Luna Coin kimin, delist olur mu, sahibi kimdir, nerelidir?

Luna Coin kimin, delist olur mu, sahibi kimdir, nerelidir, merkeziyetsiz mi yoksa belli bir kurum, kuruluş veya şahsa ait mi?

Google Haberlere Abone ol
Luna Coin kimin, sahibi kimdir, nerelidir?

Luna Coin kimin, sahibi kimdir, nerelidir, merkeziyetsiz mi yoksa belli bir kurum, kuruluş veya şahsa ait mi soruları kripto para borsalarında yaşanan sert düşüşlerle birlikte bir kez daha gündeme gelmeye başladı. Cevabı merak edilen bir başka soru ise Luna Coin delist olur mu yani liste dışı kalır mı?

Başta BTC yani Bitcoin olmak üzere bütün kripto paralar, alt coinler, tokenler anlayacağınız bütün dijital veya kripto varlıklar deyim yerindeyse resmen çakıldı. 

Kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin 40 bin dolarlardan 20 binli dolarlara kadar düşmüş durumda. 

Onun en yakın takipçisi olan Ethereum ise 1.900 dolara, TehterUS 1 dolara, USD Coin bir dolara, BNB 450-500 dolardan 270 dolara kadar gerilemiş durumda. Doge Coin ise 0,015 dolardan 0,07 dolara kadar geriledi. SHIBA Inu da yine hakeza aynı şekilde sert bir şekilde düşmüş durumda.

Kripto para piyasalarında en çok konuşulan hareketlilik ise Luna'da yaşandı. TerraLabs Kurucu ortaklarından Do Kwon Luna Foundation Guard sabit coinin değerini yeniden 1 dolara yükseltebilmek için 750 milyon dolar değerinde Bitcoin satışı gerçekleştirdi, fakat beklenen yükseliş gerçekleşmedi. Yaşanan gelişmelerin ardından Binance LUNA ve UST işlemlerini geçici olarak durdurduğunu açıkladı.

Luna Coin kimin, sahibi kimdir, nerelidir?
Luna Coin kimin, sahibi kimdir, nerelidir?

 

Güney Koreli firma Terraform Labs, 2018 yılında şirketin CEO'su olan Daniel Shin ve Kwon tarafından kuruldu.

Luna coin, Tendermint ile oluşturulmuş bir Proof of Stake (PoS) blok zinciri altyapısı üzerinde çalışan algoritmik bir stablecoin platformudur. LUNA, Terra platformunun tokenidir ve fiyat istikrarı mekanizması olarak stabilcoinlerin (TerraSDR'ler ) ihracında ve ayrıca stake etme ve ağ yönetişimi için kullanılır.

TerraSDR'lerin değerini ilgili sabitlenmiş para birimleriyle dengelemek için, kullanıcılar LUNA jetonlarını TerraSDR'ler karşılığında kullanabilir ve bunun tersi de geçerlidir.

Terra'nın kararlılık mekanizması, kullanıcıların arbitraj faaliyetlerine bağlıdır. Örneğin, TerraKRW (Kore Wonuna sabitlenmiş TerraSDR) fiyatı, ikincil piyasalarda Kore Wonu karşısında 0.95:1.00'e düştüğünde, kullanıcılar borsalarda 95 KRW ile 100 TerraKRW satın alabilir ve bu jetonları Terra platformunda LUNA için kullanabilirler. 100 KRW değerinde jeton. 1 TerraKRW'nin fiyatı 1 KRW'nin üzerine çıkarsa, kullanıcılar Terra platformunda TerraKRW satın alabilir ve kar için borsalarda satabilir.

Terra protokolü, birim madencilik ödüllerindeki değişikliklere karşı çıkmak için işlem ücretlerini ve LUNA yakma oranını (1 milyar LUNA denge arzıyla) kullanarak tüm ekonomik koşullarda ağ katılımcıları için öngörülebilir ödüller elde etmeye çalışır.

Luna Coin'in delist olma tehlikesi var tabii ancak üzerinde bu kadar hassasiyetle durulan bir para biriminin delist olması zor görünüyor.


 

Yorumlar