LGS Şampiyonlarından yeni adaylara altın öğütler

Geçen yılın LGS şampiyonundan adaylara öneri - Liselere Geçiş Sistemi'nde Türkiye birincisi Uğur Okulları öğrencisi Ada Kaderoğlu: - "LGS’ye günde 120 soru çözerek hazırlandım ama önemli olan çok çalışmak değil verimli olmak. Sevdiklerinizden güç almayı unutmayın"

Google Haberlere Abone ol
LGS Şampiyonlarından yeni adaylara altın öğütler

2020 Liselere Geçiş Sistemi'nde (LGS) Türkiye birincisi olan Uğur Okulları öğrencisi Ada Kaderoğlu sınava girecek adaylara önerilerde bulundu.

Uğur Okulları'ndan yapılan açıklamaya göre, bir milyondan fazla öğrencinin katılacağı LGS'ye sadece üç gün kaldı. Sınava hazırlanan öğrenciler heyecanla 6 Haziran’ı bekliyor.

Geçen yıl salgın gölgesinde sınava hazırlanan ve tüm sorulara doğru yanıt vererek birinci olmayı başaran 2020 LGS birincisi Ada Kaderoğlu arkadaşlarına verimli çalışmayı önerdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaderoğlu, LGS’ye günde 120 soru çözerek hazırlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Günlük çözülmesi gereken soru sayısı, her öğrencinin birikimine ve alt yapısına göre değişiyor. Ben sınava hazırlanırken ders tekrarı yapmayı ve kendime zaman ayırmayı ihmal etmedim. Ders çalışmak dışında; dışarıya çıktım, yürüyüş yaptım, oyun oynadım, ailemle vakit geçirdim… Kısacası sınava hazırlanırken sosyal hayatımdan da ödün vermedim. Her zaman ikisini dengede tutmaya çalıştım. Bence çok çalışmak değil, planlı çalışmak önemli. Sınava sadece üç gün kaldı ve arkadaşlarımın neler hissettiğini çok iyi anlıyorum. Bu sürede verimli çalışarak varsa eksiklerin giderilmesini öneririm. Planlı çalışın, ancak kendinize zaman ayırmayı da unutmayın. Beslenme ve uyku düzeninize dikkat edin, spor yapın, müzik dinleyin, ailenizle ve sevdiklerinizle zaman geçirin."

Geçen yıl sınava hazırlanırken uzaktan eğitimle tanıştığını ifade eden Kaderoğlu, sürece kolaylıkla uyum sağladığını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Bundan sonraki hedefim üniversite sınavında başarılı olmak. Planlı çalışmaya devam ediyorum. Üniversitelerdeki bölümleri ve meslekleri araştırıyorum. Meslek tanıtımı seminerlerine, sunumlara ve üniversite tanıtım programlarına katılarak, hangi alanda yeteneğim ve hangi mesleğe ilgim olduğunu keşfetmeye çalışıyorum. Bu yıl da online eğitime hızlı adapte oluşumuzun faydasını gördüm. Yapay zeka temelli eğitim platformu Metodbox ile hızlı ve kapsamlı bilgiye erişmek bu zor süreci verimli geçirmemde etkili oldu. Bu motivasyon ve planlı çalışmak bana Türkiye birinciliği kazandırdı."

Yorumlar