceğiniz Türkçe film mi arıyorsunuz? Türk filmi full tek parça izle Youtube üzerinden. O zaman bu liste tam size göre! En İyi Türk Filmi İzle, en iyi türk filmi tek parça izle... YouTube'da yasal olarak izlenebilecek filmler şunlardır:

Bildiğiniz gibi, teknolojinin gelişmesiyle ve her eve giren internetle, sanat eserlerine ulaşmak daha da kolaylaştı. Tabii ki bu da korsanları yaygınlaştırdı. Ama internette yasal olarak izleyebileceğiniz filmler var. Özellikle son yıllarda, YouTube'daki birçok yapım şirketi filmlerini yasal olarak izleyiciye sunmaya başladı. Bunlar arasında Yeşilçam'ın tozlu yıllarının filmleri de var.
 
Pekala, oturdunuz bilgisayar başına ve gönül rahatlığıyla legal olarak izleyebileceğiniz bir film arıyorsunuz. Ancak izleyeceğiniz filmin hem görüntü hem de hikayesinin kaliteli olması aradığınız ilk şart. O zaman doğru adrestesiniz! YouTube üzerinden izleyebileceğiniz en iyi filmleri dev bir liste halinde sizler için hazırladık. Ötesini berisini düşünmeden, yalnızca arkanıza yaslanıp internet üzerinden izleyebileceğiniz en iyi filmler huzurlarınızda.

Şimdi, yasal olarak bilgisayarınızda izleyebileceğiniz ve kendinizi rahat hissedebileceğiniz bir film arıyorsunuz. Ama Filmin hem görüntü hem de hikayesinin kaliteli olması sizin için ilk şart. YouTube üzerinden izleyebileceğiniz en iyi filmleri sizin için derledik.

Sadece internette izleyebileceğiniz en iyi filmler huzurunuzda;

1- Pardon (2004):

Pardon filminin iMDb Puanı 8,2

Ferhan Şensoy 'un “Tuhaf Bir Soruşturma” isimli tiyatro oyunundan sinemaya aktardığı ve senaryosunu yazıp, başrolü oynadığı Pardon, şüphesiz ki sinema tarihimizin en önemli taşlamalarından biri.

Adalet sistemine getirdiği özgün eleştiri ve bir an olsun dur durak bilmeyen harikulade mizahı ile izleyen herkesin beğenisini kazanan Pardon 'un yönetmenliğini Mert Baykal üstlenirken, başrolleri ise Ferhan Şensoy ile birlikte Rasim Öztekin, Ali Çatalbaş, Zeki Alasya ve Bülent Kayabaş paylaşmaktadır.

PARDON FİLMİ İZLE TEK PARÇA

2 - Propaganda (1999)

iMDb Puanı 7,1

Sinema tarihimizin en önemli güldürü ustalarından olan Kemal Sunal'ın son uzun metrajı olma özelliği taşıyan Propaganda, doğup büyüdüğü Hisli Hisar kasabasına Gümrük Muhafaza Memuru olarak dönen Mehdi'nin sıra dışı macerasını konu almaktadır.

PROPAGANDA FİLMİ İZLE - TEK PARÇA

Nitekim Mehdi'nin köye döner dönmez yapmakla yükümlü olduğu olay, köyü ortadan ikiye bölmek ve ülkenin sınırını belirlemek olacaktır. Bu dakikadan itibaren birbirinden ilginç hadiselerin birbiri ardını izlediği Propaganda, bir yandan güldürürken diğer yandan da izleyenlerini derin düşüncelere sevk etmektedir. Sinan Çetin'in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrollerini ise Kemal Sunal, Metin Akpınar, Meltem Cumbul, Rafet El Roman ve Ali Sunal gibi isimler paylaşmaktadır.

3 Okul (2004)
2000 sonrası ortaya çıkan ilk korku filmlerimizden biri olan Okul, merkezine aldığı lisede yaşanan korkunç hadiseleri eğlenceli bir üslupla ele almaktadır. Yer yer tüyleri diken diken eden, yer yer ise güldürmeyi başaran film, bu yönüyle korku-komedi türünün de özgün örneklerinden biri olarak öne çıkmaktadır.

Sinan Çetin'in yapımcılığını, Taylan Biraderler'in ise yönetmenliğini üstlendiği Okul'un başrollerinde ise Sinem Kobal, Melisa Sözen, Burak Altay, Berk Hakman ve Nehir Erdoğan gibi isimler yer almaktadır.

4 Babam ve Oğlum (2005)
Çektiği filmlerle her daim izleyicisinin bam teline dokunmayı başaran Çağan Irmak'ın en özel işlerinden biri olan Babam ve Oğlum, izleyene vadettiği göz yaşı ile hafızlarda yer etmektedir. Film 80 Darbesi'nin akabinde işkence görmüş bir adamın oğlu ile birlikte babasının yanına dönmesini ve sonrasında gelişen duygusal hadiseleri konu almaktadır.

Yeşilçam'ın melodram havasını yansıtmasıyla da fark yaratmaktadır. Çetin Tekindor'un “Benim yüzümden” sahnesi ile unutulmazlar arasına adını yazdıran filmin başrollerini ise Meral Çetinkaya, Ege Tanman, Fikret Kuşkan gibi isimler paylaşmaktadır.

