Libya, Sisi'nin tehdidini savaş ilanı kabul etti

Libya'daki meşru hükümet, darbeci Sisi'nin tehditlerini "savaş ilanı" olarak gördüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Libya, Sisi'nin tehdidini savaş ilanı kabul etti

Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Sisi'nin Libya'ya yönelik tehditlerinin yankıları sürüyor. 

Libya hükümeti, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin Libya’ya askeri müdahale tehdidini savaş ilanı olarak gördüğünü açıkladı.

Libya'da kendisi gibi darbeci olan Hafter'i destekleyen Sisi, meşru Libya güçlerinin Hafter'in elinde olan Sirte'yi almaları halinde müdahale edecekleri tehdidinde bulunarak Mısır ordusunun hazırda beklediğini söylemişti. 

SİSE NE DEMİŞTİ?

Sisi, Mısır'ın batısında Mısır Hava Kuvvetleri birliklerini ziyareti sırasında ordu güçlerine hitap ederek, "Mısır ordusunun, gerek duyulması halinde ülke sınırları dışında askeri bir görevde bulunabileceği" mesajını vermişti. "(Libya'nın sahil kenti) Sirte ve (güneyindeki askeri üsse sahip) Cufra (kentleri) kırmızı çizgidir. Libya'yı Libyalılardan başkası savunmayacaktır. Yardım etmeye ve destek vermeye hazırız." ifadelerini kullanan Sisi, askerlere, "Sınırlarımız içinde veya gerekirse sınırlarımızın dışında herhangi bir görevi yerine getirmek için hazırlıklı olun." demişti.

RUSYA - MISIR DIŞİŞLERİ BAKANLARI GÖRÜŞTÜ

Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Lavrov ve Şukri, telefon görüşmesinde, Libya'da derhal sürdürülebilir bir ateşkes sağlamak ve askeri seçenek olmadan çözüme gitmek dışında alternatif olmadığını vurguladı. Görüşmede, Berlin Konferansı'nın sonucuna uygun olarak Libya'daki bütün tarafların katılımıyla çözüme yönelik diyaloğun önemine dikkat çekildi.

Her iki bakan, Filistin-İsrail barış sürecindeki çıkmaz hakkındaki endişelerini de dile getirdi.

TERÖRİSTLER AFRİN'DEKİ SALDIRIYI KAYDETMİŞ

 

Yorumlar