Lüleburgaz'da güvercinle esnafın dostluğu

- Lüleburgaz'da yabani bir güvercinin kendini kurtaran esnafla arkadaşlığı görenleri şaşırtıyor - İki aydır sabahları dükkanın açılacağı saate kadar tabela üzerinde bekleyen güvercin, yemini yedikten sonra gökyüzüne kanat çırpıyor

Google Haberlere Abone ol
Lüleburgaz'da güvercinle esnafın dostluğu

KIRKLARELİ (AA) - Lüleburgaz'da yabani bir güvercinin, kendisini kurtaran esnafla dostluğu görenleri şaşırtıyor. İki aydır sabahları dükkanın açılacağı saate kadar tabela üzerinde bekleyen güvercin dükkanın içinde yemini yemesi sonrası yeniden gökyüzüne kanat çırpıyor.

İlçede tabela ve reklam işleri yapan Murat Denizhan, 2 ay önce iş yerine gelirken yavru ve uçamayan bir güvercin buldu. Bir harç kuyusuna düştükten sonra kurtulduğu anlaşılan ancak kanatlarına yapışan harçlar nedeniyle uçamayan güvercini iş yerine getirerek temizleyen Denizhan, birkaç gün baktıktan sonra "Mikmik" adını verdiği güvercini yeniden doğaya bıraktı.

Denizhan'a alışan "Mikmik" her sabah dükkanın açılması beklediği tabeladan, Denizhan'ın koluna konarak dükkanda kendisi için ayrılan karton kutu üzerinde yemini yiyerek dükkandan uçarak ayrılıyor.

Esnaf ve güvercinin dostluğu ilçede de ilgi çekiyor.

- "Aramızda çok güzel bir bağ oluştu"

Denizhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvercini temizleyip kurtarması sonrası Mikmik'in kendisine bir vefa sergilemeye başladığını söyledi.

Yaklaşık 2 aydır dükkanının üst tarafından bulunan tabelada bekleyip dükkanı birlikte açtıklarını anlatan Denizhan, şunları kaydetti:

"Temizledikten sonra birkaç dükkanda temizledim Mikmik'i sonra doğal ortamına saldım uçup gitti. Aradan geçen 3 günün ardından iş yerimde çalışırken bir kanat sesi duydum. Tekrar içeri girdiğini gördüm. Kaçmıyordu ve karnı açtı. Yine dükkanımda yemledim suyunu verdim. Sonra yine dışarı saldım. Ertesi gün ise iş yerime geldiğimde tabelanın üstünde onu gördüm. Elimi uzattığımda evcil bir hayvan gibi elimin üstüne kondu. Ben yine içeri alıp, yemini suyunu verip dışarı saldım. O gün bugün dostluğumuz pekişti. Her sabah beni bekliyor, koluma uçarak konuyor, dükkanı açıyoruz, yemini yiyor uçup gidiyor, ertesi sabah yine geliyor."

Yorumlar