Lexus hangi ülkenin? Lexus nerenin, fiyatı ne kadar?

Lexus arabasını yeni görenlerin aklına gelen ilk soru, "Hangi ülkenin" sorusu oluyor. Lükse araç segmentinde yer alan Lexus arabaları son dönemlerde özellikle de dizilerde bol bol görünüyor. Hal böyle olunca da vatandaşlar merakla araştırmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Lexus hangi ülkenin? Lexus nerenin, fiyatı ne kada

Lexus hangi ülkenin arabası sorusu bu aralar diziler vesilesiyle merakla soruşturuluyor. Fiyat listesi, Lexus marka araba hangi ülkenin, araçlarının fiyatları ne kadar, güncel fiyat listesi var mı?

LEXUS HANGİ ÜLKENİN?

Lexus, Türkiye'de en çok satılan markalardan biri olarak bilinen Toyota'nın lüks segment aracıdır. Toyota da bilindiği gibi Japonya'ya ait dünyaca ünlü otomotiv markasıdır. 1989 yılında Japonya'da kuruldu ve o zamandan beri dünya genelinde lüks otomobil pazarında önemli bir konuma geldi. Lexus, kaliteli ve yüksek performanslı araçlarıyla tanınıyordu ve aynı zamanda sürüş konforu, lüks iç mekanlar ve ileri teknoloji özellikleri sunuyordu.

Lexus'un ürettiği modeller genellikle sedanlar, coupe'ler, SUV'lar ve hibrit elektrikli araçlardan oluşuyordu. Geniş ürün yelpazesi, farklı müşteri tercihlerine hitap ediyor ve çeşitli motor seçenekleri sunuyordu. Lexus'un bazı popüler modelleri arasında Lexus ES, Lexus LS, Lexus RX, Lexus NX ve Lexus IS bulunuyor.

Mühendislik açısından dikkatlice tasarlanmış ve üretilmiş araçlarıyla tanınıyor. Yüksek kalite standartlarına sahip olmalarıyla ünlüydüler ve sürüş konforu, sessizlik ve titiz işçilik gibi özellikleriyle öne çıkıyorlardı. Lexus araçları, zengin iç mekan tasarımları, lüks malzemeler, konforlu koltuklar ve geniş yolcu alanlarıyla da biliniyor.

Lexus, aynı zamanda ileri teknoloji özelliklerini de sunuyor. Bunlar, dokunmatik ekranlar, gelişmiş bilgi-eğlence sistemleri, otomatik acil frenleme, adaptif hız kontrolü, şerit takip sistemi ve kör nokta uyarısı gibi güvenlik ve sürüş destek sistemlerini içeriyordu.

Ayrıca, Lexus'un çevre dostu bir yaklaşıma sahip olduğunu belirtmek önemliydi. Marka, hibrit elektrikli araçlarının yanı sıra tam elektrikli araçlar da geliştiriyordu. Bu çerçevede, Lexus, çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik konularında da çeşitli adımlar atıyor.

Genel olarak, Lexus lüks, kalite, performans ve teknolojiyi bir araya getiren araçlar sunan bir markaydı. Müşterilere konforlu ve keyifli bir sürüş deneyimi yaşatmayı hedefliyor ve Japon mükemmeliyetçiliğiyle tanınıyor.

Lexus nerenin arabası fiyat listesi?
Lexus nerenin arabası fiyat listesi?

 

Türkiye'de en çok tercih edilen otomobil markalarından biridir.

Lexus marka otomobiller Kuzey Amerika, Avrupa, Asya, Orta Doğu, Okyanusya, Afrika ve Latin Amerika'da satılır.

ABD'de Lexus en çok satan lüks otomobil markasıdır ve 2005 yılından itibaren Japonya'da satılmaya başlamıştır.

Lexus nerenin arabası fiyat listesi?
Lexus

 

1989 yılında ilk çıktığından beri, Lexus dayanıklı ve sağlam otomobilleri ve yüksek kalitede sunduğu müşteri hizmetlinden dolayı bir itibar kazanmıştır.

2006 yılında JD Power and Associates Araçların Güvenilebilirlik Araştırmasına dayanarak Lexus markasını ABD'de en dayanıklı ve sağlam otomobil üreten marka seçti.

Lexus bu ödülü 12 yıldır ardışık olarak kazanmıştır.

Lexus şu anda Türkiye'de de satılıyor. 

Peki, Lexus fiyatları nasıl?

İşte Lexus araba fiyatları 2022 güncel listesi: 

ES Hybrid

ES 300h Business 2 milyon 120 bin liradan başlıyor

Yeni LS Hybrid

LS 500h Business Multi Stage Hybrid 4 milyon 700 bin liradan başlıyor. 

NX Hybrid

NX 350h 4x4 Business E-CVT 1 milyon 650 bin liradan başlıyor

NX Plug İn Hybrid

NX 450h+ 4x4 Executive E-CVT 2 milyon 375 bin liradan başlıyor. 

Yeni RX Benzinli

RX 300 4x4 Business Otomatik 2 milyon liradan başlıyor. 

Yeni RX L Hybrid

RX 450h L Executive Otomatik 3 milyon 650 bin liradan başlıyor. 

LC Hybrid

LC 500h Exclusive Otomatik 5 milyon 100 bin liradan başlıyor. 

LC Benzinli

LC 500 Exclusive Otomatik 5 milyon 355 bin liradan başlayan fiyatlarla

LC Convertible

LC Convertible Otomatik 5 milyon 450 bin liradan başlıyor. 

Söz konusu araçların tescil masrafları ise 10 bin ile 35 bin lira arasında değişiyor. 

Yorumlar