5 Dedemin İnsanları (2011)
Usta yönetmen Çağan Irmak'ın kendi çocukluk anılarından yola çıkarak senaryolaştırdığı ve merkezine aldığı Ege kasabası vesilesiyle oldukça sıcak bir hikaye vadeden Dedemin İnsanları, bir yandan güldüren öte yandan ise ağlatma potansiyeli taşıyan bir film.

80 Askeri Darbesi'nin yarattığı buhrandan, mübadele yıllarına açtığı paranteze kadar birçok konuyu başarıyla işleyen Dedemin İnsanları, yönetmenin özgün anlatımından kesitler sunmasıyla dikkat çekiyor. Başrollerini Çetin Tekindor, Vahide Gördüm, Yiğit Özşener'in paylaştığı filmin yönetmeni ise Çağan Irmak.

6 Issız Adam (2008)
Sinemamızdaki katıksız aşk filmlerinden olan ve izleyene bolca gözyaşı vaat etmesiyle muadillerinden ayrılan Issız Adam, bağlanma problemi olan Alper ile kendi halinde sakin bir kadın olan Ada'nın beklenmedik şekilde gelişen duygu yüklü aşkını konu almaktadır.

Özellikle müzikleri ile hafızlara kazınan Issız Adam, aradan geçen yıllara rağmen albenisinden hiçbir şey kaybetmemesiyle hatırlanmaktadır. Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerini ise Melis Birkan ve Cemal Hünal paylaşmaktadır.

7 Aşk Tesadüfleri Sever (2011)
Ömer Faruk Sorak'ın yönetmenliğini üstlendiği ve Mehmet Günsur ile Belçim Bilgin'in başrolleri paylaştığı Aşk Tesadüfleri Sever, adıyla müsemma bir şekilde kaderleri beraber yazılmış iki gencin, tesadüfler sonucu yıllar sonra birleşmesini konu almaktadır.

Anbean duygusal yoğunluğunu yukarı çeken ve izleyen herkese eşsiz bir romantizm armağan eden Aşk Tesadüfleri Sever, özellikle vurucu ve sürprize açık finali ile izlenmeyi fazlasıyla hak eden bir film.

8 Son Osmanlı Yandım Ali (2007)
Kenan İmirzalıoğlu'nun başrolü Cansu Dere ile paylaştığı Son Osmanlı Yandım Ali, izleyenlerini işgal döneminin İstanbul'una götürüyor ve dokunaklı bir kurtuluş hikayesini izleyenlerine armağan ediyor.

Tabii bu süre zarfı içerisinde merkezine yerleştirdiği aşk kavramı ile de anlatısını güçlendiren film, Yandım Ali'nin Mustafa Kemal Atatürk'ten etkilenerek, kurtuluş birliklerine katılmasını konu almaktadır. Bir çizgi-roman kahramanı olan Yandım Ali'nin sinema versiyonu olan filmin yönetmenliğini ise Mustafa Şevki Doğan üstlenmektedir.

9 Anlat İstanbul (2005)
Beş farklı hikayeyi, beş farklı yönetmenle masalsı bir şekilde izleyenlerine aktaran Anlat İstanbul, adıyla müsemma bir şekilde modern bir İstanbul masalını huzurlarımıza getirmektedir.

Altan Erkekli, Çetin Tekindor, Nejat İşler, Azra Akın, Meltem Cumbul, Güven Kıraç, Şevket Çoruh gibi yıldızlarla dolu oyuncu kadrosunu içeren filmin yönetmenliğin ise Ümit Ünal, Selim Demirdelen, Kudret Sabancı, Yücel Yolcu ve Ömür Atay üstlenmektedir.

10 Limonata (2015)
Leyla ile Mecnun dizisi ile tanıdığımız Ali Atay'ın yönetmenliği üstlendiği Limonata, İstanbul'dan Üsküp'e uzanan bir yol hikayesini huzurlarımıza getirmektedir. Ölüm döşeğindeki babasının son isteğini yerine getirmek adına yollara düşen Sakip'in amacı, hiç görmediği kardeşi Selim'i alıp, babasının yanına götürmektir.

Varlığından dahi haberdar olmadığı babasının bu talebine en başta çok sinirlenen Selim, Sakip'in ısrarcı tavrı neticesinden kendisini bir anda Balkanların sıcak ikliminin ortasında bulur. Bu dakikadan itibaren izleyenlerine doyumsuz bir kahkaha vadeden Limonata, son yıllarda karşımıza çıkan en özel komedilerden biri olmayı da başarmaktadır.

11 Devrim Arabaları (2008)
Türkiye'nin ilk yerli otomobili olan Devrim'i üretme sürecini ekranlara taşıyan film, kısıtlı süre içerisinde hiç bilmedikleri bir işe girişen birtakım mühendisin çileli macerasını konu almaktadır.

Her bir anıyla Türkiye gerçeklerini resmeden, vuruculuğunu anbean hissettiren Devrim Arabaları, tarihin en büyük bilinmezlerden biri olan ilk yerli otomobil meselesine getirdiği objektif bakış açısıyla da cazibesini yukarı çekmektedir. Tolga Örnek'in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrollerini ise Taner Birsel, Halit Ergenç, Selçuk Yöntem ve Haluk Bilginer gibi dev isimler paylaşmaktadır.

