Kürşad Zorlu kimdir, babası kimdir, kimin oğlu, eşi kimdir, hangi partilidir, kitapları, yazıları?

Kürşad Zorlu kimdir, babası kim, eşi kimdir, hangi partilidir, kitapları, yazıları, babası kim, ne iş yapıyor, uzmanlık alanı nedir, kimin oğludur soruları son dönemlerde sıklıkla soruluyor. İşte Kürşad Zorlu ve babası Fahri Zorlu hakkındaki bilgiler ve biyografisi ile özgeçmişi:

Google Haberlere Abone ol
Kürşad Zorlu kimdir, babası kimdir, kimin oğlu?

Kürşad Zorlu kimdir, babası kim, nerelidir, kaç yaşında, ihtisas alanı nedir, ne iş yapmaktadır? Hangi siyasi partiye daha yakındır MHP ya da İyi Parti ile bir alakası var mı? Kürşad Zorlu kimdir, eşi kimdir, hangi partilidir, kitapları, yazıları, babası kim? İşte Kürşad Zorlu hakkında merak edilen bilgilerden bazıları ile biyografisi veya özgeçmişi

KÜRŞAD ZORLU KİMDİR?

Kürşad Zorlu Yozgat Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde dekandır. 

Zorlu, Türkiye'nin çeşitli haber kanallarında başta NTV ve Habertürk olmak üzere, tartışma programlarında yorumlarıyla öne çıkan isimlerden biridir.

Zorlu aynı zamanda Habertürk gazetesinin internet sitesinde yazılar yazmaktadır.

Özellikle de dış politika konularında uzmanlığıyla öne çıkan isimler arasında yer alıyor.

Kürşad Zorlu kimdir, babası kimdir, kimin oğlu, eşi kimdir, hangi partilidir, kitapları, yazıları
Kürşad Zorlu

 

İşte Kürşad Zorlu biyografisi veya özgeçmişi:

Aslen Yozgatlı olan Kürşad Zorlu 1977’de Yozgat iline bağlı olan Yerköy ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Yerköy’de tamamladı. 1998 yılında Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Aynı dalda yüksek lisans yaptı. 2009 yılında “Örgütlerin Demokratik Yönetim Sürecinde Karşılaştığı Sorunlar ve Bir Uygulama” adlı tezi ile doktora derecesi aldı.

Akademik görevlerinden önce Sağlık Bakanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü müşavirliği, PTT Genel Müdürlüğünde uzman ve genel müdür danışmanlığı, Ulaştırma Bakanlığında bakan danışmanlığı, Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesinde Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü müşavirliği, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığında başkan danışmanlığı görevlerini yürüttü.

2010 yılında Ahi Evran Üniversitesi İşletme Bölümünde yardımcı doçent olarak göreve başladı. 2013 yılında ABD’de South Carolina Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Yönetim ve strateji alanında doçent unvanı aldı. Yapay zekâ yöntemlerinin (yapay sinir ağları, bulanık mantık ve karar ağaçları) yönetim bilimine uygulanmasına yönelik ampirik çalışmaları gerçekleştirdi. Liderlik konusunda akademik çalışmalar hazırladı. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde profesör ve Yönetim Bilimleri Ana Bilim Dalı başkanı oldu. 2011-2013 yılları arasında Ahilik Araştırma Merkezi, İl İstihdam Kurulu ve KOBİ Proje Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulunan Zorlu, Kasım 2019'da Bozok Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı olarak atandı.

Avrasya bölgesine ve Türkistan coğrafyasına yönelik çok sayıda makale ve belgesel hazırladı. Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Azerbaycan’da uluslararası seçim gözlemcisi olarak bulundu. 2007 yılında Türkiye’nin Afganistan’daki proje ve faaliyetlerini ortaya koyan tanıtım çalışmalarını gerçekleştirdi. “Avrasya Dünyası”, “Büyük Satranç” ve “Gönül Mimarlarımız” adlı TV programlarını hazırladı.

Bu alanda çok sayıda ödül aldı. Kazakistan-Türkiye Üstün Hizmet Madalyası (2016), Ahmet Zeki Velidi Togan Hizmet Ödülü (2010), İsmail Gaspıralı Türk Dünyası Ödülü (2015), Kanal Avrupa Dış Türkler Medya Hizmet Ödülü (2011), Yankı Dergisi 45. Yıl Onur Ödülü (2017), “2017-Uluslararası Yabancı Medya Gözüyle Kazakistan” yarışmasında (54 ülke arasında) birincilik ödülü, Uluslararası Türksoy Medya Ödülü (2017) ve Uluslararası Türk Akademisi Madalyası (2018), Kazakistan Halklar Asamblesi Madalyası (2019) sahibi oldu.

Yeniçağ gazetesi ve ardından Vatan gazetesinde köşe yazarı olan Kürşad Zorlu, çeşitli televizyon kanallarında yorumculuk yapmakta ve Basın Yayın Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeliğini yürütmektedir. İngilizce ve Kazakça bilen Kürşad Zorlu’nun uluslararası akademik makale ve bildirilerinin yanı sıra yayınlanmış iki kitabı bulunmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kürşad Zorlu'nun şu anda herhangi bir partiyle bağı bulunmuyor; çünkü üniversitede dekan olarak görev yapıyor.

KÜRŞAD ZORLU'NUN BABASI FAHRİ ZORLU KİMDİR?

Kürşad Zorlu'nun babası Fahri Zorlu aslen Yozgatlı eski siyasetçidir.

Kürşad Zorlu'nun babası Fahri Zorlu ile İnşaat Mühendisleri Odası Üyesi Fahri Zorlu karıştırılıyor. İkisi farklı isimlerdir.

İnşaat Mühendisi Fahri Zorlu, 1929 yılında Düzce’de doğdu. Kürşad Zorlu'nun babası ise Yozgat doğumlu ve burada siyaset yapmıştır.

Mühendis olan Zorlu ise 1949 yılında Yüksek Teknik Öğretmen Okulu’nu, 1962’de ABD’de Oklahoma Devlet Üniversitesi’ni ve 1966 yılında da Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. 

Mesleki Teknik Öğretim Okullarında öğretmenlik ve idarecilik; Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Teşkilatı’nda ise Müsteşar Yardımcılığı ve Talim Terbiye Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 

Evli ve üç çocuk babasıdır.


 

Yorumlar