Kuveyt Türk Minyatür Sergisi ziyaretçilerini bekliyor

Kuveyt Türk, doğu ve batı dünyasında geçmişten bugüne vâr olan ve resim sanatının temsilcisi olan minyatürü, Kuşların Şarkısı Sergisi’nde sanatseverlerle buluşturuyor.

Google Haberlere Abone ol
Kuveyt Türk Minyatür Sergisi ziyaretçilerini bekliyor

Sonhaberler | Haber Merkezi

Güçlü bir edebiyatçı, şair aynı zamanda mutasavvıf olan Feridüddin Attar’ın kaleme aldığı eserinden hareketle hazırlanan ‘Mantıku’t Tayr - Kuşların Şarkısı’ minyatür sergisinin açılışı 27 Şubat Pazartesi günü, Kuveyt Türk’ün Esentepe’deki Genel Müdürlük binasında bulunan sergi salonunda gerçekleştirildi. Sergide, koleksiyonda yer alan kuş figürlerinin nakşedildiği, Kuveyt Türk Kültür Yayınları tarafından çıkarılan ve sergiyle aynı ismi taşıyan çocuklara yönelik öykü kitabı da tanıtıldı.

Minyatür sanatçısı Özcan Özcan ve ekibinin iki yıllık atölye çalışmasının ürünü olarak hazırlanan minyatür sergisindeki kuş figürleri, Hüdhüd kuşunun rehberliğinde efsanevi kuş Simurg’a varmak üzere yola çıkan otuz kuşun yol hikâyesini anlatıyor. Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan’ın ev sahibi olduğu açılış törenine, Özcan Özcan ve öğrencilerinin yanı sıra ‘Mantıku’t Tayr, Kuşların Şarkısı’ öykü kitabının yazarı Ayşenur Kapusuz ve Ressam Cemal Akyıldız da katıldı.

Törende bir konuşma yapan Uyan, “Kuveyt Türk Katılım Bankası olarak bankacılık sektörünün gelişimine katkı sağlarken, toplumsal değerleri temel alarak, kültürel varlıklara sahip çıkmanın önemine de yürekten inanıyoruz. Bu serginin hazırlanması için iki yıl boyunca emek harcayan Minyatür sanatçısı Özcan Özcan Bey ve öğrencilerine sizlerin nezdinde bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca Ayşenur Kapusuz Hanımefendi tarafından sergimizde yer alan nadide eserlerle harmanlanarak kaleme alınmış öykü kitabımızı da Kuveyt Türk Kültür Yayınları arasında katmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Mantıku’t Tayr/Kuşların Şarkısı öykü kitabı ilahi vuslatı, Allah sevgisini ve bu sevgiye ulaşmak için kalbimizi iyiliklerle donatmanın, kötülüklerden uzaklaştırmanın gerekliliğini en temiz haliyle yansıtmayı amaçlıyor. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

Minyatür sanatkârı Özcan Özcan ise konuşmasında “İki yıllık bir çalışmanın ürünü olan bu sergi ile amacımız, Feridüddin Attar’ın eserinde kaleme aldığı gibi insanları içlerinde olan ilahi yolculuğu çıkmalarına ve kendilerini anlamlandırma gayretine teşvik etmekti. Bu çalışmamıza gösterilen teveccüh aslında sanatın mevcudu taklit etmek veya tüketmekle değil, yeniden üretmekle ayağa kalkacağının bir işareti olması açısından da önemlidir. Teşviklerinden dolayı Kuveyt Türk Katılım Bankasına şükranlarımı sunarım” dedi.

Bir ay sürecek sergi, halka açık ve ücretsiz ziyaret edilebilecek

Sergideki eserleri İslam Sanatları Koleksiyonu’na katan Kuveyt Türk, bu eserleri daha geniş kitlelerle buluşturmayı amaçlıyor. Ayrıca, asırlar boyu çeşitli üslupların etkisiyle gelişen minyatür sanatını gelecek nesillere aktarmak için minyatür sanatını çocuklara sevdirmeyi hedefliyor.

Her biri bir insan tiplemesini yansıtan kuşlar, ilahi vuslatı simgeleyen Simurg ve insan nefsinin aşması gereken 7 mertebeyi kıssadan anlatan Mantıkut Tayr sergisi, ziyaretçilerle buluşarak bu kültür sanat hazinesinin bilinirliğinin artmasına da katkı sağlayacak.

Kuveyt Türk, bankacılık hizmetlerinde ilham aldığı değerli eserlere destek verdiği ve sanatkârlarına vefa ettiği bu özel sergiye, “kuşların dilinden renklerin diline yapacağı yolculuğa” tüm ziyaretçilerini bekliyor. 27 Şubat – 31 Mart 2017 tarihleri arasında sürecek sergi tamamen halka açık ve ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Yorumlar