Lübnan'daki Suriyelilerin ülkelerine dönüşü sürüyor

BEYRUT (AA) - Lübnan'ın başkenti Beyrut ve diğer bölgelerde yaşayan yüzlerce Suriyeli mülteci ülkelerine dönüyor.Lübnan Emniyet Müdürlüğü'nün daha önce başkent Beyrut'un yanı sıra Trablus, Sur ve diğer bazı bölgelerde...

Google Haberlere Abone ol
Lübnan'daki Suriyelilerin ülkelerine dönüşü sürüyor

BEYRUT (AA) - Lübnan'ın başkenti Beyrut ve diğer bölgelerde yaşayan yüzlerce Suriyeli mülteci ülkelerine dönüyor.

Lübnan Emniyet Müdürlüğü'nün daha önce başkent Beyrut'un yanı sıra Trablus, Sur ve diğer bazı bölgelerde belirlediği merkezlerde toplanan Suriyeli mülteciler, Şam yönetimi tarafından temin edilen otobüslere bindirilerek sınıra doğru yola çıktı.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Beyrut'tan ülkelerine dönüş yapan ilk kafileyi oluşturan yüzlerce mülteci, kendilerini bekleyen 6 otobüse binerek Lübnan'ın doğusundaki Suriye sınırına doğru hareket etti. Söz konusu mültecilerin çoğunun, Suriye'nin Halep vilayetine gitmesi bekleniyor.

Lübnan Ulusal haber ajansı NNA'nın haberinde ise ülkenin kuzeyindeki Trablus kentinde çoğunun kadın ve çocuklardan oluşan Suriyeli mültecileri taşıyan otobüs konvoyuna güvenlik güçlerinin eşlik ettiği belirtildi.

Lübnan'daki Suriyeli mülteciler, geçen nisan ayından beri Beşşar Esed rejimi ile Lübnan emniyeti koordinasyonunda kafileler halinde ülkelerine dönüş yapıyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), 2017 sonunda Lübnan'daki Suriyeli mülteci sayısını 997 bin olarak açıklamıştı.

Lübnanlı yetkililer, bir süredir Suriyeli mültecilere gönüllü olarak ülkelerine dönüş çağrısı yapıyor. Yetkililer, Lübnan'daki mülteciler konusunda uluslararası toplumun desteğinin eksik olduğunu belirtiyor.

Yorumlar