Luna neden yükseliyor, 1 dolar olur mu, yükselir mi düşer mi?

Luna neden yükseliyor, 1 dolar olur mu, yükselir mi düşer mi? Luna 1 dolar olur mu, Luna Coin son dakika gelişmesi, tekrar yükselir mi, yorumlar ne diyor?

Google Haberlere Abone ol
Luna neden yükseliyor, 1 dolar olur mu, yükselir?

Luna neden yükseliyor, 1 dolar olur mu, yükselir mi düşer mi? Luna 1 dolar olur mu, Luna Coin son dakika gelişmesi, tekrar yükselir mi, yorumlar ne diyor?

Kripto para dünyasını derinden sarsan bir krize dönüşen Luna Coin'in son durumu merak edilirken son dakika bir gelişme yaşandı.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Luna Coin'in bilindiği gibi delist etmişti; ancak alınan son dakika kararıyla Binance, Luna Coin'i tekrar listeye dahil etti.

Binance, Luna Coin'i listeye dahil ederken de önemli bir uyarıda bulundu. 

Binance, Luna Coin ile ilgili uyarısında şunları söyledi: Risk uyarısı: Bu tokenin fiyatı yüksek oynaklığa tabidir. Lütfen ilgili riskleri anlayın ve dikkatli ticaret yapın. Binance, herhangi bir ticari kayıptan sorumlu tutulmayacaktır.

Öte yandan kripto para borsalarında ve Luna Coin ile ilgili olarak tartışmalar da devam ediyor. 

Kripto para piyasasına bu hafta TerraUSD (UST) ve LUNA krizi damga vurdu. Algoritmik bir sabit coin olan UST 1 dolarlık hedef seviyesinde tutunamadı. Organize bir saldırıya maruz kaldığı iddia edilen UST 9 Mayıs'ta bir anda 0.70 doların altına geriledi.

KURUCUSUNDAN AÇIKLAMALAR

Bunun üzerine Terra ağının yaratıcısı Terraform Labs Kurucusu Do Kwon UST'yi yeniden 1 dolara sabitlemek için çalıştıklarını açıkladı. UST 12 Mayıs'ta biraz yükselse de çabalar yeterli olmadı ve yeniden 1 dolarlık hedef fiyatın çok altına geriledi.

Bugün itibarıyla 1 UST 0.18 dolardan işlem görüyor. Do Kwon da dün yaptığı açıklamayla aslında bir anlamda resmen havlu atmış oldu. Merkeziyetsiz ekonomilerin halen merkeziyetsiz parayı hak ettiğine inandığını belirten Do Kwon, ancak o paranın, artık UST olmayacağının belli olduğunu ifade etti. "İcadımın hepinize yaşattığı acıdan dolayı çok üzgünüm" açıklamasında bulundu.

UST'nin 1 dolara tutunamaması (depeg olması) Terra ağının yerel kripto parası LUNA'nın neredeyse sıfırlanmasına yol açtı. UST 1 doların altına düşmeden önce 9 Mayıs'ta 64 dolardan işlem gören LUNA bu sabah itibarıyla 0.0003 dolardan işlem gördü.

UZMANLAR NE DİYOR?

Eğer kripto para fiyatlarının yer aldığı sitelere bakarsanız LUNA'da yüzde 20-30 gibi yükselişler görebilirsiniz. Ancak Binance'in delist ettiği bu paraya yatırım yapmak büyük riskler barındırıyor. Son 24 saatte LUNA önce 0.0002'den 0.0007 dolara çıktı, ardından 0.0003 dolara düştü. Yani önce yüzde 250 yükseldi, ardından yüzde 58 çakıldı.

Dolayısıyla haber akışından veya teknik gelişmelerden tamamen bağımsız bir şekilde spekülatif hareket eden bu varlık an itibarıyla yeni mağdurlar yaratma potansiyelini fazlasıyla barındırıyor.

YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Luna 22 Mayıs Pazar günü itibariyle bir anda yukarı doğru hareket ederek yüzde 94 oranında artış gösterdi. Bir anda yükselen Luna'nın neden yükseldiği ise diğer kripto para birimleriyle alakalı bir durumdur. 

Genel olarak ABD ve Avrupa'da kötü giden enflasyon verileri yüzünden kripto paralar olumlu etkileniyor. Yükselişe geçen kripto para birimleriyle birlikte Luna da artıyor; ancak Luna Coin'deki artış biraz daha hızlı seyrediyor. Bu da yatırımcıların daha çok para kazanma ve risk iştahından kaynaklanıyor. 

Şu anda 0,00021 dolar civarında olan Luna'nın 1 dolar olma ihtimali büyük yatırımcılarının iştahını kabartıyor. Sonuç olarak 140 dolara kadar yükselmiş ve bu seviyeye inmiş bir para biriminden söz ediliyor. 

(Yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para piyasalarındaki aşırı oynaklık ve barındırdığı riskler nedeniyle dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. Büyük oranda para kayıpları yaşayabileceğinizi unutmayınız. Bu kayıplarınızdan hiçkimse sorumlu tutulamaz.)


 

Yorumlar