Kuruluş Osman Samsa kimdir, gerçekte var mıydı?

Kuruluş Osman Samsa kimdir, Kuruluş Osman Samsa karakterini kim canlandırmaktadır, asıl adı nedir? sorularının yanıtı Kuruluş Osman dizisi meraklıları tarafından aranmaktadır.

Google Haberlere Abone ol
Kuruluş Osman Samsa kimdir, gerçekte var mıydı?

Kuruluş Osman Samsa kimdir, Samsa karakterini canlandıran oyuncu kimdir, asıl adı nedir? sorularının yanıtı ATV'nin amiral gemisi olma yolundaki Kuruluş Osman dizisini yakından takip eden meraklıları tarafından aranmaktadır. Kuruluş Osman Samsa kimdir?

SAMSA KİMDİR?

Samsa, Osmanlı devletinin kuruluşunda önemli rolü bulunan tarihi bir karakterdir. 

Diriliş Ertuğrul dizisinin ardından serinin devamı olarak yayınlanmaya başlayan Kuruluş Osman dizisinin en çok merak edilen karakterlerinden biri de Samsa Çavuş'tur. Osman Gazi'nin babası Erturğrul Gazi ile omuz omuza savaşlar veren Samsa Çavuş, Osmanlı devletinin kuruluşuna giden yolda Osman Bey'in yanında yer almış ve ilerleyen yaşına rağmen fetihlerde yanında bulunmuştur.

Tarihimizin Çavuş lakabını alan ilk tarihi karakteridir. Tam olarak nereden doğduğu bilinmeyen ve hayatı hakkında az bilgi bulunan Samsa Çavuş, Osmanlı tarihinin başlangıcı için önemli karakterlerden biridir. 

Kendisine bağlı oba ve beylerle Söğüt'e gelerek Erturğrul Gazi'ye katılan ve onunla omuz omuza savaşlar veren Çavuş Samsa, Palandöken Muharebesi'nde yer almış ve  İznik ve Sorkun, Mihalıçcık fetihlerinde bulunarak tarihe adını yazdırmıştır. 

Ertuğrul Gazi ve Osman Gazi'nin yanı sıra Orhan Gazi ile savaşlara katılan Samsa, Karatekin kalesinin fethinin ardından Orhan Gazi tarafından buraya muhafız olarak atandı. 

Uzun yıllar Osmanlı devletinin kurucuları ile omuz omuza savaşan Samsa 1330 tarihinden sonra vefat etmiştir. Samsa Çavuş'un türbesi Mudurnu yakınlarındaki Hacımusalar köyünde bulunmaktadır.

Samsa kimdir

İSMAİL HAKKI ÜRÜN KİMDİR

ATV'nin iddialı yapımlarından Kuruluş Osman'ın Samsa Çavuş'u 1976 yılında İstanbul'da doğdu. Henüz 10 yaşındayken Konya Anadolu Sahnesi'nde oyuna başlayan İsmail Hakkı Ürün 1986-1989 yılları arasında burada tiyatro çalışmaları yaptı.

Bugün hala yayından hayatından devam eden Kon TV'nin kuruluşunda katkısı olan İsmail Hakkı Ürün Türkiye'nin ilk yerel televizyon kanalı ünvanına sahip Kon TV'de 1991-1995 yılları arasında program yapımcılığı görevini üstlendi.

Ürün, daha sonra 1991 yılından gittiği Malezya IIUM'da uluslararası ilişkiler alanında eğitim alarak 1998 yılında Almanya'ya geçti. Burada tiyatro alanında kendini geliştirmek isteyen Ürün, Ludwigsburg Film Akademisi'nde belgesel sinema eğitimi aldı.

Bir çok dizi ve filmde rol alan İsmail Hakkı Ürün'ün oynadığı ve en çok tanından filmleri ise İki Aile, Recep İvedik, Sakarya Fırat, Hür Adam, Sümela'nın Şifresi: Temel, Uzun Hikaye, Moskova'nın Şifresi: Temel gibi yapımlar oldu.

Başarılı oyuncu 2005 yılında yapımcılığını üstlendiği Fırat Kenarında Yüzen Kayıklar isimli filmi gösterime sundu.

Samsa

Yorumlar