12 Kaybedenler Kulübü (2011)
90'ların popüler radyo programı Kaybedenler Kulübü'nü merkezine alan, aynı zamanda Kaan Çaydamlı ve Mete Avunduk'un farklı ama bir o kadar çekici hayatını işleyen film, şüphesiz ki son dönem Türk sinemasının da en özgün işlerinden biri.

Vurucu diyaloglarının yanı sıra, karanlık atmosferinden harikulade bir Kadıköy portresi çıkaran film, yalnızlık kavramına getirdiği özgün bakış açısıyla da fark yaratmayı başarmaktadır. Tolga Örnek'in yönetmenliğini yaptığı ve yakın zamanda devam filmiyle beyazperdede yerini alacak olan Kaybedenler Kulübü'nün başrollerinde ise Nejat İşler, Yiğit Özşener ve Ahu Türkpençe yer almaktadır.

13 A.R.O.G. (2008)
Cem Yılmaz'ın G.O.R.A.'nın devamı olarak çektiği ve Arif Işık'ın bu sefer taş devrine doğru bir yolculuğa çıktığı A.R.O.G.'da YouTube üzerinden ücretsiz ve legal bir şekilde izlenecek filmlerden.

Komutan Logar'ın, Ceku'yu elde etmek için dostça bir şekilde yaklaştığı Arif'i 1 milyon yıl öncesine göndermesini konu alan film, şüphesiz Cem Yılmaz sinemasının da en müthiş komedilerinden biri olarak öne çıkmaktadır. Yönetmenliğini Ali Taner Baltacı ile Cem Yılmaz'in yaptığı filmin diğer başrollerinde ise Ozan Güven, Özkan Uğur, Zafer Algöz ve Nil Karaibrahimgil yer almaktadır.

14 Yahşi Batı (2010)
Cem Yılmaz'ın A.R.O.G.'dan sonra çektiği ilk filmi olma özelliği taşıyan Yahşi Batı, amiyane tabirle bir Osmanlı Western'i olarak huzurlarımıza gelmektedir. Aziz ve Lemi Beyler, padişahın onlara verdiği özel bir görevle Amerika'ya gidecek ve dönemin Amerikan Başkanı Garfield'a naçizane bir hediye armağan edeceklerdir.

Ancak onların hızlı silahşörleri ile meşhur bu çorak topraklarda karşılaştıkları ise, türlü macerayı da beraberinde getirecektir. Cem Yılmaz'ın özgün mizahı ile karşımıza gelen Yahşi Batı, YouTube üzerinden gönül rahatlığıyla izleyebileceğimiz ve fütursuzca kahkaha atacağımız filmlerden biri.

15 Tabutta Rövaşata (1996)
Derviş Zaim'in ilk uzun metrajı olan Tabutta Rövaşata, sokaklarda yaşayan Mahsun Süpertitiz'in çarpıcı ama bir o kadar da dokunaklı hikayesini izleyenlerine aktarmaktadır. Her bir anıyla insanlık anlatımı olan film, yalnızca 90'ların değil, aynı zamanda yeni dönem Türk sinemasının da en önemli örneklerinden biri olarak öne çıkmaktadır.

Tuncel Kurtiz, Ahmet Uğurlu, Ayşen Aydemir'in başrolleri paylaştığı film, Mahsun'un “Ama arkadaşlar iyidir” söylemi ile hafızlardaki ilk günkü güncelliğini korumaktadır.

16 Dönersen Islık Çal (1992)
90'ların karanlık sinematografinin en önemli örneklerinden biri olan Dönersen Islık Çal, restorasyonlu haliyle YouTube'da! İzleyenlerini Beyoğlu'nun arka sokaklarına götüren ve barmenlik yapan bir cüce ile seks işçisi olan bir travestinin beklenmedik şekilde doğan arkadaşlığını merkezine alan film, başından sonuna dek yükselttiği vurucu atmosferi ile dikkat çeken bir iş.

Şimdilerde Arka Sokaklar'ı yöneten Orhan Oğuz'un yönetmenliğini üstlendiği, Fikret Kuşkan, Derya Alabora, Menderes Samancılar, Memduh Ün, Orhan Elmas'ın başrolleri paylaştığı film, salt arkadaşlık anlatısı arayanlar için bulunmaz Hint kumaşı niteliğinde.

17 Kolpaçino (2009)
Şafak Sezer'in çok ses getiren serisi Kolpaçino'nun ilk halkası olan film, tüm albenisi ve mizahı ile YouTube'da yerini alan filmlerden. Evini kiraya vererek yolunu bulmaya çalışan Özgür'ün yolu, günün birinde kumarbaz Sabri ile kesişir.

Bu dakikadan itibaren başları beladan kurtulmayan ve izleyenlerini maceradan maceraya sürükleyen bu ikili, aynı zamanda sokak jargonunu beyazperdeye taşıması hasebiyle de büyük bir hayran kitlesinin sahibi olmuştur. İnternette en çok aranan filmlerden olan Kolpaçino'nun başrollerini ise Aydemir Akbaş, Şafak Sezer ve Ali Çatalbaş paylaşmaktadır.

18 Çalgı Çengi (2011)
Ahmet Kural – Murat Cemcir ikilisinin beyazperde macerasını başlatan film olarak bilinen Çalgı Çengi, ucuz ama bir o kadar da özel bir komediyi beraberinde getirmektedir.

