Liv Hospital Fatma Girik ile ilgili açıklama yaptı

Prof. Dr. Simru Tuğrul: "Yapılan tüm müdahalelere rağmen sabah saat 7 civarında hakkın rahmetine kavuştu"

Google Haberlere Abone ol
Liv Hospital Fatma Girik ile ilgili açıklama yaptı

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Fatma Girik'in vefatı dolayısıyla, tedavi gördüğü Liv Hospital'da basın açıklaması yapıldı.

Sanatçının hastalığına ve tedavi sürecine ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Simru Tuğrul, "Türk sinemasının dev çınarı değerli Fatma Girik'i ne yazık ki bu sabaha karşı kaybettik." dedi.

Tuğrul, uzun yıllardır, sanatçının çeşitli nedenlerle yatarak ya da ayakta tedavi gördüğünü aktararak, şunları söyledi:

"En son zatürre ve solunum yetmezliğine bağlı hastanemize yatışı gerçekleştirildi. Yapılan tetkiklerinde Kovid-19'a bağlı bir viral enfeksiyon olduğu görüldü. Yoğun bakımda takip ve tedavisine başladık. Ancak yapılan tedavilere rağmen kendisinde çoklu organ yetmezlikleri gelişti ve yapılan tüm müdahalelere rağmen sabah saat 7 civarında hakkın rahmetine kavuştu."

Hastanede yattığı süreçte Girik'i şahsen tanıma fırsatı bulduklarını ve çok sevdiklerini belirterek, "Çok değerli bir insandı. Çok pozitifti, espri anlayışı müthişti. Kendisini çok seviyorduk. Allah'tan rahmet diliyoruz. Sizlere, ailesine, sevenlerine de baş sağlığı diliyoruz." diye konuştu.

- "Yürüme bozukluğu ve hafıza kaybı şikayetiyle hastaneye yattı"

Hastaneye gelen Girik'in kardeşi Günay Girik ise "Ben ablamı 2 senedir öpmedim. O, beni sürekli öpen bir insandı. Ben ablamı 2 senedir öpmedim." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ile pek çok yetkili tarafından arandığını dile getiren Günay Girik, "Hiç yalnız bırakmadılar. Telefonum hiç durmadı." ifadelerini kullandı.

Ablasının yürüme bozukluğu ve hafıza kaybı şikayetiyle hastaneye geldiğini dile getiren Günay Girik, cenaze işlemleri için görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Günay Girik, Bodrum'a gitmeden yaklaşık 20 gün önce ablasıyla vedalaştığını sözlerine ekleyerek, "Son anlarına kadar espri yapmaya devam etti ve hiç bir sorunu yoktu. Dostlar sağ olsun." diye konuştu.

Yorumlar