Uluslararası Kahire Film Festivali başladı

40. Uluslararası Kahire Film Festivali başladı. Kahire Opera Evi'nde açılışı yapılan festivalde 59 ülkeden toplam 160 film gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Kahire Film Festivali başladı

Mısır'da bu yıl 40'ıncısı düzenlenen ve Arap dünyasının en köklü sinema etkinliği olarak kabul edilen Uluslararası Kahire Film Festivali başladı.

Uluslararası festivalin açılışı Mısır'ın başkenti Kahire'deki Kahire Opera Evi'nde yapıldı. Açılışta, Amerikalı yönetmen Peter Varelli'nin "Yeşil Kitap" isimli filmi gösterildi.

59 ülkeden 160 filmin gösterileceği festival 29 Kasım'a kadar devam edecek.

Yeşil Kitap Filmi (Yeşil Rehber)

Amerikan yapımı olan film toplam 130dk sürüyor. Biyografi, dram ve komedi tadında ilerleyen filmin konusu: Amerikalı siyahilerin eşitlik mücadelesi verdiği 1960'lı yıllarda, Afrika kökenli piyanist Don Shirley (Mahershala Ali), Güney eyaletlerinde bir turneye çıkmıştır. Ona bu tur boyunca bar fedaisi Tony Lip (Viggo Mortensen) şoförlük yapacak, gittiği her yerde ona eşlik edecektir. Afrika kökenlilerle ilgili birçok önyargısı olan, eğitimsiz ve şiddete meyilli, ancak iyi kalpli ve yürekli Tony ile karşılaştığı bütün ayrımcı tavırlara rağmen şiddetin hiçbir sorunu çözmeyeceğine yürekten inanmış Don arasında sıcak bir dostluk kurulacak, birlikte mücadele edip birlikte yeni şeyler öğreneceklerdir.

Yeşil Kitap (Yeşil Rehber) Fragmanı:

Yorumlar