Salih ve Gürkan isimli iki düğün şarkıcısının macerasını merkezine alan ve onların mafya ile başının derde girmesine parantez açan film, anbean kahkaha attırma potansiyeli ile fark yaratmaktadır. Yönetmenliğini Selçuk Aydemir'in üstlendiği film, tüm albenisi ile YouTube'daki yerini almış durumda.

19 Her Şey Çok Güzel Olacak (1998)
Cem Yılmaz'ın ilk uzun metrajı olma özelliği taşıyan ve Altan ile Nuri Çamlı kardeşlerin macerasını merkezine alan Her Şey Çok Güzel Olacak, adıyla müsemma şekilde bir umut yolculuğunu merkezine taşımaktadır.

İstanbul'dan Bodrum'a uzanan ve Altan'ın bar açma hayalini konu alan film, basit bir komediden öte, hayata ve aile olabilmeye getirdiği özgün bakış açısıyla da özel bir noktada durmaktadır. Cem Yılmaz'ın senaryosunu yazıp, başrolünde oynadığı filmde ona tüm karizmasıyla Mazhar Alanson eşlik ederken, yönetmen koltuğunda ise Ömer Vargı oturmaktadır.

20 Eşkıya (1996)
Türk sinemasını saplandığı karanlıktan çıkaran film olarak da bilinen Eşkıya da tüm kalitesiyle YouTube'da yerini alan filmlerimizden. Şener Şen'in hapisten yeni çıkan ve eski aşkı Keje'yi bulmak için İstanbul yollarına düşen Eşkıya Baran'a hayat verdiği film, aynı zamanda İstanbul'un arka sokaklarına getirdiği bakış açısıyla da değerli bir noktada durmaktadır.

Her bir anıyla başyapıt olan ve duygusal atmosferinden zerre ödün vermemesiyle dikkat çeken Eşkıya, birçokları için en iyi Türk filmlerinden biri olarak da anılmaktadır. Yönetmenliğini Yavuz Turgul'un üstlendiği filmin başrollerinde Şener Şen'e Uğur Yücel, Kamuran Usluer ve Sermin Hürmeriç eşlik etmektedir.

21 İnşaat (2003)
Yönetmenliğini Ömer Vargı'nın üstlendiği, başrollerini Şevket Çoruh ve Emre Altuğ'un paylaştığı İnşaat, 2000 sonrası ortaya çıkan en özgün kara komedilerden biri. Film, Ali ve Sudi isimli iki işçinin, çalıştıkları inşaata gömmek zorunda oldukları ceset sonrası birbirine giren olaylar silsilesini merkezine almaktadır.

Bir yandan güldürürken, diğer yandan da iki Anadolu gencinin düştüğü durum karşısında hüzünlendirmektedir. YouTube'da izlenebilecek en müthiş komedilerden biri olan İnşaat, internette karşılaşılabilecek en özgün filmlerden biri.

22 Gönül Yarası (2004)
Sinemamızın büyük ustası Şener Şen'in başrolünde yer aldığı ve her bir anıyla izleyenin kalbine bir mıh gibi yerleşen Gönül Yarası, adıyla müsemma şekilde büyük bir dramı huzurlarımıza getirmektedir.

Nazım Öğretmen'in emeklilik sonrası döndüğü Samatya'yı merkezine alan ve onun hayatına giren Dünya vesilesiyle dramatik yapısını güçlendiren film, bir an olsun sıkmayan, aksine naif yapısıyla albenisini yukarıya çeken bir film olarak hatırlanmaktadır. Yavuz Turgul'un yönetmenliğini üstlendiği, Şener Şen, Meltem Cumbul, Timuçin Esen'in başrolleri paylaştığı film, izlendikçe değerlenen yapımlardan biri olarak öne çıkmaktadır.

23 Kabadayı (2007)
Unun elemiş eleğini asmış eski kabadayı Ali Osman'ın yıllar sonra beline silah takmasını konu alan Kabadayı, izleyenlerini büyük bir savaşın ortasına bırakmaktadır. Hayatının son dönemecine giren Ali Osman, bir oğlu olduğunu öğrenir. Ancak oğlu Murat'ın mafya olarak tanımlayabileceğimiz Devran ile problemi olması, Ali Osman'ın sahalara dönmesine neden olacaktır.

Bu dakikadan itibaren eski ve yeninin mücadelesini izleyenlerine aktaran Kabadayı, bir yandan anlatısı ile büyülerken, bir yandan da unutulmaz diyalogları ile cazibesini doruk noktasına çıkarmayı başarmaktadır. Yavuz Turgul'un senaryosunu kaleme aldığı, Ömer Vargı'nın yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerini ise Şener Şen, Kenan İmirzalıoğlu, İsmail Hacıoğlu, Rasim Öztekin gibi isimler paylaşmaktadır.

24 Av Mevsimi (2010)
Şener Şen ve Cem Yılmaz'ı bir araya getiren Av Mevsimi, içinden çıkılması zor bir cinayet soruşturmasını merkezine almaktadır. Pamuk isimli genç bir kızın öldürülmesi üzerine başlatılan soruşturma, herkesin hayatını bir daha eskisi gibi olmayacak şekilde değiştirecektir.

