Kürşat Özcan'ın AK Parti'ye katılması Aydın'da dengeleri değiştirdi

İyi Parti'nin elindeki en büyük belediye olan Nazilli Belediyesinin belediye başkanı ve 3 meclis üyesi partilerinden istifa ederek AK Parti'ye katıldı. Özcan ve arkadaşlarının partiye katılımıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisinde çoğunluk Cumhur İttifakına geçmiş oldu.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'ye "dengeleri değiştiren" katılım

Cumhubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın G20 Liderler Zirvesi sonrasında İYİ Parti'ye yaptığı çağrıda "Yerli ve milli bir duruş sergilemek üzere konumunuzu yeniden gözden geçirin" ifadelerini kullandı. Bu çağrının ardından, İYİ Parti’den AK Parti’ye katılımlar başladı.

İYİ Parti’den Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan bugün Ankara’da yapılacak grup toplantısında AK Parti’ye katıldı. Özcan ile birlikte 3 meclis üyesi de AK Parti'ye katıldı. 

AK Parti Aydın İl Teşkilatı’ndan bazı isimler de katılım törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi sonrası gündemi değerlendirme konuşmasında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ve partililere "Temenni ederiz ki İYİ Parti 6’lı masayı terk ederek yerli ve milli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir" ifadesinin ardından Aydın siyaseti de hareketlendi.

ANKARA'DA GÖRÜŞMELER YAPTI

Çağrı’nın ardından görevi başkan yardımcısına devrederek izne ayrılan Nazilli Belediyesi’nin İYİ Partili Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın bir süredir Ankara’da görüşmeler yaptığı belirtildi.

AK PARTİ İL BAŞKANI ÖZMEN: HAYIRLI OLUR İNŞALLAH

AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Nazilli Belediye Başkanı’nın kendi partilerine katılacağı yönündeki haber ve söylemlere “Hayırlısı olur inşallah. Biz de yarın grup toplantısında Ankara’da olacağız. Kürşat Engin Özcan’ın kararlarına saygı duyuyoruz” ifadeleri ile cevap vermişti.

ROZETİNİ ERDOĞAN TAKTI

23 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilecek AK Parti Grup Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kürşat Engin Özcan'a parti rozetini taktı. 

Özcan katılım töreninde yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı milli birlik ve beraberlik çağrısına katılmamak olmazdı" dedi. 

Kürşat Özcan'ın AK Parti'ye katılması Aydın'da dengeleri değiştirdi
Kürşat Özcan'ın AK Parti'ye katılması Aydın'da dengeleri değiştirdi

 

Yorumlar