LASİAD, Laleli Fashion Shopping Festival'i tanıttı

Laleli Sanayici ve İşinsanları Derneği Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, "8 Ağustos’ta festivalimiz başlıyor. İki ayrı etkinlik yapacağız. Biri gündüz ticari alanların açılışı, diğeri de akşam defile ile açılışımız gerçekleşecek" dedi

Google Haberlere Abone ol
LASİAD, Laleli Fashion Shopping Festival'i tanıttı

Laleli Sanayici ve İşinsanları Derneği (LASİAD) tarafından düzenlenecek olan “9. Laleli Fashion Shopping Festival”, gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan LASİAD Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, dünyanın bir Kovid-19 salgını süreci yaşadığını, herkesin kendince, kendi oranında bu sürece maruz kaldığını, kendilerinin de ciddi anlamda etkilendiklerini dile getirdi.

Salgın sürecinden en çok etkilenen sektörlerden birinin hazır giyim sektörü olduğunu kaydeden Eyyüpkoca, "Ama özellikle bu pandemi döneminde yaşadığımız kayıplar, sağlık açısından duyduğumuz endişe ticaretimizi, para kazanmayı çok ciddi anlamda geri planlara itmiştir. Pandemi yasaklarının kademe kademe azalmasıyla birlikte festivalin yeniden yapılmasının özellikle piyasaya çok ciddi anlamda heyecan getireceğini düşündük." diye konuştu.

Eyyüpkoca, festivalin 8 Ağustos’ta başlayacağını ve iki ayrı etkinlik yapacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Biri gündüz ticari alanların açılışı, diğeri de akşam defile ile açılışımız gerçekleşecek. Malumunuz Rusya’ya bütün dünyanın uyguladığı bir ambargo var. Birçok ülke Rusya’ya havaalanını kapattı, ticaretini kesti, Rusya ile olan ilişkilerini askıya aldı. Ama biz hem Rusya, hem Ukrayna ile olan politikamızda bir değişiklik yapmadık. 8 Ağustos’ta festivalimizin açılışını yapacağız. Her şeyin güzel olmasını temenni ediyorum."

- "3 GÜN BOYUNCA LALELİ’Yİ BİR FESTİVAL HAVASINA SOKACAĞIZ"

Festival Komite Başkanı Muhammet Sancaktar ise, “Biz ülkemizde terörün tavan yaptığı süreçte bile Laleli Fashion Shopping Festivali’ni yaptık. Ocak ayında çalışmalara başladık. Bir açık hava fuarı şeklinde olacak, stantlar kurulacak, yurt dışından misafirlerimiz gelecek. Firmalar ürünlerini teşhir edecekler ve iyi bir alışveriş gerçekleşeceğini düşünüyoruz. 3 gün boyunca Laleli’yi bir festival havasına sokacağız. Çeşitli tiplemeler Laleli sokaklarında gezerken, konser alanlarında müzik keyfi yaşanacak. Ordu Caddesi'nde büyük bir defile gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Toplantıda verilen bilgiye göre, tarihi yarımada, “9. Laleli Fashion Shopping Festival” kapsamında gerçekleşecek konserler, defileler ve animasyon gösterileriyle bir karnaval havasına bürünecek ve Türkiye’nin en büyük açık hava alışveriş merkezi olarak sektöre katkı sağlayacak.

Festival, “Laleli Modadır” sloganıyla yıllardır sadece tekstil sektörünü değil, festivale katılan geniş bir kitleyi, Türkiye’nin tarihi zenginlikleri, turistik mekanları, otelleri ve restoranları ile tarihi yarımadada buluşturuyor.

İstanbul Ticaret Odası, Türkiye İhracatçılar Meclisi, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fatih Belediyesi, Garanti Bankası ve Uluslararası KARGO 63 destekleriyle gerçekleşecek olan festival, 3 gün sürecek.

Yorumlar