Kültür ve Turizm Bakanı Avcı Kütahya'da

-Avcı: - "16 Nisan'da Türkiye bütün bu ihanet girişimlerine son noktayı koyacak. Elinin tersiyle bunları bir kenara itecek ve inşallah çok daha etkili, istikrarlı bir hükumetle, yönetimle yoluna devam edecektir" - "İlk defa bir Alman istihbarat başkanı çıkıp açık açık bir başka ülkenin iç işleriyle ilgili bu kadar yanlış, o ülkeye saldırgan bir üslupla açıklama yapıyor. Bunun bir manası var. Son kozlarını oynuyorlar. Şimdi bize düşen, bu son kozlarını da 16 Nisan'da ellerinden almak"

Google Haberlere Abone ol
Kültür ve Turizm Bakanı Avcı Kütahya'da

KÜTAHYA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "16 Nisan'da Türkiye bütün bu ihanet girişimlerine son noktayı koyacak. Elinin tersiyle bunları bir kenara itecek ve inşallah çok daha etkili, istikrarlı bir hükümetle, yönetimle yoluna devam edecektir." dedi.

Kütahya Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde çinici esnafıyla bir araya gelen Avcı, en ufak bir dalgalanmadan bile etkilenen sektörlerin bulunduğunu, turizm sektörünün de bunlardan biri olduğunu söyledi.

Turizmin aynı zamanda bir "algı yönetimi sektörü" olduğunu ifade eden Avcı, "Turizmde 'işler iyi' dediğiniz zaman daha çok iyi olmaya meylediyor, 'kötü' dediğiniz zaman daha çok kötü olmaya meylediyor. Dolayısıyla bizim için, turizm, ekonomi ve aslında bütün sektörler için istikrar, olmazsa olmaz." diye konuştu.

Avcı, 15 yıldır Türkiye'nin, öyle ya da böyle bütün engellemelere rağmen AK Parti döneminde belli bir istikrar yaşadığını vurgulayarak, "Konjonktürel dalgalanmalar, 'acaba yarın ne olacak' sorusunu sormamıza yol açan parti kapatma davası, Gezi olayları gibi pek çok istikrarı bozacak şeye rağmen buraya geldik." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde, cumhurbaşkanının yürütmenin başı olarak hükümeti kuracağını aktaran Avcı, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla biz cumhurbaşkanımızı seçerken sadece onu değil aynı zamanda hükümeti de seçeceğiz. Hem de öyle bir hükümet seçeceğiz ki arkasında en az yüzde 50 artı 1 millet desteği olacak. Bugüne kadar evet Demokrat Parti döneminde bir dönem, Adalet Partisi döneminde yüksek oranda millet desteğiyle, AK Parti de son seçimlerde yüzde 49'a yaklaşan halka desteğiyle iktidara geldi ama bir sınır içinde yani en az yüzde 50 artı 1 şartıyla hükümet kurulması ilk defa olacak. Bu ne demektir? Bu, güçlü hükümet demektir. Bu Millet Meclisinde koalisyon pazarlıklarıyla, al gülüm ver gülüm hesaplarıyla bozulabilecek veya yıkılabilecek bir hükümet değil. Böyle bir hükümet, Türkiye'nin sorunlarını çok daha hızlı, çok daha etkili çözebilir. Onun için 16 Nisan'da sandık başına gideceğiz inşallah."

Avcı, bu referandumun bundan önceki seçim ve referandumlardan farklı bir özelliği olduğunu söyledi.

Türkiye'nin önünde 18 maddelik bir anayasa değişikliğinin bulunduğunu hatırlatan Avcı, değişiklikle Türkiye'nin ayağındaki prangaları söküp atacağına değindi.

Bütün şer odaklarının Türkiye'ye karşı bir araya geldiğine işaret eden Avcı, şöyle devam etti:

"Bütün şer odakları bir araya geliyorlar. Kol kola giriyorlar ve Türkiye'nin önünü kesmek için bugüne kadar çeşitli numaralarla hem iktisadi hem de siyasi olarak, döviz kurları ile oynayarak, Türkiye'nin kredi notu ile oynayarak, Anayasa Mahkemesine kapatma davaları açarak, 367 icatları çıkarak hepsinin yetmediği yerde en sonunda da 15 Temmuz günü artık zıvanadan çıkarak o büyük ihaneti sergileyerek ne yapmak istediler? Türkiye'nin önünü kesmek istediler. Türkiye bunları aştı mı? Elhamdülillah. Milletin ferasetiyle, basiretiyle Türkiye bunları aştı. 16 Nisan'da Türkiye bütün bu ihanet girişimlerine son noktayı koyacak. Elinin tersiyle bunları bir kenara itecek ve inşallah yoluna çok daha etkili, istikrarlı bir hükümetle, yönetimle yoluna devam edecektir."

Avcı, dünya istihbarat tarihinde başkanların kim olduğunu çoğu zaman insanların bilemeyeceğini dile getirerek, "Onlar fotoğraf çektirmezler. İlk defa bir Alman istihbarat başkanı çıkıp açık açık bir başka ülkenin iç işleriyle ilgili bu kadar yanlış, o ülkeye saldırgan bir üslupla açıklama yapıyor. Bunun bir manası var. Son kozlarını oynuyorlar. Şimdi bize düşen, bu son kozlarını da 16 Nisan'da ellerinden almak. 16 Nisan'da Türkiye bütün bu ihanet girişimlerine son noktayı koyacaktır. Elinin tersiyle bunları bir kenara itecek ve inşallah yoluna çok daha etkili, istikrarlı bir hükümetle, yönetimle yoluna devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Avcı, daha sonra Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Yorumlar