Bu dakikadan itibaren gizemini, gerilimiyle ile birleştiren ve izleyenlerine harikulade bir polisiye armağan eden Av Mevsimi'nin yönetmenliğini Yavuz Turgul üstlenirken, başrollerde Şener Şen ve Cem Yılmaz'a Çetin Tekindor, Okan Yalabık ve Melisa Sözen eşlik etmektedir.

25 Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü? (2006)
Tarihimizin en önemli iki figürü olan Hacivat ve Karagöz'ün eğlenceli ve bir o kadar da dramatik hikâyesini merkezine alan film, 14.yy Bursa'sında geçer ve izleyenlerine tarihin tüm gizemini armağan eder. Bir tarafta okumuş, , cin fikirli Hacivat, diğer tarafta saf Karagöz…

Bu ikili hiçbir şekilde anlaşamamalarına rağmen, atışmaları bir anda toplum nezdinden önemli bir mizah figürü olarak görülür. Haluk Bilginer ve Beyazıt Öztürk'ün başrolleri paylaştığı filmin yönetmenliğini ise Ezel Akay üstlenmektedir.

26 Neredesin Firuze (2004)
Türk sinemasının müzikle imtihanı olan ve her bir anıyla rengarenk bir yapı vadeden Neredesin Firuze, güldüren, hüzünlendiren bir yandan da kulakların pasını silen bir film. Almanya'dan şarkıcı olma ümidiyle gelen Ferhat'ın yolu, bir türlü şeytanın bacağını kıramayan Hayri'nin sahibi olduğu Umut Müzik'e düşer.

Bu dakikadan itibaren ekibin, çamura git gide daha da batmasını konu alan Neredesin Firuze, mizahi öğelerden sonuna kadar beslenen büyüleyici bir film olarak öne çıkmaktadır. Özellikle “Ya Evde Yoksan” şarkısı ile hafızalara kazınan filmin yönetmenliğini Ezel Akay üstlenirken, başrollerde ise Haluk Bilginer, Özcan Deniz, Demet Akbağ ve Cem Özer gibi isimler yer almaktadır.

27 Sınav (2006)
Ömer Faruk Sorak'ın yönetmenliğini üstlendiği ve eğitim sistemine getirdiği özgün eleştiri ile fark yaratan Sınav da YouTube'da yerini alan filmlerden! Bir grup lise öğrencisinin, canına tak edip, ÖSS sorularını çalmaya kadar giden macerasını konu alan film, taşlama öğelerinden harikulade beslenen, bunun yanı sıra kendine has mizahını da öne süren bir yapı etrafına kurulu.

İsmail Hacıoğlu, Yağmur Atacan gibi isimlere Tuba Büyüküstün, Okan Bayülgen'in eşlik ettiği filmin en büyük sürprizi ise, aksiyon filmlerinin unutulmaz yıldızı Jean-Claude Van Damme.

28 Osmanlı Cumhuriyeti (2008)
Çıkış noktasını “Ya Atatürk hiç olmasaydı ne olurdu” mottosundan alan ve Osmanlı'yı günümüze taşıyan anlatısıyla dikkat çeken film, eğlenceli bir drama olarak öne çıkmaktadır. Padişah 7. Osman'ın saray işlerinin yanı sıra, aşık olmasına parantez açan ve Osmanlı'nın üzerine oynanan kirli oyunları eğlenceli bir üslupla ele alan film, rengarenk bir distopya olarak tanımlayabileceğimiz yapı etrafına kurulu.

Gani Müjde'nin senaryosunu yazıp, yönetmenliğini üstlendiği, Ata Demirer ve Vildan Atasever'in başrolde arz-ı endam ettiği film, bir yandan güldürürken, öbür yandan ise Atatürk'e hak ettiği saygıyı bir kez daha teslim etmesiyle dikkat çekiyor.

29 Arabesk (1989)
Ertem Eğilmez'in son filmi olma özelliği taşıyan ve buram buram absürt mizah kokan havasıyla fark yaratan Arabesk, imkansızlıklarla örülü bir aşk hikayesini merkezine almaktadır. Şener ile Müjde, aralarındaki sınıf farkından dolayı evlenememiş bu nedenle de İstanbul'a kaçmıştır.

Ancak talihsizlikler onların burada da peşini bırakmayacaktır. Bu dakikadan itibaren bu iki aşığın, karşılarına çıkan türlü engellere rağmen kavuşma çabasını merkezine alan Arabesk anbean güldürme potansiyeli ile de öne çıkmaktadır. Şener Şen ve Müjde Ar'ın başrolleri paylaştığı film, adıyla müsemma bir şekilde arabesk bir komediyi huzurlarımıza getirmektedir.

30 Canım Kardeşim (1973)
Sinemamızın en duygusal filmlerinden biri olan ve anbean getirdiği gözyaşı ile özel bir yere sahip olan Canım Kardeşim de restorasyonlu hali ile YouTube'da yerini alan filmlerden. Murat ve yakın arkadaşı Halit'in küçük kardeşi Kahraman'ın hastalığı üzerine değişen hayatını konu alan film, küçük Kahraman'ın içten oyunculuğu ile izleyen herkesin bam teline dokunmayı başarmaktadır.

Ertem Eğilmez'in yönetmenliğini üstlendiği Tarık Akan, Halit Akçatepe ve Kahraman Kıral'ın başrolleri paylaştığı film, ağlamak ve büyük bir duyu seline sürüklenmek isteyenler için bulunmaz bir Hint kumaşı niteliğinde.

