LGS tuvalet izni var mı 2021?

LGS tuvalet izni var mı 2021 sorusu bugün sınava girecek olan öğrencilerin cevabını en çok merak ettiği sorulardan biri oldu. Türkiye genelinde milyonlarca öğrenci bugün üniversite hayaliyle koronavirüs salgını şartları altında ter dökecek. Haliyle tuvalet ihtiyacı gibi ihtiyaçlar da olacak.

Google Haberlere Abone ol
LGS Sınav Kurallar Kılavuzu 2021

LGS tuvalet izni var mı 2021 bugünün en çok cevabı aranan sorusu bu oldu. Türkiye genelinde yüzbinlerce öğrenci bugün LGS'ye girerek hayalini kurdukları üniversite hayatına başlamak istiyor. Sınava girecek öğrencileri ise birçok kural bekliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle tabii ki öncelikle maske, mesafe ve temizli kuralı var. Ancak ondan da ziyade birçok aday LGS'de tuvalet izni var mı 2021 yılında kural değişikliği oldu mu diye merak ediyor. 

LGS sınav kuralları 2021 kılavuzunda tuvalet izniyle ilgili olarak kesin ifadeler kullanılıyor. İşte LGS sınav kuralları kılavuzunda yer alan o uyarı:

Kimlik kontrolleri ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınavın başlamasından yarım saat önce sınava girecekleri salonun kapısında hazır bulunmaları zorunludur.

Adayların oturacakları yerleri saptamak, gerekirse sınav sırasında bir adayın yerini değiştirmek yetkisi salon başkanına aittir.

Salona önceden gönderilmiş olan KPDS Salon Aday Yoklama Listesi ile adayların tek tek yoklaması yapılacak ve Salon Başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlatarak test için kullanılacak cevap kâğıtlarını dağıttıracaktır.

Cevap kâğıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra, soru kitapçıkları dağıtılarak sınav başlatılacaktır.

Soru kitapçıkları dağıtıldıktan sonra gelen adaylar sınava alınmayacaklardır.

Cevaplama işlemini erken tamamlamış olsalar bile, adaylar sınavın ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan dışarı çıkarılmayacaktır.

Ayrıca sınav süresince adayların tuvalet vb. ihtiyaçlarını gidermek için sınav salonundan çıkmaları kesinlikle yasaktır.

Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun dışarı çıkan bir aday tekrar sınav salonuna alınmayacaktır.


Adayların sınava


çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo vb. haberleşme araçlarıyla,


cep bilgisayarı, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla,


silah vb. teçhizatla


girmeleri ve sınav süresince adayların,


birbirleriyle konuşmaları, kopya çekmeleri veya çekilmesine yardımcı olmaları,


salondaki görevlilere soru sormaları,


birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri,


sınav salonunda sigara, pipo, puro vb. içmeleri,


sözlük, sözlük görevi yapan yardımcı araçlar kullanmaları,


başkalarını rahatsız edecek şekilde birşeyler yiyip içmeleri,


sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları


sınav kurallarına aykırıdır.

Yorumlar