Liderler zirvesine katılan başbakan koronavirüs nedeniyle karantinada

Slovakya Başbakanı Peter Pellegrini, yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Başbakan'ın koronavirüs şüphesi nedeniyle karantinaya alınacağı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan koronavirüs nedeniyle karantinada

Slovakya Başbakanı Peter Pellegrini koronavirüsü nedeniyle karantinaya alındı. Slovak yetkililerin açıklamasına göre, Pellegrini, "solunum sorunları ve yüksek ateş" şikayetleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. 

BRÜKSEL'DEKİ TOPLANTIDAKİ HERKES RİSK ALTINDA

Slovak yetkililer, Pellegrini'nin tüm dünyada büyük korkuya neden olan ve binlerce kişiyi hayattan koparan koronavirüs kaptığını doğrulamasa da karantina ihtimalinin doğru olduğunu vurguladı.

Eğer koronavirüs pozitif çıkarsa, Başbakan'ın geçtiğimiz hafta katılım gösterdiği toplantıdaki herkes, virüs tehdidiyle karşı karşıya kalacak.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, topluluk müzakeleri nedeniyle gerçekleştirilen ve Avrupa Birliği ülkelerinin önemli isimlerinin yer aldığı toplantıdaki herkesin, Pellegrini ile aynı ortamda bulunması nedeniyle risk altında olabileceği belirtiliyor.

El Comercio'nun aktardığına göre, Avrupa Komisyonu'nda görevli yetkililer, virüsün enfekte olması durumunda tüm Avrupa Devlet ve Hükümet Başkanlarının kendilerini iki haftalık karantinaya alması gerektiğini belirtti.

SEÇİM ÇALIŞMALARI ERTELENDİ

Öte yandan Slovak Başbakan, partisinin yenilmesi beklenen seçimler için bir haftadan az olmamasına rağmen tüm gündemini iptal etmek zorunda kaldı.

Yorumlar