31 Milyarder (1986)
Arzu Film'in YouTube kanalında izleyicisini bekleyen filmlerden biri de Milyarder. İstasyon Şefi Mesudiyeli Mesut'un yılbaşında büyük ikramiyeyi kazanmasının ardından başına gelen trajikomik hadiseleri merkezine alan film, bir yandan güldürürken, bir yandan da paranın esir aldığı dünyaya getirdiği özgün eleştiri ile dikkat çekmektedir.

Kartal Tibet'in yönetmenliğini üstlendiği Şener Şen, Tuluğ Çizgen ve Münir Özkul'un başrolleri paylaştığı film, pırıl pırıl görüntüsüyle dikkat çekmektedir.

32 Ne Olacak Şimdi (1978)
Şener Şen'in, “Yaz kızım, 200 torba çimento, 20 kamyon çakıl…” repliği ile hafızlara kazınan ve merkezine aldığı çıkmazlarla örülü aşk hikayesiyle fark yaratan Ne Olacak Şimdi de, restorasyonlu hali ile YouTube'da yerini alan filmlerden.

Sinemamızın medar-ı iftiharı niteliğindeki romantik-komedilerden olan ve iki avukatın evlilik macerasına parantez açan film, adıyla müsemma şekilde her daim “Ne Olacak Şimdi?” sorusunu diri tutarak anlatımını güçlendirmektedir. Atıf Yılmaz'ın yönetmenliğini üstlendiği Levent Kırca, Nevra Serezli, Şener Şen ve Perran Kutman'ın başrolleri paylaştığı film, fütursuzca gülmek isteyenler için birebir.

33 Banker Bilo (1980)
Almanya'da çalışma ümidiyle, köyünü terk eden ve yakın arkadaşı Maho'nun sözüne güvenerek yola çıkan Bilo, gözünü açtığında İstanbul'un göbeğine bırakıldığını fark eder. Onun, yalnızca hayalleri yıkılmamış aynı zamanda arkadaş kazığını da tatmıştır.

Ancak kaderin cilvesi, Bilo'nun yolunun her yediği kazık sonrası Maho ile bir kez daha karşılaşmasına neden olacaktır. Esasen Bilo'nun zaafı, her defasında Maho'ya “Yaptın ama neden yaptın” diye sormasıdır. Sinemamızın en özel komedilerinden biri olan ve İlyas Salman ile Şener Şen gibi iki dev oyuncunun uyumuyla fark yaratan Banker Bilo, internette yüksek çözünürlüğü ile izleyicisini bekleyen filmlerden biri.

34 Gülen Gözler (1977)
Ertem Eğilmez'in en popüler aile filmlerinden biri olan ve Yaşar Usta'nın beş kız çocuğu ile olan mücadelesini konu alan Gülen Gözler, bir yandan da Şener Şen'in hayat verdiği Vecihi vesilesiyle güldürüsünü doruk noktasına çıkarmayı başarmaktadır.

Başından sonuna dek aile olabilmenin hem zor hem de naif yönlerini resmeden Gülen Gözler, Ertem Eğilmez'in kendine has anlatımıyla değerlenen bir film. Münir Özkul, Adile Naşit ve Şener Şen'in başrolleri paylaştığı film, Arzu Film'in YouTube kanalında meraklısını beklemektedir.

35 Bizim Aile (1976)
İkinci evliliklerini yapan Melek Hanım ve Yaşar Usta'nın zorluklarla örülü aile hayatını merkezine alan film, hiç şüphe yok ki Münir Özkul'un attığı “Bak beyim sana iki çift lafım var…” tiradıyla hafızlara kazınmıştır.

Bir babanın, evine, evlatlarına, ailesine sahip çıkma hikayesi olarak da nitelendirebileceğimiz Bizim Aile, her bir anıyla birlik olmanın, kenetlenmenin en özgün anlatılarından biri olarak öne çıkmaktadır. Ertem Eğilmez'in yönetmenliğini üstlendiği, Münir Özkul, Adile Naşit, Tarık Akan, Itır Esen gibi isimlerin başrolleri paylaştığı film, pırıl pırıl görüntüsüyle YouTube'da sevenlerini bekliyor.

36 Neşeli Günler (1978)
Turşu suyunun hası sirkeden mi yoksa limondan mı yapılır sorunsalını yıllardır evimize taşıyan ve bir aile filminden fazlasıyla olmayı başaran Neşeli Günler, adıyla müsemma şekilde harikulade bir eğlenceyi huzurlarımıza taşımaktadır.

Kazım ve Saadet isimli iki inatçı keçinin, yıllar sonra çocukları vesilesiyle tekrardan bir araya gelme çabasını merkezine alan Neşeli Günler, anbean kahkaha atmak isteyen Yeşilçam seveler için, tüm endamıyla YouTube'dakini yerini almış durumda.

37 Hababam Sınıfı Serisi
Her biri ayrı efsane olan, sinema tarihimizin en özel serilerinden Hababam Sınıfı da tüm külliyatını yüksek çözünürlüklü bir şekilde internete taşıyanlardan. Arzu Film'in YouTube kanalından ulaşabilir olan seri, Mahmut Hoca'yı, İnek Şaban'ı, Güdük Necmi'yi, Külyutmaz'ı, Paşa Nuri'yi özleyen ve onların samimiyetini ilk günkü gibi hissetmek isteyenler için sevenlerini bekliyor.

