Kürekçiler gözünü 2020 Tokyo Olimpiyatları'na dikti

- Geçen yıl kürek sporunda dünya ve Avrupa şampiyonalarında önemli başarılara imza atan milli takım, iki tekneyle 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılarak başarı elde etmeyi hedefliyor - TKF Başkanı İşseven: - "2020 Olimpiyatları'nın hemen hemen provaları yapılıyor. İlk 11 ülkenin içerisinde olacaksak, olimpiyatlara şimdiden gitme hakkını kazanmış oluyoruz. Ondan sonra da madalyanın üzerine gideceğiz" - "Zaman kısaldı, tansiyon arttı, bir şekilde kazanacağız, bütün hedefimiz o. İki teknede gitmek istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Kürekçiler gözünü 2020 Tokyo Olimpiyatları'na dikti


SAKARYA (AA) - ONUR ORHAN - Geçen yıl kürek sporunda dünya ve Avrupa şampiyonalarında önemli başarılara imza atan milli takım, iki teknede 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılıp başarı elde etmeyi hedefliyor.

Sakarya'nın Sapanca i̇lçesi̇nde düzenlenen Bahar Kupası kürek yarışlarına katılmak üzere kente gelen Türkiye Kürek Federasyonu (TKF) Başkanı İlhami İşseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önlerinde dünya kupası ve dünya şampiyonası yarışlarının olduğunu belirterek, sporcuların kamplarda hazırlıklarını sürdürdüğünü söyledi.

En büyük beklentilerinin 12-13 Mayıs'ta yapılacak Türkiye Büyükler Şampiyonası olduğunu belirten İşseven, "Sapanca'da yapılacak şampiyonanın ardından artık milli sporcularımız bize gelecekler, onlarla büyük yarışlara hazırlanacağız." diye konuştu.

İşseven, gençlerde olimpiyatları kazanan iki sporcularının olduğunu ancak bir sporcunun yarışlara katılacağını aktararak, "O da Arjantin'de yapılacak, oraya gidilecek. Onun çalışmaları başladı, devam ediyor. Bu sene ayrıca Akdeniz Oyunları da var. Bu yıl program yüklü. İnşallah çocuklarımız muvaffakiyetle dönerler." ifadelerini kullandı.


- "Zaman kısaldı, tansiyon arttı"


Geçen yıl kürek sporunda müthiş bir ayağa kalkış yaşandığına dikkati çeken İşseven, şimdiye kadar alınamamış başarıların olduğunu dile getirdi.

Çok iyi çalıştıklarını vurgulayan İşseven, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sporcularımız, antrenörlerimiz çok çok iyi bilgilerle çalışmaya devam ediyor çünkü onların önünü açtık. Uluslararası yarışlarda mümkün olduğu kadar yarıştırdık. Dünya ikincisi, dünya üçüncüsü, Avrupa şampiyonu, geçen sene aldığımız dereceler... Gençlerde aynı zamanda dünya üçüncülüğümüz var. Bu, ileriye dönük olarak çok güzel bir şey. Avrupa şampiyonluğumuzu ilk defa elde ettik, bunlar yadsınamayacak şeyler. Daha da iyi olacağına inanıyoruz. Önümüzde 2020 Tokyo Olimpiyatları var. Olimpiyatların hemen hemen provaları yapılıyor. İlk 11 ülkenin içerisinde olacaksak, olimpiyatlara şimdiden gitme hakkını kazanmış oluyoruz. Ondan sonra da madalyanın üzerine gideceğiz."

Olimpiyatların 4 yıllık çalışma neticesinde elde edildiğini vurgulayan TKF Başkanı İşseven, "Zaman kısaldı, tansiyon arttı, bir şekilde kazanacağız, bütün hedefimiz o. İki teknede gitmek istiyoruz." dedi.


- "Dünya Kupası, çocuklarımızın bulunduğu yeri gösteriyor"


İşseven, dünya şampiyonasının 1. ve 2. ayağının kupa olarak yapıldığını belirterek, rakipleri tanıyıp eksikleri tamamladıklarını kaydetti.

Geçen yıl 23 yaş altında dünya ikincisi olan ekiplerinin aynı zamanda Avrupa Şampiyonası'nda da birinci olduğunu anımsatan İşseven, "Dünya Kupası bir yerde bize çocuklarımızın bulunduğu yeri gösteriyor. Alacakları dereceleri de hocalarımız kendileri belirliyorlar. Yani kupanın özellikle bize getirmek istediği olay, şampiyonada nerede olduğumuz ve şampiyonada yarışacağımız rakiplerimiz kimler, aynı zamanda tabii ki Dünya Kupası'nda derece almak." şeklinde konuştu.

İşseven, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın geçen haftalarda Sakarya'daki Mollaköy göletinde incelemelerde bulunduğunu anımsatarak, kano ve kürek sporunun geleceği için Mollaköy'ün bulunmaz bir nimet olduğunu, en kısa zamanda oranın parkura kazandırılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar