Macron: Karantina kalkacak ama normale dönüş yok

Fransa'da 11 Mayıs günü itibariyle koronavirüs karantinası kalkıyor. Ancak Cumhurbaşkanı Macron tarafından yapılan açıklamada, karantina kalksa bile normale dönüşün olmayacağı ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da karantina kalkıyor ama normale dönüş yok

Avrupa'da koronavirüsten en fazla etkilenen üçüncü ülke olan Fransa'da karantina 11 Mayıs'ta kalkıyor; ancak normalleşme için henüz erken olduğu açıklandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 11 Mayıs'ta ülkedeki karantinanın kaldırılacağına söylerken, bunun sadece bir ilk adım olduğu uyarısında bulundu. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle Elysee Sarayı’nda işçileri ağırlayan Macron, sonrasında açıklamalarda bulundu.

Fransız Cumhurbaşkanı açıklamasında, "11 Mayıs'tan sonra normal yaşama bir geçiş olmayacak. Yeniden düzenlenmesi gereken bir iyileşme olacak. Pek çok aşama olacak ve 11 Mayıs da onlardan bir tanesi” dedi.

Hükümet vaka sayısının kötüye gitmesi halinde, olağanüstü halin 23 Temmuz'a kadar uzatılmasını öngören bir düzenleme hazırladı. 

Fransa Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında devam eden sokağa çıkma yasağının 11 Mayıs tarihinde sona ereceği duyuruldu.

Cumhurbaşkanlığı, anaokulundan liseye kadar okulların tekrardan açılacağını açıklarken, okula gitmenin ise zorunlu olmadığını belirtti. Cumhurbaşkanlığı günlük hayata bazı kısıtlamaların getirileceğini, toplu taşımada maske takmanın ve sosyal mesafenin zorunlu olacağını vurguladı.

FRANSA'DA SON DURUM

Fransa'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 24 bin 594'e çıktı. 

Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Jerome Salomon, düzenlediği basın toplantısında, virüs tespit edilen kişi sayısının son 24 saatte 883 artışla 200 bin 137'ye ulaştığını söyledi. 

Kovid-19 nedeniyle 3 bin 878'i yoğun bakımda olmak üzere 25 bin 887 kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü ifade eden Salomon, yoğun bakımda bulunanların sayısının 23 gündür düşmeye devam ettiğini vurguladı.

Salomon, iyileşen kişi sayısının da son 24 saatte 862 artarak 50 bin 212'ye çıktığını dile getirdi.

Salgın nedeniyle son 24 saatte hastane ve yaşlı bakımevlerinde 218 kişinin yaşamını yitirdiğini aktaran Salomon, ölü sayısının hastanelerde 15 bin 369'a, bakımevlerinde ise 9 bin 225'e yükseldiğini, böylece toplam can kaybının 24 bin 594 olduğunu kaydetti.

Son 24 saatteki verilere göre, Fransa'da ölü sayısında 24 Mart'tan bu yana günlük artış en düşük seviyede oldu.

Fransa, Kovid-19 tedbirlerinin 11 Mayıs'tan itibaren kademeli olarak kaldırılmasına karar vermişti.

Yorumlar