Vatandaş tarafını seçti

Sinema sektöründe son günlerde yaşanan gerginlik günden güne büyüyor. Yapımcılar ve salon işletmecileri arasında başlayan 'promosyonlu bilet' tartışmasına vatandaş da dahil oldu.

Google Haberlere Abone ol
Vatandaş tarafını seçti

Yılmaz Erdoğan'ın yayınlanması beklenen filminin tarihini ertlemesi sonucu 'Sinemada neler oluyor' soruları akıllara gelmişti. Daha sonra Cengiz Semercioğlu'nun yapımcılar ile salon işletmecileri arasında gerginlik olduğunu köşesine taşıması sorunun boyutunu ortaya çıkardı. Günden güne artarak devam eden 'promosyonlu bilet' tartışmasına sonunda vatandaş da dahil oldu. Mısıra değil filme para veriyoruz diyen vatandaş sanatçıların yanında yer aldı.

Türkiye’de son günlerin en popüler konusu olup farklı fikirlerle sürekli olarak genişletilen ‘sinema tartışması’ günden güne büyüyor. Mars Group Direktörü Aslı Irmak Acar’ın verdiği bir röportajla başlayan ve Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Şahan Gökbakar gibi isimlerin katılmasıyla büyüyen tartışma, Areda ve Piri Medya ortaklığında gerçekleştirilen araştırmayla sonuca bağlandı. Vatandaşlara göre yapımcılar haklı: ‘Patlamış mısır değil sinema filmi zevk verir!’

Cem Yılmaz'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla genişleyen 'sinema filminde promosyon gerçeği' tartışması birçok farklı katılımcıyla genişlemeye devam ediyor. 
Mars Group Direktörü Aslı Irmak Acar'ın Cengiz Semercioğlu ile yaptığı röportaj 'gerginliği' üst seviyeye taşımıştı. 

Son yıllarda örneği görülmemiş biçimde sert demeçlere sahne olan ve birçok ünlü isim tarafından dillendirilen ‘sinemaya niçin gidilir?’ tartışması Türkiye’nin en önemli gündem konularından biri olmaya devam ediyor. Aralarında BKM ve Fikir Sanat gibi yüksek hasılat elde eden filmlerin yapımcılığını üstlenen firmaların da bulunduğu şirketler, ‘promosyon’ adı altında haksız kazanç sağladığını iddia ettikleri CGV Mars Group’u protesto edebileceklerini açıklamıştı.

Cem Yılmaz'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla genişleyen 'sinema filminde promosyon gerçeği' tartışması birçok farklı katılımcıyla genişlemeye devam ediyor.

Yapım şirketlerinin açıklamaları sonrası, Mars Entertainment Group Kurumsal İlişkiler Direktörü Aslı Irmak Acar’ın verdiği bir röportajda kullandığı ifadeler yeni ve daha güçlü tartışmaları beraberinde getirdi. Röportajda yer alan ‘Cem Yılmaz olmazsa başka Cem Yılmazlar çıkar… Onlar film çekmezse çekeni bulacağız…’ ifadeleriyle iyice gerilen ortam, Cem Yılmaz’ın başını çektiği birçok yapımcı ve oyuncunun sosyal medya paylaşımlarıyla bambaşka bir noktaya sürüklendi.

Mars Group’un ‘patlamış mısır’ ve ‘içecek’ promosyonlarıyla yapımcıların sahip olması gereken ücretten pay aldıklarını ve filmin gerçek sahiplerinin mağdur olabildiğini ifade eden yapımcılar, çeşitli kanallardan boykot süreci başlatabilme ihtimali üzerinde dururken konuya ilişkin birçok farklı yorum da peş peşe geldi.

Piri Medya ve Areda'dan dev araştırma!

Dev tartışmaya yönelik çalışmalarda bulunan Areda ve Piri Medya, 881 katılımcılı ve 12 sorulu bir araştırma yaparak ‘vatandaşın konuya ilişkin tavrına’ net bir bakış sağlamayı başardı. CAWİ tekniği ile konunun tüm yönlerini ortaya koyan, özenle seçilmiş sorular ve bu sorulara verilen cevaplar, ‘Mars Group-Yapımcılar gerginliğinde’ haklı olan tarafı net biçimde ortaya koyuyor.

Yorumlar