Kurban Bayramı tatili kaç gün, süresi belli oldu mu?

Kurban Bayramı tatili kaç gün, süresi belli oldu mu? Bu soru şu sıralar yaz tatilini henüz yapmamış olanların en sık sordukları soruların başında geliyor? Ramazan Bayramı'nın ardından vatandaşlar tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konulardan biri de Kurban Bayramı'nın hangi tarihte olduğu. Özellikle çalışanlar tarafından çokça merak edilen Kurban Bayramı tatili tarihleri için sorgulamalar devam ediyor. Yaz mevsimine denk gelen Kurban Bayramı çalışanlar için müthiş bir tatil fırsatı olacak. Peki, Kurban Bayramı 2019 ne zaman? Kurban Bayramı kaç gün tatil olacak? Kurban Bayramı ne zaman? Arefe hangi gün?

Google Haberlere Abone ol
Kurban Bayramı tatili kaç gün, süresi belli oldu mu?

Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu, 9 güne çıkarıldı mı yoksa sadece üç gün mü? Özellikle henüz yıllık iznini kullanmamış olanlar ve tatile çıkmamış olanların en fazla sordukları soruların başında bu soru geliyor. Kurban Bayramı 2019 yılında yaz mevsiminin neredeyse tam ortasına denk geliyor. Bu durum vatandaşlar özelliklede çalışan vatandaşlar için büyük bir fırsatı doğurdu. Yıl boyunca çalıştıktan sonra bir tatil yapmak isteyen vatandaşlar Kurban Bayramı'nın tarihlerini şimdiden araştırmaya başladı. Kurban Bayramı tarihlerine göre tatil planlaması yapacak, rezervasyon işlemlerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşların araştırması devam ediyor. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgesindeki tatil beldelerinde canlanmasına neden olan Kurban Bayramı'nda vatandaşlar aynı zamanda Kurban ibadetlerini de yerine getirmiş olacak.

Kurban Bayramı'nın 9 gün tatil olup olmayacağı merak edilirken, tatil bekleyenleri üzen açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan geldi. Buna göre, tatil olma ihtimali şimdilik çok zayıf görünüyor.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2019 yılında yaz aylarına denk gelen Kurban Bayramı bu sene Ağustos ayında kutlanacak. Arefe günü dışında bayram süresi 4 gün olacak. Ve bayram tatilinin süresi yine devlet tarafından belirlenip daha önceden ilan edilecek.

Kurban Bayramı arefesi: 10 Ağustos 2018 Cumartesi

Kurban Bayramı 1. gün: 11 Ağustos 2018 Pazar

Kurban Bayramı 2. gün: 12 Ağustos 2018 Pazartesi

Kurban Bayramı 3. gün: 13 Ağustos 2018 Salı

Kurban Bayramı 4. gün: 14 Ağustos 2018 Çarşamba

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK? 

Bu yıl arefe gününün haftasonuna denk gelmesi nedeniyle ve bayramın çarşamba günü sona ermesi ile birlikte "Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?" sorusunun sorulmasına neden oluyor. Geçtiğimiz yıllarda bayram tatillerinin çoğunlukla 9 gün olması bu yılda "Kurban bayram tatili 9 gün olacak mı?" noktasında bir merak oluşturuyor. Bu yıl Kurban Bayramı için kaç gün tatil yapılacağına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

KURBAN İBADETİNİN FAZİLETİ

Kurban Bayramı Hz İbrahim'in adağı olan oğlu Hz İsmail'i Allah’a kurban etmeye çalışması ve bunun üzerine Allah'ın Hz Cebrail ile bir koç göndererek İbrahim peygamberin kurban ibadetini yapması sonucu ortaya çıkmış bir ibadettir.Öte yandan Kurban ibadeti, kulun Rabbine yaklaşmasına ve O’nun rızasını kazanmasına vesile olan bir ibadetlerden biri ve en faziletlileri arasında yer alır. “Kurban” kelimesi mana olarak "dinsel bir buyruğu ya da bir adağı yerine getirmek ereğiyle kesilen hayvan" olarak yorumlanır. Ancak insan sadece bir hayvanı keserek kurban ibadeti etmiş olmaz. Bir hayvanı keserek etini ihtiyaç sahiplerine dağıtmak bu ibadetin gereklerinden biridir.

Kurban, ibadeti İslâm dinindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın örneklerinden sadece biridir. Kurban bayramı İslam dininin ruhundaki yardımlaşma geleneğini en iyi gösteren süreçlerden biridir. Her gün dünyada sayısız hayvan kesilir ve bundan çoğunlukla varlıklı kimseler yararlanır. Oysaki İslam dininde Kurban bayramları ve adak sonucu kesilen hayvanların yoksul insanlara dağıtılması emredilmiştir.

Kurban ibadeti bir gelenek sonucu orataya çıkmamıştır. Kurban, Kur'an ve sünnetle meşrûiyeti sabit olan bir ibadettir. Kurban da zekât gibi Hz Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicretinin ikinci yılında meşrû kılınmıştır. Peygamberimiz kurbanı tavsiye ederlerken kendileri bizzat kurban keserek de örnek olmuşlardır. Müslim’in rivâyetine göre Enes (ra.) şöyle demiştir: “Allah’ın Resûlü, beyaz renkli iki koç kurban ederdi.

Yorumlar