38 Çöpçüler Kralı (1978)
Bir Kemal Sunal başyapıtı olan ve her bir anıyla kahkaha attırma potansiyeli taşıyan Çöpçüler Kralı, Zabıta Amiri Şakir, evlere gündeliğe giden Hacer ve belediyenin temizlik görevlisi Apti arasında geçen üçlü aşk ilişkisini konu almaktadır.

Tabii, Apti'nin bu süre zarfı içerisinde başına türlü hadiseler gelmesi, hikayeyi bir kaosa ve buradan da harikulade bir mizah çıkarmaya sürükleyecektir. Zeki Ökten'in yönetmenliğini yaptığı ve Kemal Sunal'ın tüm samimiyetiyle arz-ı endam ettiği filmde ona Şener Şen ve Ayşen Gruda başrollerde eşlik etmektedir.

39 Tosun Paşa (1976)
Tellioğulları ve Seferoğulları'nın Yeşil Vadi'yi elde etmek adına girdikleri amansız mücadeleyi konu alan Tosun Paşa, özgün hikayesi ve anbean kahkahayı beraberinde getiren samimiyetiyle sinemamızın en özel güldürülerinden biri.

Kemal Sunal'ın yani nam-ı değer Şaban'ın, anlı şanlı Tosun Paşa kılığına girmesini ve sonrasında yaşanan eğlenceli hadiseleri merkezine alan film, başrolüne yerleştirdiği Kemal Sunal, Şener Şen ikilisiyle albenisini yukarıya çekmeyi başarmaktadır. Yavuz Turgul'un senaryosunu kaleme aldığı, Kartal Tibet'in yönetmenliğini üstlendiği Tosun Paşa, aradan geçen onca yıla rağmen, fütursuzca gülmek isteyenler adına YouTube'da sevenlerini bekliyor.

40 Çiçek Abbas (1982)
Şener Şen ve İlyas Salman'ın rekabet halindeki iki minibüs şoförüne hayat verdiği Çiçek Abbas, yüzlerde tebessüm açan anlatısının yanı sıra, akılda kalıcı diyalogları ile de hafızalarda ilk günkü tazeliğini korumaktadır.

Özellikle Çiçek Abbas ile Şakir'in kahvehanedeki atışma sahnesi ile unutulmazlar arasına adını yazdıran film, güldüren ama bir yandan da Abbas'ın haline hüzünlendiren bir film olma özelliği taşımaktadır. Senaryosunu Yavuz Turgul'un kaleme aldığı, yönetmenliğini ise Sinan Çetin'in üstlendiği film, sinemamızın başyapıtlarından biri olarak yüksek çözünürlüklü haliyle YouTube'da meraklısını beklemektedir.

41 Turist Ömer (1964)
Sadri Alışık'ın Türk Sineması'na armağan ettiği en müthiş karakterlerden biri olan Turist Ömer, bilindiği üzere Yeşilçam döneminin de en özel serilerinden biri. Bu müthiş serinin, ilk solo filmi olma özelliği taşıyan 64 yapımı Turist Ömer de tüm cazibesi ile YouTube'da restorasyonlu haliyle yerini almış durumda.

Nevi şahsına münhasır bir aylak olan Turist Ömer'in başının girdiği türlü dertleri konu alan ilk film, anbean attırdığı kahkahalarla hafızlardaki yerini sağlamlaştırmıştır. Hulki Saner'in yönetmenliğini yaptığı film, nostalji sevenler için bulunmaz bir Hint kumaşı.

42 Şaka ile Karışık (1965)
“Bu da mı gol değil Hakim bey, söyle bana yine mi atamadım golü” repliği ile birçoklarının hüngür hüngür ağlamasına vesile olan Şaka ile Karışık, Sadri Alışık'ın tüm yeteneği ile hayat verdiği Ofsayt Osman vesilesiyle hafızalara kazınmış bir film.

İki milyonerin girdiği oyun neticesinde, hayatında hep ofsayt olmuş, bir kere dahi gol olamamış, bahtsız Osman'ın cebi para ile dolar. Ancak bu dakikadan sonra onun peşini ise türlü kumpaslar ve talihsizlikler bırakmayacaktır. Peki, Ofsayt Osman bu sefer golü atabilecek midir? Böylesi özel bir hikayesi olan ve adıyla müsemma bir şekilde şaka ile karışık yer yer güldüren yer yer ise hüzünlendiren film, Yeşilçam'ın siyah-beyaz yıllarına doğru yolculuğa çıkmak isteyenler için meraklısını beklemektedir.

43 Uyanık Kardeşler (1974)
Biri futbolcu, bir diğer müzisyen olan iki kardeşin despot babalarından gerçek kimliklerini saklama hikayesini eğlenceli bir şekilde ele alan Uyanık Kardeşler, Yeşilçam'ın en komik güldürülerinden de biridir.

Özellikle Müjdat Gezen'in söylediği “Param yok, pulum yok” şarkısı ile hafızlara kazınan Uyanık Kardeşler, başından sonuna dek vadettiği eğlence ile muadilleri arasından sıyrılmaktadır. Hulki Saner'in yönetmenliğini üstlendiği Kadir İnanır, Müjdat Gezen ve Hulusi Kentmen'in başrolleri paylaştığı film, pırıl pırıl görüntüsüyle YouTube'daki yerini alanlardan.

