Lahmacun hamuru mayalı mı olur mayasız mı yapılmalı, hangisi daha iyi olur?

Lahmacun hamuru mayalı mı olur mayasız mı yapılmalı, hangisi daha iyi olur? Evde enfes lahmacun yiyebilmek için gerekli tüm püf noktalar haberimizde verilmiştir.

Google Haberlere Abone ol
Lahmacun hamuru mayalı mı olur mayasız mı yapılır?

Lahmacun hamuru mayalı mı olur mayasız mı yapılmalı, hangisi daha iyi olur? tartışması uzun zamandır süregelen bir tartışmadır. Tıpkı, "turşu limonlu mu olur sirkeli mi veya menemen soğanlı mı soğansız mı olur" tartışmaları gibi. Evde lahmacun yapımı sanıldığından çok daha kolaydır.

Lahmacun hamuru mayalı mı olur mayasız mı yapılmalı, hangisi daha iyi olur?
Lahmacun hamuru mayalı mı olur mayasız mı yapılmalı, hangisi daha iyi olur?

 

Tüm yapmanız gerken malzemeleri eksiksiz hazırlayarak işleme başlamaktır. Ancak evde lahmacun yapmak isteyenlerin sordukları sorunun en başında lahmacun hamuru mayalı mı olur, mayasız mı olur? sorususudur. Bizde size evde lahmacun yapımının tüm detaylarını verdik.

Öncelikle evde lahmacun yaparken lahmacun hamurunu hazırlamak gereklidir.

Lahmacun hamuru mayasız olur. O çıtır lezzeeti elde etmenin tek püf noktası budur. Lahmacun hamuru mayalı olmaz mayasız olur. Lahmacun hamuru çok cıvık olmaz sert bir hamur olur. Bir lahmacun için yaklaşık 80 gr. ya da 100 gr. olmalıdır.

Lahmacun hamuru istenirse buzdolabında saklanabilir. 

Şimdi gelelim evde kolay lahmacun tarifine. Malzemeleri listedeki gibi hazırlayalım.

Malzemeler

10 tane lahmacun için gerekli malzemeler şu şekildedir.

300 gr. orta yağlı kıyma

2 orta boy soğan

2 yada 3 domates

1 tutam maydanoz

3 yeşil biber

1 kapya bber

Tuz 

Karabiber

Pul biber

1 yemek kaşığı biber 1 yemek kaşığı domates salçası

Bir miktar sıvı yağ

Hamuru için:

4 bardak un

2 bardaktan 4 parmak eksik su

tuz

Lahmacunun yapılışı için önce fırın alt ısıtma ayarı açık bir şekilde 220 derecede ısıtılır. Fan kapalı üst ısıtma kapalı olacak. Lahmacunu tabanda pişireceğiz.

Bir kabın içine un alınır tuz eklenir ve ortası havuz biçimine geirilerek su ilave edilir ve sert bir lahmacun hamuru elde edilerek dinlenmeye bırakılır.

Diğer tarafta iç için kıyma ve baharatlar hariç tüm malzeme robottan geçirilir bir kaba alınır kıyma eklenir ve baharatlar ilave edilerek yoğrulur. İçine salça ve baharatları da eklenir 5 yemek kaşığı kadar sıvı yağ eklenir ve yarım su bardağı kadar da su eklenir yoğurma işlemine devam edilir.

Hamur 10 bezeye ayrılır ve hepsi teker teker merdane yardımı ile açılır iç malzeme üzerine sürülür ve önceden sınmış fırına verilir. 

Not: Fırının tabanına biraz un serpilir ve lahmacun direk fırının tabanına konarak yaklaşık 6 - 7 dakika pişirilir.

Afiyet Olsun


 

Yorumlar