Libya konusunda CHP ile birlikte harekeden Meral Akşener U dönüşü yaptı

İyi Parti Genel Başkanı Akşener, Libya'ya asker gönderilmesi tezkeresinde CHP ile birlikte hareket ederek "hayır" oyu vermişti. Ancak şimdi çark ederek, "Libya'ya asker gönderilmesine karşı değilim" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
CHP ile birlikte harek eden Akşener çark etti

Libya'ya asker gönderilmesi konusunda başından itibaren CHP ile birlikte hareket eden İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iç kamuoyunun hükümetten yana tavır almasından sonra çark etmeye başladı. Devlet Bahçeli ve Deniz Baykal'ın bile destek verdiği Libya konusunda CHP ile birlikte hareket eden Akşener, bugünkü grup toplantısı konuşmasında fikrini değiştirdi. Akşener, Libya'ya asker gönderilmesine karşı olmadığını söyledi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Barışı korumak için asker gönderilmesine karşı değilim. Benim karşı olduğum, bunu askerimizin hayatlarını hiçe sayarak yapmandır." dedi.

Meral Akşener, Türk milletinin çıkarları için Libya veya dünyanın başka bir yerine asker gönderilmesine karşı olmadığını belirterek, şöyle devam etti: "Barışı korumak için asker gönderilmesine karşı değilim. Benim karşı olduğum, bunun akılsızca yapılmasıdır. Benim karşı olduğum, bunun diplomasiye aykırı şekilde yapılmasıdır. Benim karşı olduğum, bunu askerimizin hayatlarını hiçe sayarak yapmandır. Libya'ya asker gönderiyorsan, bunu tarafsız bir tutumla yapacak kadar diplomatik olacaksın. 'Darbeci, sen kimsin?' diyerek asker gönderilmez, 'Libya'da taraflar arası çatışmayı önlemek adına, barış gücü gönderiyoruz.' diyeceksin.

 

 

 

 

Yorumlar