Liselere Geçiş Sınavı başvurusu nasıl yapılır?

Liselere Geçiş Sınavı klavuzu üzerinden başvuru hakkına sahip olup olmadıklarını öğrenen öğrencileri araştırma yapmaya devam ediyor. Adaylar sınava nasıl başvuru yapılacağını merak ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Liselere Geçiş Sınavı başvurusu nasıl yapılır?

Son Haberler | Haber Merkezi

Ortaokul son sınıfta okuyan ve önümüzdeki eğitim-öğretim hayatını lisede devam ettirecek olan öğrenciler Liselere Geçiş Sınavı ile okumak istedikleri okullara geçiş yapmak istiyor. Peki bu sınava girecek öğrenciler başvuruları nerenden ve nasıl yapacak? Liselere Geçiş Sınavı son başvuru tarihi ne zaman? detaylar haberimizde

LİSELERE GEÇİŞ SINAVI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan Liselere Geçiş Sınavı ile orta okuldan sonra öğrencilerin okuyacakları yeni okullarını sınavla seçebilme hakkı veriyor. Buna göre orta okuldan mezun olacak öğrencilerin çoğu ikamet adreslerine yakın olan evlere otomatik kayıt edilecekken sınavla daha iyi liselere gitmek isteyen öğrenciler ise belli şartları yerine getirmek kaydıyla Liselere Geçiş Sınavına girerek okuyacağı okulu seçebilme hakkına sahip olacak.

Başvuru yapacak öğrenciler başvurusunu yapmadan önce aşağıdaki yönergeleri uygulamalı

1- Liselere Geçiş Sınavına başvurmadan önce elektronik ortamda kayıtlı bulunan bilgilerinin güncek olup olmadıklarını kontrol etmeli. Bilgileri güncel olmayan öğrenciler bilgilerini kayıtlı bulundukları okullardaki görevliler yardımıyla güncel hale getirmelidir.

2- Açık Öğretim Ortaokulu'nda okuyan adayların başvuruları Açık Öğretim Okulu Müdürlüğü tarafından takip edilecektir. 

3- e-Okul sisteminde kayıtlı olmayan yurt dışındaki ortaokulu dengi okullarda okuyan öğrenciler ise Milli Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği kapsamındaki denklik işlemlerini yaptıktan sonra yaşadıkları ülkelerdeki Büyükelçilik ve Konsolosluklar yoluyla kayıtlarını yapabileceklerdir.

4- Yurt dışında yaşayan ve MEB'e bağlı olmayan okullardan sınava girmek isteyen öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı tarafınadan yayınlana kılavuzda yer alan “EK 1–Yurt Dışında E-Okul Sistemi’ne Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin Merkezî Sınav Başvuru Formu”nu eksiksiz ve doğru bilgilerle dolduracak ve yurt dışında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik veya Konsolosluk yetkililerine onaylatacaklardır. 

5- Yurt dışındaki okullarda öğrenim gören ve e-Okul Sistemi’ne kayıtlı olmayan öğrencilere ait belgeler Büyükelçilik /Konsolosluklarca [email protected] e-posta adresine başvuru süresinde gönderilecektir. Ayrıca e-posta yolu ile gönderilen belgelerin asılları da Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Emniyet Mahallesi, Milas Sokak No: 21 Teknikokullar/Yenimahalle/ANKARA adresine en geç 27 Nisan 2018 tarihinde ulaşacak şekilde gönderilecektir.

6- Yurt dışı ve yurt içinde okuyup Liselere Giriş Sınavına girmek isteyen ve başvurularının yapılıp yapılmadığını merak eden adaylar elektronik ortamdan başvurularını takip edebilirler.

Yurt Dışında MEB'e Bağlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerden İstenecek Belgeler:

-Bir adet vesikalık fotoğraf
-Geçerli kimlik belgesi fotokopisi
-Bulundukları ülkedeki Büyükelçiliklerde/Konsolosluklarda onaylattıkları denklik belgesi
-“EK 1–Yurt Dışında E-Okul Sistemi’ne Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin Merkezî Sınav Başvuru Formu”nun eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmuş bir nüshası
Ayrıca postadan kaynaklı mağduriyetlerin oluşmaması için öğrenciler/veliler, bu belgeleri tarattıktan sonra başvuru süresi içinde eksiksiz ve tam olarak [email protected] e-posta adresine göndereceklerdir.

Faks yoluyla gelen formlar kabul edilmeyecektir.

Yurt dışından sınavlara girmek için başvuru yapan öğrencilerin belgelerinde eksiklik varsa bu öğrenciler sınavlara giremeyeceklerdir.

Yorumlar