44 Kırık Bir Aşk Hikayesi (1981)
Sinemamızın arka planda kalmış dokunaklı filmlerinden biri olan Kırık Bir Aşk Hikayesi, YouTube'da legal olarak izlenebilecek en müthiş aşk filmlerinden biri. Kadir İnanır ve Hümeyra'nın başrolleri paylaştığı film, köye yeni gelen öğretmen Aysel ile fabrikatörün oğlu Fuat'ın arasında doğan ve imkânsızlıklar etrafına kurulu olan aşk hikayesini merkezine almaktadır.

Duygusal ve vurucu sekansları ile izlenmeyi fazlasıyla hak eden filmlerden biri olan Kırık Bir Aşk Hikayesi, özgün bir romantizm arayanların kaçırmaması gereken türden bir iş.

45 Anayurt Oteli (1987)
Yusuf Atılgan'ın aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan ve sinemamızın en özel filmlerinden biri olarak anılan Anayurt Oteli, Zebercet'in gizemli dünyasına odaklanıyor ve karakterin içsel dünyasına doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

Anbean yalnız bir adamın dünya ile yaşadığı çatışmayı, dokunaklı ve sorgulatıcı bir biçimde ele alan Anayurt Oteli, en az kitabı kadar filmiyle de ses getiren bir yapım. Sinemamızın önemli isimlerinden Ömer Kavur'un yönettiği, Macit Koper'in ise başrolü oynadığı film, yakın zamanda restorasyonlu haliyle YouTube'a yüklendi.

46 Veda (2010)
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal'in hayatını çocukluk yıllarından itibaren ele alan ve onun en yakınlarından olan yaveri Salih Bozok'un anılarından yola çıkan Veda, sinemamızdaki en kusursuz Atatürk filmlerinden biri olarak öne çıkmaktadır.

Sinan Tuzcu'nun Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlik dönemine hayat verdiği, Zülfü Livaneli'nin yazıp, yönetip, müziklerinin altına imza attığı Veda, her bir saniyesiyle hüzünlendiren, ancak bir o kadar da Atatürk'e yine, yeniden saygı duymamıza vesile olan bir film olarak YouTube'da izleyenlerini beklemektedir.

47 Nefes: Vatan Sağolsun (2009)
Türk sinemasındaki ender askeri filmlerden olan ve anlatısıyla izleyenin milli duygularını kabartan Nefes: Vatan Sağolsun, sınır karakolundaki bir çatışmayı merkezine alan bununla da yetinmeyerek, askerliğin tüm zor şartlarını çarpıcı bir şekilde ekranlara taşıyan bir yapı etrafına kurulu.

Seyir zevkinin oldukça yüksek olduğu ve “Uyursan ölürsün” repliği ile hafızlara kazınan film, en iyi tasarlanmış savaş filmlerimizden biri olarak da öne çıkmaktadır. Levent Semerci'nin yönetmenliğini üstlendiği ve Mete Horozoğlu'nun başrolde harikalar yarattığı film de YouTube'da yerini alan yapımlardan.

48 Deli Yürek: Bumerang Cehennemi (2001)
Televizyonda bir dönem fırtınalar estiren Deli Yürek'in sinema filmi olarak arz-ı endam eden Deli Yürek: Bumerang Cehennemi, Yusuf Miroğlu'nun Diyarbakır'a olan yolculuğunu ve burada efsanevi komutanı Bozo ile girdiği macerayı konu almaktadır.

Bir dizi uyarlamasından ziyade ayakları yere sağlam basan bir film olma özelliği taşoyan Deli Yürek: Bumerang Cehennemi bir yandan Kenan İmirzalıoğlu'nun karizmatik duruşuyla büyülerken, diğer yandan aksiyonu ile de parmak ısırtmayı başarmaktadır.

49 Tarkan (1969)
Sinemamızın en önemli tarihi avantürlerinden biri olan efsanevi kahraman Tarkan'ın maceralarını merkezine alan film, bir yandan Tarkan'ın köpeği Kurt ile arkadaşlığına eğilirken öbür yandan ise Savaş Tanrısı Mars'ın Kılıcı'nı ele geçirme çabasını işlemektedir.

Bir çizgi roman uyarlaması olan ve her bir anıyla izleyenlerinin adrenalin seviyesini yükselten yapısıyla fark yaratan Tarkan'ın başrolünde Kartal Tibet yer alırken, filmin yönetmenliğini ise Tunç Başaran üstlenmektedir.

50 Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni (1990)
Şener Şen-Yavuz Turgul ikilisini bir araya getiren ve sinema sektörünün arka planını eğlenceli bir şekilde izleyicisine aktaran film, çağı yakalama çabasında olan eski moda bir yönetmenin macerasını konu almaktadır.

Şarkıcı-türkücü filmleri ile hatırı sayılır bir şöhret yakalayan Haşmet Asilkan, Yeşilçam'ın buhran içinde olduğu yıllarda siyasi bir film yapmak için yola çıkar. Ancak bu sandığından daha da zor olacaktır. Şener Şen'in gözleriyle oynadığı en özel filmlerden biri olan Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni, belki de YouTube'da izlenebilecek en nefis filmlerden biri olarak belirmektedir.

Yorumlar