"Küresel ekonomik görünüm iyileşiyor"

- İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney: - "Küresel ekonomik görünüm iyileşiyor" - "Daha güçlü küresel ekonomik görünüm ve sterlinde yaşanan değer kaybının İngiltere'nin net ticaretini desteklemesi olası"

Google Haberlere Abone ol
"Küresel ekonomik görünüm iyileşiyor"

LONDRA (AA) - İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney, küresel ekonomik görünümün iyileştiğini bildirdi.

BoE'de düzenlenen "Enflasyon Raporu" sunumunda konuşan Carney, küresel ekonomik görünümün şubat ayından bu yana gelişme kaydettiğini söyledi.

Küresel ekonomik görünümün iyileştiğini ifade eden Carney, mevcut iş dünyası anketlerinin daha olumlu finansal koşullara işaret ettiğini söyledi.

Carney, "Daha güçlü küresel ekonomik görünüm ve sterlinde yaşanan değer kaybının İngiltere’nin net ticaretini desteklemesi olası. Daha düşük seviyedeki belirsizliğin ve güçlü küresel büyümenin yatırımların artmasına, ihracatçıların kapasitelerini artırmasına neden olması mümkün." ifadelerini kullandı.

Enflasyonun son dönemde BoE'nin hedeflediği yüzde 2 seviyesinin üzerinde seyrettiğini belirten Carney, İngiliz sterlinindeki değer kaybının enflasyonun artışında rol oynadığını vurguladı.


- "Brexit ülkenin ekonomik görünümünde önemli rol oynayacak"


Mark Carney, son yıllarda gelir artışının güçlü istihdam verilerine karşın zayıf seyrettiğini, bazı şirketlerin ekonomik görünümdeki belirsizlik nedeniyle çalışanlarının ücretlerini artırmakta temkinli davranabileceğini söyledi.

BoE'nin piyasalardaki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Carney, önümüzdeki dönemde para politikasındaki olası değişimin her iki yönde de gerçekleşebileceğini kaydetti.

Carney, İngiltere’nin AB’den çıkış sürecinin (Brexit) ülkenin ekonomik görünümünde önemli rol oynayacağını vurguladı.

BoE, politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0,25'te bırakırken, bu yıl için büyüme öngörüsünü de yüzde 2'den yüzde 1,9'a düşürdüğünü açıklamıştı.

Yorumlar