Macron: Türkler yalnızca eyleme dönüşen sözlere saygı duyar

BAE, Mısır, Yunanistan gibi ülkelerle bir olup dünyanın dört bir yanında Türkiye karşıtı politikalar izleyen Fransa'dan küstah açıklamalar geldi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türklerin, sözden anlamadığını, sadece eyleme geçirilen sözlerden anladığını savundu.

Google Haberlere Abone ol
Türkler yalnızca eyleme dönüşen söze saygı duyar

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Doğu Akdeniz'le ilgili yaşanan gerilime yönelik haddini aşan açıklamalarda bulundu. Macron, "Türkler sadece eyleme dönüşen sözlere saygı duyar" ifadesini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, gazetecilere açıklamasında Türkiye ile Doğu Akdeniz üzerinden yaşanan gerilimle ilgili haddini aşan açıklamalarda bulundu.

Macron, Fransa'nın yaz aylarında Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerine karşı "Sert bir duruş sergilediğini ve kırmızı çizgileri çizdiğini" söyledi.

Macron açıklamasında "Mesele Akdeniz'in egemenliğine geldiğinde, fiiliyatta ve sözlerimde tutarlı olmalıyım. Size, Türklerin yalnızca bunu dikkate alıp buna saygı duyduğunu söyleyebilirim. Eğer söyledikleriniz sözde kalır ve harekete geçmezseniz... Fransa'nın bu yaz yaptığı önemliydi. Bu kırmızı çizgi politikasıdır. Suriye'de de bunu yaptım." dedi.

ERDOĞAN VE STOLTENBERG AKDENİZ'İ GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüştü.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Türkiye'nin hak ve menfaatlerini her zaman ve her yerde korumayı sürdüreceklerini belirtti.

Erdoğan, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de bütün ülkelerin kazanacağı adil bir çözüm ve sağlıklı bir diyalog ortamından yana olduğunu vurgularken, uluslararası hukuku yok sayan ve bölgesel barışa zarar veren tek taraflı adımlara karşı NATO'nun üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

 ALMAN DEVLET KANALINDA ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI

 

Yorumlar