KYK faizim neden silinmedi?

KYK kredisi faizim neden silinmedi, bütün kredi faizleri silindiyse benimki neden silinmedi soruları borçlular taraıfndan bugün merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
KYK faizim neden silinmedi?

KYK faizim neden silinmedi, borçların tamamı silindi mi, bazılarını neden silinmedi soruları merakla soruluyor. KYK'dan öğrenim kredisi kullananların borçlarına dair faizlerin silinmesi kararı alınmıştı. Alınan karar bugün itibariyle uygulamaya konuldu. Birçok eski öğrenci borçlarının silindiğini görürken, bazıları hala kredi borçlarının üzerindeki faizlerin silinmediğini gördü. Peki, KYK faizim neden silinmedi?

KYK FAİZİM NEDEN SİLİNMEDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrenim kredisi kullanan eski öğrencilerin ödenmeyen borçlarının faizlerinin silineceğini açıklamıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından sonra gözler uygulamanın ne zaman başlayacağı merak ediliyordu.

Beklenen haber dün akşam Bakan Kasapoğlu'ndan geldi. 

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, yüzbinlerce eski öğrencinin beklediği "kredi borç faizlerinin" silinmesi haberini verdi. 

Bakan Kasapoğlu, "Türkiye tıpkı altyapısında olduğu gibi burs ve kredi imkanlarıyla da dünyanın en geniş altyapısını sunan ülke. Cumhurbaşkanımız yaz başında müjdeyi paylaşmıştı. Öğrenim kredilerindeki geri ödemedeki ilave tutarın kaldırılacağı müjdesini vermişti. Meclis açılır açılmaz 1961'de yapılan bu kanun tamamen değiştirildi. Öğrenim kredisi borcu neyse geri ödeme de öyle olacak. Gençler aldıklarının üzerine ilave fark ödemeyecek. Bu düzenlemeden kredi almaya başlayacak, kredi alan, kredileri geri ödeme dönemine geçen herkes faydalanacak. Böylece toplamda 27 milyar 15 milyon liralık bir tutar gençlerimizin omuzundan alınmış oluyor. Borcu vergi dairesine bildirilen borçlular için de HMB ile iletişim içindeyiz." dedi.

Bakan Kasaoğolu, endeks tutarları hakkında da açıklama yaptı.

Bakan Kasapoğlu, "Ödenmeyen taksitlerden endeks tutarları tahsil edilmeyecek" dedi.


 

Yorumlar